İlgili Kategoriler
Güç (Watt)
Hazne Kapasitesi
Fiyat
Materyal
Bıçak Sayısı
Hazne Malzemesi
Renk
Garanti Süresi
Kaydırmaz Altlık
Garanti Tipi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Voltaj
Fiyat Geçmişi
Priz Tipi
Frekans
Ürün Puanı

Pratik Doğrayıcı & Rondo Modelleri ve Fiyatları

Rondo modelleri, yemek hazırlarken en çok yardım alınan elektrikli aletlerin başında gelir. Mutfak robotu seçenekleri, güçlü bıçaklarıyla doğrama ve parçalama işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştırır. Rondolar, fonksiyon ve boyut itibarıyla son derece geniş seçeneklere ayrılır. Her kesimden ilgi gören bu ürünler, çalışma prensiplerine göre de çeşitlenir. Manuel ve elektrikli olmak üzere temelde ikiye ayrılan bıçaklı doğrayıcılar, sundukları kolaylaştırıcı özelliklerle bir yardımcı değil ihtiyaç olarak görülür. Bu ürünler; püre, ezme, salata, mama gibi yiyecek hazırlama işlerini birkaç dakikada yapmayı mümkün kılar.

Yemek hazırlamak için yeterli vakit olmadığında kurtarıcı niteliği taşıyan rondo çeşitleri, mutfakların ayrılmaz parçalarıdır. Tezgâhta veya elde kullanım seçenekleriyle bu ürünler, farklı konfor arayışlarına hitap eder. Örneğin mutfak el robotu çeşitleri, basit çalışma prensipleriyle yoğun ilgi gören modeller arasındadır. İnsan gücüyle çalışan manuel rondolar, yemek hazırlığı sırasında el altında bulundurulan pratik ürünlerdir. Mini rondolar, sıklıkla soğan ve sarımsak gibi elle doğramakta zorlanılan sebzeler için kullanılır. Bu ürünler, çevreye yakıcı ve sert bir koku yaymadan sebzeleri birkaç saniye içinde parçalar. Mini soğan doğrayıcılar; ipli, düğmeli ve çevirmeli gibi farklı çalışma prensiplerine sahiptir.

Küçük mutfak robotu çeşitleri, yemek hazırlarken doğrama ve parçalama işlerini kolaylaştırmak için üretilir. Büyük mutfak robotu seçeneklerinde ise sıvı ürünlerin hazırlığına da yardımcı olan fonksiyonlar bulunur. Büyük rondolar, elektrikli çalışma özellikleri sayesinde çok sayıda tarif için uygundur. Geniş hazneli mutfak robotu seti, sabit ve parçaları ayrı ayrı kullanılabilir modellere ayrılır. Mutfak robotu blender çeşitleri, baston modeliyle her kap içinde fonksiyonel olarak kullanılabilir. Mikser mutfak robotu seçenekleri ise yalnızca parçalama için değil karıştırma ve çırpma işlemleri için de yardımcı olur. Bunun gibi farklı fonksiyonlara sahip rondo seti seçenekleri, şık tasarımlarıyla da mutfak dekorasyonunu tamamlar.

Mutfakların Vazgeçilmezi Doğrayıcı ve Rondoların Özellikleri Nelerdir?

Mutfakların Vazgeçilmezi Doğrayıcı ve Rondoların Özellikleri Nelerdir?

Parçalama ve doğrama işlemlerini son derece kolaylaştıran rondolar, mutfakların vazgeçilmez yardımcılarıdır. Bu ürünler, farklı çalışma prensipleriyle zamandan ve enerjiden tasarruf etmeye yardımcı olur. Hazneli tezgâh tipi doğrayıcılar, en çok ilgi gören modeller arasındadır. Tezgâh üstü rondo seti, yemek hazırlığının her aşamasında yardımcı olur. Bu ürünler, sıvı ve katı gıdaları parçalama ve karıştırma işlemleri için üretilir. Doğrayıcı blender setleri, farklı işlemler için birden fazla elektrikli ürün satın alma ihtiyacının önüne geçer. Mutfak robotu modelleri, sıklıkla geniş bir haznenin yanı sıra çubuk rondo ve mikserlerden oluşur. Bıçaklı hazneler, geniş kapasiteleriyle büyük miktarlardaki ürünleri parçalamak ve homojen hâle getirmek için tercih edilir.

