Hatice Teyze Nin Doğal 500gr. Acılı Uşak Tarhanası

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Hatice Teyze Nin Doğal 500gr. Acılı Uşak Tarhanası

Geri Bildirim Ver
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için [page="return_conditions"]tıklayın[/page].
  • Hatice Teyzenin Doğal 500gr. Acılı Uşak Tarhanası Adını Osmanlı'da "dar hane" teriminden alan tarhana, Anadolu yer sofralarının bizlere miras bıraktığı yüzlerce yemekten en özeli, en doyurucusu, en güzeli. Yöre yöre değişim gösteren ama her birinin ayrı lezzeti olan tarhananın malzemesini hazırlamak özen, yapımı meşakkat, sabır, zaman, bir de el tadı ister. Belki de bu yüzden en unutamadığımız çorbası "anne tarhanasıdır. Sıcacık ekmekleri kapar, sofrasına koşa koşa gideriz. Hatice Teyze'nin Uşak yöresinde hazırladığı Hatice Teyze Acılı Uşak Tarhanası da bu kadim lezzetlerden biri. Un, kese yoğurdu, nane, soğan, domates, kırmızı biber ve tuz ile hazırlanan Hatice Teyze Acılı Uşak Tarhanasının, yoğrularak hamur haline getirilmesiyle hazırlanan harcı, mayalanması ve kabarması için en az bir hafta bekletiliyor. Daha sonra bu harç, küçük parçalara ayrılarak %100 pamuktan üretilmiş yörük dokuması veya bez üzerinde kurumaya alınıyor. Son olarak da kuruması tamamlanan parçalar elle ovularak toz haline getiriliyor. Bir başka ifade ile toprağın cömertliği ve ellerin kıymeti birleşiyor Hatice Teyze Acılı Uşak Tarhanasında. Hele bir de acı seviyorsanız, yaz-kış fark etmez oturun başına. Doyun, doyurun, tıpkı analarımızın yaptığı gibi... Hatice Teyze'nin tavsiyeleri: Sabah içilir, öğlen içilir, akşam içilir. Ne zaman acıkırsanız, bir tarhana çorbası kaynatıverin, yerini hiçbir şey tutmaz. Kalabalık ağırlayacaksanız çorbanızın yanına sarımsaklı köfte ve sebzeli bulgur da katabilirsiniz. Hatice Teyze Acılı Uşak Tarhananız ile biraz daha otantik bir tarif isterseniz, bol soğanlı ve salçalı tarhana kavurması da yapabilirsiniz. Yanına biraz turşu, lavaş ve buz gibi bir ayran ile tadına doyulmaz. Evliya Çelebi'nin "Aşıklar diyarı" olarak anlattığı Uşak'a özgü birkaç lezzetle birlikte misafirlerinize yöresel bir sofra kurmak isterseniz de tarhana çorbanızı, çömlek kebabı ve baklavalık unla hazırlanan Cendere tatlısı ile birleştirebilirsiniz.
Geri Bildirim Ver