Mayaköy Organik Probiyotik Yoğurt Mayası 10 G

310,90 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Mayaköy Organik Probiyotik Yoğurt Mayası 10 G

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: pudimarket Satıcı Ünvanı: ENDER ÇELENK İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 2350127522
    Bu ürün pudimarket tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 15 adet sipariş verilebilir. 15 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Mayaköy Organik Probiyotik Yoğurt Mayası, tamamen doğal çiğ damlalarından üretilmiş ve analizlerle saflığı teyit edilmiş bir yoğurt kültürüdür. Kurutulmuş olarak 10 gr. ambalajlarda kullanıma sunulur.
  • Mayaköy Yoğurt Mayasını bir kez alır ve nesiller boyu kullanabilirsiniz. Çocuklarınıza miras bırakacağınız çok değerli bir kültürdür.
  • Fermente bir süt ürününe yoğurt denebilmesi için her şeyden önce içinde iki tane bakteri zincirinin baskın olarak bulunması gerekir
  • laktobacillus bulgaricus ve streptococcus thermophilus. Ancak bu gereklidir, fakat yeterli değildir. Doğal yoğurt mayasında bu iki baskın bakterinin yanında bir çok bakteri ve mantar zinciri bulunur. Bu sebeple hem probiyotik hem de prebiyotiktir.
  • YOĞURT MAYALAMA İŞLEMİ: 1. TESLİM ALDIĞINIZ KURUTULMUŞ DOĞAL YOĞURT KÜLTÜRÜNÜZÜ SON KULLANIM TARİHİNE KADAR BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİNİZ. 2. MAYANIZI KULLANMADAN ÖNCE 1 LİTRE SÜTÜ KAYNATIN. 3. KAYNAYAN SÜTÜ 5-10 DK. KAŞIKLA SÜREKLİ KARIŞTIRIP SUYUNU UÇURUN, 4. KARIŞTIRIRKEN KAŞIĞI TENCEREDE DAİRELER ÇİZDİRMEK YERİNE , AŞAĞIDAN YUKARI DOĞRU HAREKET ETTİRİN. 5. KAYNAMIŞ SÜTÜ 45 DERECEYE KADAR SOĞUTUN. SOĞUK SUYA OTURTARAK HIZLICA SOĞUTABİLİRSİNİZ. 6. YOĞURT MAYANIZIN YARISINI , 1 ÇAY BARDAĞI ILIK SÜTE KARIŞTIRIP ERİTİN. 7. 45 DERECE SICAKLIĞA DÜŞEN SÜTE MAYANIZI İLAVE EDEREK KARIŞTIRIN. 8. SICAKLIĞINI MUHAFAZA EDECEK ŞEKİLDE MAYALANMAYA BIRAKIN. TENCERENİN AĞZINI KAPATIN VE SOĞUK OLMAYAN BİR YERE KOYUN. ÜZERİNİ ALTINI BEZLERLE KAT KAT ÖRTÜN. MAYALANMAYI BEKLEYİN. ÖNEMLİ OLAN MAYALADIĞINIZ SÜTÜN ISISINI MUHAFAZA ETMENİZDİR. DİĞER YÖNTEM : FIRININIZI 50 DERECE ISITIP KAPATIN. BİR SEFERE MAHSUS KÜÇÜK TENCEREDE SU KAYNATIN VE FIRININ İÇİNE KOYUN. MAYALANACAK SÜTÜDE FIRINA KOYUN VE KAPAĞI KAPATIN. 9. 9 SAATLİK MAYALANMA SÜRESİNDEN SONRA YOĞURDUNUZU KONTOL EDİN. 10. 9 SAAT SONRA TENCERE KENARININ HAFİF EĞDİĞİNİZDE YOĞURT BLOK HALİNDE HAREKET EDİYORSA HAZIRDIR. ETMİYORSA 18 SAATE KADAR DEVAMLI KONTROL EDEREK MAYALAMAYA DEVAM EDİN. 11. 18 SAAT SONUNDA HER ŞEKİLDE YOĞURDUNUZU ÖNCE 1 SAAT SERİN YERDE DAHA SONRA EN AZ 6 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİN. 12. YAPTIĞINIZ HER YOĞURTTAN TÜKETMEYE BAŞLAMADAN ÖNCE BİR SONRAKİ PARTİ İÇİN MAYA AYIRMAYI UNUTMAYIN. EĞER İLK SEFERDE YOĞURT YAPAMAZSANIZ PAKET İÇİNDE KALAN MAYAYLA TEKRAR AYNI İŞLEMLERİ DENEYEBİLİRSİNİZ. 13. İLK KURUTULMUŞ MAYA İLE YAPTIĞINIZ YOĞURTTAN SONRA TÜM YOĞURTLARINIZ 5-8 SAATTE MAYALANMIŞ OLACAKTIR. DAHA UZUN BEKLETMENİZ HALİNDE YOĞURDUNUZ EKŞİ OLABİLİR. 14. YOĞURDUNUZU BUZDOLABINDA 7-14 GÜN SAKLAYABİLİRSİNİZ. AMA TAVSİYEMİZ 7 GÜNDE BİR YENİ YOĞURT MAYALAMANIZDIR. 7 GÜNDEN SONRA MAYANIZIN GÜCÜ YAVAŞLAR
Geri Bildirim Ver