Doğrayıcı setleri, hazne kapasitesi ve materyali ile birbirinden ayrılır. Elektrikli rondolar, plastik ve cam hazneleri ile farklı beğenilere hitap eder. Plastik sürahi veya hazneleri bulunan setler, hafiflikleri sayesinde her alanda rahatlıkla kullanılır. Cam rondolar ise şık ve göz alıcı duruşlarıyla estetik bir şekilde mutfakları tamamlar. Cam hazneli doğrayıcı çeşitleri, kalın temperli materyalleriyle güvenli kullanım olanağı verir. Ancak bu ürünler, plastik olanlara nazaran daha ağır bir yapıya sahiptir. Tezgâh üzerinde sabit ve güvenli çalışma olanağı için cam haznelerin altında sıklıkla silikon bir kaydırmaz halka bulunur. Bu sayede hazne, tezgâha tutunarak tüm yemek hazırlığı boyunca emrinize amade olur.

Elektrikli mutfak robotları motor gücüne göre de birbirinden ayrılır. Yüksek watt değerlerine sahip olanlar uzun ömürlüdür ve rahat kullanım olanağı verir. Daha düşük güce sahip olanlar ise pratik işlemler için el altında tutulur. Şarjlı rondolar, herhangi bir güç kaynağına bağlı kalmadan özgür kullanım olanağı vermesiyle beğeni kazanır. Şarjlı mutfak robotu, minimal tasarımı sayesinde her yere taşınabilir özelliğe sahiptir. Şarjlı blender çeşitleri, sıklıkla içecek hazırlamak için tercih edilir. Kendinden bıçaklı bir sürahi ve küçük bir gövdeden oluşan bu ürünler, tek tuşla içerisindeki tüm gıdaları parçalar. Katı ve sıvı malzemeleri homojen bir şekilde karıştıran şarjlı ürünler, enerjiden de tasarruf sağlar. Küçük boyutuyla çantaya kolayca sığan bu ürün, tek şarjla birçok kez lezzetli karışımlar hazırlamaya yardımcı olur.

Kullanımı En Pratik Olan Doğrayıcı ve Rondo Modelleri Hangileridir?

Kullanımı En Pratik Olan Doğrayıcı ve Rondo Modelleri Hangileridir?

Mutfakta geçirilen süreyi daha konforlu ve keyifli hâle getirmek için minimal tasarıma sahip elektrikli yardımcılar tercih edilir. Özellikle yemek hazırlığı sırasında kolayca ulaşılabilecek mini doğrayıcılar, her kesimden ilgi görür. El altında tutulan minimal tasarımlı mutfak robotu seçenekleri, en pratik ürünler arasında yer alır. Sıklıkla kokusu ve yakıcı özü ile doğramakta zorluk çekilen soğan ve sarımsaklar, pratik doğrayıcılarla birkaç saniye içinde hazırlanır. Manuel doğrayıcılar; ipli, düğmeli ve çevirmeli seçenekleri ile elle çalıştırılır. Her biri keskin bıçakları sayesinde güçten ve zamandan tasarruf etmek için idealdir.

İpli doğrayıcılar, en çok ilgi gören pratik mutfak aletlerinden biridir. Bu ürünler, sıklıkla birkaç parça sebze için ideal boyutta bir hazne ve sarma mekanizmalı kapaktan oluşur. Mini el robotları, son derece basit bir çalışma prensibine sahiptir. Gıdalar bütün veya büyük parçalar hâlinde hazneye atılır. Ardından robotun kapağı bıçak mekanizmasına tamamen oturacak şekilde yerleştirilir. Son aşamada kapak üzerinde yer alan tutma halkası sebzeler istenilen hâle gelene kadar birkaç kez çekilip gevşetilir. İpin her seferinde 25 santimetreyi geçmeyecek kadar düz bir hat şeklinde çekilip bobin sarana kadar hafifçe geri bırakılması gerekir.

