YEŞİLİMARKET Pilea Çiçeği Peperomioides -Çin Para Çiçeği Ev Salon Çiçeği

124,95 TL
Tükeniyor!

Ürün Bilgileri

YEŞİLİMARKET Pilea Çiçeği Peperomioides -Çin Para Çiçeği Ev Salon Çiçeği

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: yesilimarket Satıcı Ünvanı: KADRİYE FATMA YEŞİL İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Kocaeli Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 9500470980
    Bu ürün yesilimarket tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Pilea Peperomioides Hakkında: Çin Para Çiçeği olarak da bilinen Pilea bitkisinin isimlendirilmesi çok eskilere dayanmıyor. Sıkça köklerinden yeni yavrular veren Pilea, 1970’li yıllarda Çin’den çıkarak başta Kew Gardens olmak üzere Avrupa’nın birçok yerinde ismi henüz koyulmadan yayılmaya başladı. Yakın tarihlerde Edinburgh herbayumunca bitkinin bir Pilea türü olduğuna karar verildi. Son yıllarda özellikle İskandinav ev dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilmesiyle birlikte, bitki trendleri arasına yerleşen Pilea, bitki koleksiyoncuları için en önemli parçalardan biri. Rizom şeklinde kökten yavrulayarak çoğalan bitkidir. Aşırı sulama yapmayarak, toprağı kurudukça besin katkılı sulama yaparak uzun yıllar zevkle yetiştirebilirsiniz. SEFASINI SÜRMENİZ DİLEĞİYLE..
Geri Bildirim Ver

Yeşi̇li̇market Pilea Çiçeği Peperomioides - Çin Para Çiçeği Ev Salon Çiçeği

Evlerde dekorasyon amaçlı farklı bitki türleri kullanılır. Son yıllarda salon bitkisi olarak Yeşilimarket pilea çiçeği peperomioides - Çin para çiçeği ev salon çiçeği oldukça popülerdir. Güney Çin’de yetişen bu bitki 1940’lı yıllar sonrasında farklı ülkelere çoğaltılarak dağıtılır. Şık görüntüsü, dayanıklı yapısı ve hızlı çoğaltılabilmesi gibi özellikleri vardır. Bu özellikleri sayesinde de kısa sürede Avrupa’ya yayılır. Bazı bitkiler her ortama uyum sağlayamaz ve hassas bir bakım uygulamak gerekir. Özellikle de çalışan veya yoğun bir hayatı olan kişiler için bakımı daha kolay olan hatta çok fazla bakım gerektirmeyen bitkiler önerilir. Yeşi̇li̇market pilea çiçeği peperomioides ev salon çiçeği de bakımı oldukça basit olan bir bitkidir.

  • Detaylı bakıma ihtiyaç duymadan gelişim gösterebilme
  • Yuvarlak ve ışık geçirgen şık yapraklar
  • Dayanıklı ve sürekli gelişen gövde

Çin Para Çiçeği Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çin para çiçeğinin yaprakları yuvarlak ve ışık geçirgen özelliğe sahiptir. Oldukça estetik ve güzel bir duruşa sahip olan bu bitkinin bakımı da çok kolaydır. Pilea peperomioides çiçeği olarak da bilinir. İyi bir gelişim için orta sertlikte ışık yeterlidir. Evin Kuzey veya Doğu cephesindeki pencereler bitkinin gelişimi için oldukça iyi bir seçimdir. Eğer evin bu cephelerde penceresi yoksa Güney veye Batı önündeki pencerelere de yerleştirilebilir. Ancak burada doğrudan Güneş alması zararlı olabilir. Bu pencerelerin önüne koyarken filtrelenmiş gün ışığı almasına özen gösterilirse bitki daha iyi gelişim gösterir. Evinizde uygun bir yer bulduktan sonra burada sabit kalması önerilir. Çok fazla yer değişimi bitkiyi strese sokabilir, bunun sonucunda da hastalıklar meydana gelebilir. Bu hastalıklara yapraklarda solma, dökülme ve kıvrılmalar örnek verilebilir.

Gösterişli Yapraklarıyla Öne Çıkan Çin Para Çiçeği

Çin para çiçeği yuvarlak ve iri yapraklara sahiptir. Yapraklarının ışık geçirgen özelliği vardır ve çok dikkat çekmeyen küçük beyaz çiçekleri bulunur. Eğer her yönde eşit miktarda ışık verilirse yapraklar eşit miktarda büyür ve daha güzel bir görüntü oluşur. Eşit miktarda ışık alacak bir alan bulunmazsa saksı belirli aralıklarla kendi ekseni etrafında çevrilebilir. Bakımı oldukça kolay olan bu bitki ani sıcaklık değişikliklerinden etkilenebilir. 16-26 derece sıcaklıklar arasında iyi bir gelişim gösterir. Aynı zamanda ani nem değişimleri de bitkiyi hasta edebilir. Yeşi̇li̇market pilea çiçeği peperomioides - Çin para çiçeği için sulama aşamasında da dikkat edilmesi gerekenler vardır. Fazla sulamak bitkiye zarar verir. Her zaman düzenli ve aynı miktarda sulanmaya ihtiyacı vardır. Eğer çok nemsiz bir yerde yaşıyorsanız bitkinin nem ihtiyacı için belirli aralıklarla yapraklarına su püskürtülebilir.

Uygun Fiyatıyla Memnuniyet Yaratan Çin Para Çiçeği

Eğer bitkide normalde olmayan bazı durumlar görülürse bunlar bazı hastalıklara işaret ediyor olabilir. Yeşi̇li̇market pilea çiçeği peperomioides ev salon çiçeği yorumları arasında bitkiyle ilgili yaşanan iki büyük problem vardır. Bitkinin yapraklarındaki kıvrılmalar sıklıkla görülen bir problemdir. Bu bitkinin çok fazla ışığa ve sıcaklığa maruz kaldığı anlamına gelir. Eğer bitki daha serin bir yere konulursa yaprakları eski haline döner. Bir diğer sık görülen problem de yapraklarda görülen siyah lekelenmelerdir. Bu lekelenmeler bitkinin fazla sulandığı anlamına gelir. Bitki toprağını nemli tutmak yeterli olur, aşırı sulama bitkiye zarar verir. Dokunduğunuz zaman toprakta serinlik hissedilirse bu bitki için uygundur. Sürekli sulama ve toprak değişimi gerekli değildir. Bitkinin altında su birikimi olması zararlı olabilir. Yeşi̇li̇market pilea çiçeği peperomioides ev salon çiçeği fiyatı Trendyol üzerinden görülebilir.