Mini tasarımlı doğrayıcıların düğmeli ve çevirmeli modelleri de yoğun ilgi görür. Düğmeli mutfak robotu doğrayıcı çeşitleri, tıpkı ipli modellerde olduğu gibi hazne ve kapaktan meydana gelir. Ancak bu modellerin farkı kapakta ip mekanizması yerine çevirerek veya üzerine basılarak çalışan bir düğme bulunmasıdır. Doğrayıcı robotlar arasında en çok ilgi görenlerden biri de elektrikli ve küçük hazneli olanlardır. Bu ürünler, sade ve minimal tasarımlarıyla mutfakta az yer kaplar. Elektrikli mini robotlar, tek veya üst üste geçen iki hazneden oluşabilir. Üst üste yerleştirilen hazneler, aynı anda çalıştırma imkânıyla farklı malzemeleri birbirine karıştırmadan parçalar.

Uzun Ömürlü Kullanım Sağlayan Doğrayıcı ve Rondolar Hangi Materyallerden Üretilmektedir?

Uzun Ömürlü Kullanım Sağlayan Doğrayıcı ve Rondolar Hangi Materyallerden Üretilmektedir?

Mutfakların vazgeçilmez yardımcıları robotlar, farklı fonksiyonlarının yanı sıra materyalleriyle de birbirinden ayrılır. Özellikle doğrayıcı rondo haznesinde gıdayla temasa en uygun materyaller kullanılır. Cam ve plastik olmak üzere iki tarzda üretilen hazneler, pratik ve güvenli kullanım olanağı verir. Plastik ürünler, hafiflikleriyle beğeni kazanırken darbelere karşı da direnç gösterir. Bu haznelerde özellikle kanserojen madde içermeyen dayanıklı plastikler kullanılır. Cam ise gıdayla temasa en uygun materyallerden biri olması sayesinde sıkça tercih edilir. Özellikle parçalama sırasında tüm olumsuzluklara açık hâle gelen gıdalar, cam hazne sayesinde besleyici ve sağlıklı içeriğini korur.

Cam hazneler, sağlıklı olmalarının yanı sıra parlak ve şeffaf görünümleri ile de beğeni kazanır. Cam, içerisinde hazırlanan yiyeceklerin rengini ve kokusunu hapsetmemesi ile dikkat çeker. Basit bir şekilde sudan geçirilen cam hazne, sonraki kullanımlar için temiz ve kokusuz şekilde saklanır. Sebze doğrayıcıların gövdelerinde ise dayanıklı plastikler kullanılır. Özellikle yüzey direnci yüksek plastikler, mutfakta çalışırken tüm çevresel koşullara karşı şıklığını ve sağlamlığını korur. Bunun yanı sıra plastik gövde, çalışırken bileğe binen ağrı ve baskı hissini minimuma indirir. Plastik dış kaplama sağlıklı toz boyama teknikleriyle şık görünümlere kavuşur.

Doğrayıcıların iç mekanizması ve gıdalara temas eden diğer bölümlerinde ise paslanmaz çelik kullanılır. Meyve doğrayıcılar, gıdaların besin değerlerini korumak için çelik bıçaklara sahip olur. Paslanmaz çelik; nem, ısı, ışık, darbe gibi agresif koşullara karşı sağlamlığını korur. Aynı zamanda bu materyal, yiyeceklerin ve içeceklerin kanserojen maddelerle karşılaşma riskini minimuma indirir. Rondo blender setinin paslanmaz çelik bıçakları, sıcak maddeler içinde de rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle çubuk blender çeşitleri, kaynayan çorbaları pürüzsüz hâle getirmek için en güvenilir ürünler arasında yer alır. Mutfak robotu çeşitleri, güvenilir materyalleri sayesinde uzun yıllar boyunca sağlıklı gıdalar hazırlamaya yardımcı olur.

En çok Tercih Edilen Doğrayıcı ve Rondo Wattları Hangileridir?

En çok Tercih Edilen Doğrayıcı ve Rondo Wattları Hangileridir?

Mutfak robotu seçenekleri, 400 ile 1200 watt arasında değişebilen motor güçleriyle farklı ihtiyaçlara hitap eder. Özellikle kullanım alanı, ürünün watt değerlerini belirleyen etkenlerden biridir. Çantada bile taşımaya müsait olan minimal ürünler, küçük motorlarıyla son derece kurtarıcıdır. Şarjlı veya pilli doğrayıcılar, sıklıkla 400 ile 600 watt arasında değişen motor güçleriyle öne çıkar. Bu ürünler, hafif ve orta sertlikteki gıdalar için son derece kullanışlıdır. Süt, muz, çilek, kuru yemiş karışımları, düşük wattlı blender çeşitleriyle birkaç saniye içinde tüketmeye hazır hâle getirilir.

Profesyonel mutfak robotu seçenekleri sıklıkla 600 ile 1200 watt arasında değişen motor güçlerine sahip olur. Bu ürünler, güçlü motorları sayesinde havuç ve kereviz gibi sert sebzeleri bile pratik şekilde parçalara ayırır. Kimi modellerde ise buz kırma özelliği de bulunur. Buz kırıcı blender çeşitleri, öncelikli olarak sağlıklı içecekler hazırlamak için tercih edilir. Smoothie blender olarak bilinen bu ürünler, yaklaşık 450 ile 700 watt arasındaki güçlü motorları sayesinde içecekleri kısa sürede hazırlar. Bu ürünlerde motor gücünün yanı sıra bıçak sayısı ve tasarımı da büyük önem arz eder. Özellikle tırtıklı ve keskin ağızlara sahip 4 bıçaklı doğrayıcılar, buzlu içecekler hazırlamak için idealdir.

Doğrayıcı ve Rondo Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Doğrayıcı ve Rondo Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yemek hazırlığını hemen hemen herkes için kolaylaştıran mutfak ürünlerini uzun ömürlü kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunur. Hem satın alma hem de kullanım aşamasında gösterilen özen, ürünlerden alınan verimi ve kullanım süresini büyük oranda uzatır. Mutfak robotu markaları, her beğeniye ve ihtiyaca özel ürünler ortaya koyar. Bunların her biri, hitap ettikleri alana özgü bıçak tasarımına ve motor gücüne sahip olur. Örneğin kendinize soğuk ve sağlıklı bir içecek hazırlamak istiyorsanız buz kırıcı özellikli blender kullanmanız gerekir. Buz kırıcı özelliği bulunan ürünler, daha yüksek motor gücü ve kalın bıçakları ile öne çıkar. Diğer robotlar ise buz gibi yüksek dirençli ürünleri parçalamaya çalışırken fazla güç harcayabilir. Bu ürünler, buzları tamamen kıramayacağı gibi motor ve bıçak arızaları verebilir.

Dikkat edilmesi gereken diğer unsur ise parçaların doğru ve gerektiği gibi kullanılmasıdır. Özellikle rende gibi çıkarılabilir parçalar, doğru yıkama ve kullanım teknikleri ile uzun yıllar sağlamlığını korur. Doğrayıcı rende çeşitleri, farklı tırnak tasarımlarıyla kendi içinde çeşitlere ayrılır. Keskin tırnaklar, farklı yapıya sahip sebzeler ve meyveler için üretilir. Uygun olmayan bir gıda için kullanılan rendeli mutfak robotunun bıçakları zamanla körelebilir. Herhangi bir bileyleme yöntemiyle yenilenemeyen rendelerin uzun ömürlü olması için cinsine uygun gıdalarla kullanılması önerilir. Spiral doğrayıcılarda da aynı durum söz konusudur. Manuel ve elektrikli olmak üzere iki çeşidi bulunan bu ürünler, salata ve sebzelerden yapılan sağlıklı spagetti hazırlıklarında tercih edilir. Spiral doğrama özelliği bulunan ürünlerin güvenlik için sebze tutma aparatlarıyla kullanılması gerekir. Böylece mutfak kazalarıyla karşılaşma riski minimuma indirilir.

Robotların motor sağlığını korumak için uzun süreli çalıştırmaktan kaçınılması gerekir. Özellikle elektrikli ürünler, bir dakikadan daha uzun süre çalıştırıldığında motor ömrü azalabilir. Bunun yerine cihazları her marka tarafından önerildiği gibi 5-10 saniye aralıklarla, en fazla 30 saniye olacak şekilde, çalıştırmak gerekir. Böylece motora soğuması için yeterli süre tanınır. 5-10 saniye dinlendirilerek çalıştırılan cihaz en yüksek performansı sunar. Bunun yanı sıra içine su kaçabilecek motor parçalarının makinede yıkanmaması önerilir. Örneğin çubuk blender ve mikser çeşitleri, elde ve iç kısmına su kaçırmadan temizlenmelidir. Aynı şekilde motor kısmının bulunduğu ana gövdenin nemli bir bezle temizlenmesi yeterlidir. Robot bıçaklarının körelmesini engellemek için makinede yıkanmaması önerilir. Doğru temizleme ve kullanım talimatlarına uyulduğu sürece tüm mutfak yardımcıları uzun yıllar boyunca yüksek performansla çalışır.

Doğrayıcı ve Rondo Fiyatları Nasıldır?

Doğrayıcı ve Rondo Fiyatları Nasıldır?

Mutfak işlerine hız kazandıran robotlar hem ev hem de özel üretim alanlarında ilgi görür. Pratik kullanım olanağına sahip bu ürünler fiyatlarıyla da farklı bütçelere hitap eder. Özellikle endüstriyel alanlara hitap eden rondolar, doğal olarak yüksek fiyatlarla sunulur. Bu ürünler, tek başına bir tezgâh boyutuna kadar ulaşabilen tasarımlarıyla profesyonel mutfaklarda organizasyonu kolaylaştırır. Ev mutfakları için tercih edilen robotlar ise daha uygun fiyatlarla sunulur. Mutfak robotu fiyatları, ürünün teknik ve estetik özelliklerine göre farklı aralıklarda seyreder. Çoğu kişinin seçim yaparken göz önünde bulundurduğu renk ve desenler, fiyatları etkileyen unsurlar arasında yer alır. Özellikle tüm mutfak ürünlerini aynı renklerde seçerek şık bir uyum yakalamak isteyenler için farklı fiyat aralıkları söz konusudur.

Doğrayıcı fiyatları, ürüne uygulanan boyama ve kaplama tekniklerine göre değişebilir. Örneğin toz boyama tekniği ile dayanıklı inox kaplama, farklı fiyat aralıklarının oluşmasında etkilidir. Klasik hâle gelen inox kaplama ürünler, her kesimden ilgi gören dayanıklı ve joker parçalardır. Her dekorasyona uyum sağlayan inox doğrayıcılar; nem, ısı ve darbe gibi durumlara karşı yüksek direnç gösterir. Boyama teknikleriyle üretilen robotlarda ise renkler arasında fiyat değişiklikleri görülebilir. Mor, turkuaz, yeşil, turuncu, kırmızı, sarı, gümüş, gold, siyah, beyaz gibi birçok renk seçeneği bulunur. Kişiler, beğenilerine ve bütçelerine göre geniş renk seçenekleri arasından tercih yapabilir.

Rondo fiyatları, ürünün fonksiyonlarına göre farklı aralıklarda seyredebilir. Sadece doğrama için üretilen minimal ürünler ile çok kapsamlı robotlar arasında fiyat farkı görülmesi oldukça doğaldır. Akıllı mutfak robotu seçenekleri, pişirmeden kıvam ayarlamaya kadar mutfakta gerçekleştirilen tüm işlemlere hâkim olacak şekilde üretilir. Pişirme özellikli doğrayıcılar, mama ve çorba gibi ürünleri tek seferde hazırlar. Böylece diğer ev işleriyle ilgilenirken akşam yemeği hazırlığını gönül rahatlığıyla akıllı robotlara emanet edebilirsiniz. Ürün fiyatları belirlenirken etkili olan unsurlardan biri de parça sayısıdır. Mutfak robot takımı fiyatları; doğrama, parçalama ve karıştırma gibi farklı amaçlara uygun aparatların sayısına göre değişir. Bu nedenle rondo seti fiyatları tek fonksiyonlu minimal tasarımlara göre yüksek aralıklarda seyredebilir. Tüm elektrikli ev aletlerini online alışverişle bütçenize uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz. Siz de farklı özelliklere sahip mutfak yardımcılarını Trendyol’dan bütçenizi zorlamadan satın alabilirsiniz.

Rondo Ne İşe Yarar?

Rondolar besinlerin ve bazı maddelerin parçalanması için dizayn edilen ürünlerdir. Mutfakta yoğun olarak kullanılan bu cihazlar, farklı tiplerde üretilir. Rondolar özellikle parçalama işleminin kısa sürede daha pratik bir şekilde yapılmasına imkân verir. Rondo kullanılarak yemeklerin daha kolay ve hızlı hazırlanması mümkündür. Rondolar farklı ebatları ve bıçak sayıları ile tüketicilern değişik beklentilerine cevap verir. Özellikle 4-6 bıçaklı büyük rondolar kışlık yiyeceklerin hazırlanmasına kullanılır. Domates, biber, kabak ve daha pek çok sebze bu rondolar kullanılarak püre hâline getirilir ve kavanozlanır. Rondo çeşitleri kuruyemişlerin küçük parçalara ayrılmasında da etkilidir. Özellikle mutfakta sıklıkla kullanılan ceviz, fındık, fıstık gibi ürünler, rondolar yardımıyla mimik parçacıklara ayrılır. Rendeleme gibi besinleri ezme ve küçük parçalara ayırma işlemlerinin yapıldığı rondolar, mutfakta harcanan zamanı da kısaltır. Ayrıca rondoları kullanarak köfte, sos ve makarna harcı gibi besinleri de hazırlamak mümkündür.

Rondo Nasıl Kullanılır?

Rondolar genellikle; hazne, bıçak, kapak ve motordan oluşur. Elektrikli rondoların çalışma prensibi oldukça kolaydır. Hazne düz bir zemine alınarak bıçaklar yerleştirilir. Ardından parçalara ayrılmak istenilen malzeme hazneye konularak kapak kapatılır. Tüketicilerin rondo kullanılırken dikkat etmeleri gereken temel nokta, kapağın iyice kapanmış olmasıdır. Sonrasında ya rondo haznesi motora oturtulur ya da kabın üstüne motor yerleştirilir. Tasarım şekline göre farklılık gösteren bu aşamanın ardından, rondo elektrik enerjisi ile buluşturulur. Kullanıcıların isteğine göre parçalama ayarı seçilebilir. Bazı rondolar bir tek hız seviyesinde çalışır. Gelişmiş cihazlarda ise yavaş, orta veya turbo hız ayarınız görebilmek mümkündür. Rondo kullanımında hız ayarı yiyecekleri ne kadar küçük parçalamak istediğinize göre değişiklik gösterir. Homojen kıvamlı küçük parçacıklar elde etmek için rondonun turbo modunu kullanmak veya ürünü uzun süre çalıştırmak gerekecektir.

Doğrayıcı ve Rondo Çeşitleri Nelerdir?

Doğrayıcı ve rondo çeşitleri, tasarım özelliklerine göre çeşitlere ayrılır. Özellikle renk çeşitliliği bakımından zengin olan rondolar mutfak ekipmanları ile uyumlu seçilmeye çalışılır. Rondo ve doğrayıcılarda sıklıkla tercih edilen renkler; yeşil, gri, gold, rose gold, siyah gibi renklerdir. Ayrıca beyaz doğrayıcı rondo çeşitleri de popüler ürünler arasındadır. Rondo çeşitleri hazne malzemesine göre de değişiklik gösterir. Söz konusu hazneler genellikle sağlam plastik ve cam materyalden üretilir. Cam doğrayıcı rondo çeşitleri haznenin içinde parçalanan besinlerin boyutlarını görebilmeniz bakımından fayda sağlar. Rondolar genellikle elektrik enerjisiyle çalıştırılır. Bunun yanı sıra ipli olan ve çekme bırakma çalışma prensibine sahip rondolar da vardır. Küçük ve portatif ipli el rondosu çeşitleri, hızlı hareket etmenizi gerektiren zamanlar ve el yordamıyla parçalanması mümkün olan besinler için idealdir. Doğrayıcılarda da aynı prensip söz konusudur. Doğrayıcı çeşitlerinde ek olarak, basma itme prensibiyle çalışan rende benzeri ürünlere rastlamak mümkündür.