İlgili Kategoriler
Fiyat
Uçuş Süresi
Uçuş Mesafesi
Kamera Özelliği
Renk
Sivil Havacılık İzni
GPS
Beni Takip Et Modu
Yedek Batarya
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Batarya Sayısı
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
DJI Mini 4 Pro (GL)
Bugün Kargoda

Rahatlıkla Kullanabileceğiniz Drone Modelleri ve Fiyatları

Drone; uzaktan kumanda, akıllı telefon ya da tablet aracılığıyla uçurulabilen araçlara verilen genel addır. Bu cihazların geçmişi, 1800’lü yılların ortasında ortaya çıkan ve genellikle askerî amaçlar için geliştirilen ilk insansız hava araçlarına kadar uzanır. Dronelar günümüzde özellikle video kaydı yapabiliyor olmaları sayesinde geniş bir kullanım alanına ulaşmışlardır. Güvenlikten fotoğrafçılığa kadar birçok farklı alanda profesyonel amaçlarla kullanılırlar. Bu cihazlar, eğlence amacıyla da sıkça tercih edilir.

Dronelar genel olarak bir akıllı cihaza entegre edilerek kullanılır. Droneun üzerinde yer alan kamera vasıtasıyla elde edilen görüntü, bu cihazın ekranına aktarılır. Bu görüntüler, söz konusu cihaza kaydedilebildiği gibi droneun gözden kaybolacak kadar uzaklaştığı durumlarda aracın yönlendirilmesi açısından da büyük önem taşır.

Drone Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Drone Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Bir drone; genel itibarı ile pervane, motor, uçuş kontrol kartı ve gövde olmak üzere dört ana parçadan oluşur. Bu cihazların sınıflandırılmasında motor sayısı belirleyici faktördür. Dört motorlu quadcopter, sıkça kullanılan drone modellerindendir. Piyasadaki ürünlere göz attığınızda siz de dört motorlu ve pervaneli modellerin çoğunlukta olduğunu rahatlıkla fark edebilirsiniz.

Drone çeşitleri, çok farklı kriterlere bağlı olarak birbirlerinden ayrılır. Bu konudaki en net ayrım, ürünün kameralı olup olmamasıdır. Kamerasız drone modellerine günümüzde pek sık rastlanmaz. Bu tür ürünler genellikle eski tarihlerde üretilmiştir. Eğlence amacıyla tercih edilmeye uygun olsalar da kamerasız modellerin kullanım alanları iyice daralmıştır. Kameralı drone ise neredeyse bu ürün grubu ile özdeşleşmiş durumdadır. Drone, kamera ile çekim yapmak için tercih edilen bir ürün hâline gelmiştir. Hatta cihazların taşıdığı kamera çeşitleri, ilk dikkat edilen özelliklerden biridir. Bir drone 4K çekim yapabilen kameraya sahip ise bu, yüksek kaliteli görüntü elde edebileceğiniz anlama gelir. Bu modeller, özellikle profesyonel olarak görüntü kaydı yapan kişiler için idealdir.

Dronelar dış görünüş olarak helikopterlere benzer. Bu sebeple günlük konuşmada drone helikopter olarak da anılabilirler. Bunun yanında farklı araçlara yakın özellikler taşıyan drone türleri de mevcuttur. Bunlar başında da araba drone olarak tanımlanabilecek modeller gelir. Bu gruba giren ürünler, pervanelerine ek olarak dört adet tekerleğe de sahiptir. Böylelikle yerde de gidebilen uçan arabalara benzerler. Çağrıştırdığı araca göre diğerlerinden daha farklı olan türün denizaltı drone olduğu söylenebilir. Dış görünüş olarak adını aldığı araçlara benzeyen bu drone modeli, su altında da çekim yapabilmenize izin verir. Böylece birbirinden özgün ve heyecan verici su altı çalışmalarına imza atmanıza yardımcı olur. Bu ürünler, doğrudan denizin içinde kullanılabildiği için su geçirmez drone modellerinden daha farklı bir noktada durur.

Droneların çok büyük bir kısmı, cihazı kontrol etmenizi sağlayan bir kumanda ile gelir. Uzaktan kumandalı drone çeşitlerinin yanı sıra sadece eleştirildiği akıllı telefon ya da tablet üzerinden kontrol edilen modeller de bulunur. Bu modellerin piyasadaki yaygınlığı oldukça azdır. Özellikle kolay taşınabilen küçük boyutlarıyla öne çıkan telefon için mini drone türleri bu grupta değerlendirilebilir.

Drone çeşitleri ve özellikleri, ürünlerin boyutları üzerinden de şekillenebilir. Büyük drone modelleri, genellikle daha ağırdır ve güçlü motorlara sahiptir. Bu sayede rüzgârdan etkilenmeyen drone kategorisine dâhil edilebilirler. Araçların motor güçlerini belirleyen yegâne faktör boyut değildir. Küçük drone çeşitleri, özellikle dar alanlara girebilme gibi hareket kabiliyetleri ile öne çıkar. Aynısı mini drone türleri için de geçerlidir. Teknolojinin gelişimine bağlı olarak her geçen gün daha küçük boyutlu dronelar üretilir. Bunun güncel örneklerinden biri, rüzgâr hızı ölçümünde kullanılan sinek drone çeşitleridir.

Smart drone olarak isimlendirilen grup, akıllı telefonlarda bulunan GPS modüllerine ve işlemcilere benzer donanımlara sahiptir. Yazılım ve donanım anlamında yeni kapılar aralayan akıllı drone türleri, lojistik ya da taşımacılık gibi alanlarda tercih edilir. Daha kompleks algoritmaların, sensörlerin, hatta yapay zekânın drone teknolojisi ile bir araya gelmesi, yakın gelecekte bu tür ürünlerin çok daha farklı biçimlerde karşımıza çıkmasını sağlayacaktır. Öyle ki bu konuya dair çok farklı ve zengin teoriler ortaya atılmaktadır.

Bu ürünler, renklerine göre de çeşitlendirilebilir. Piyasada siyah, turuncu, kırmızı, mavi ya da beyaz drone gibi çok çeşitli alternatifler bulabilirsiniz. Uygun renkleri tercih ederek cihazın kolay şekilde fark edilmesini, buna bağlı olarak da daha rahat yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin yeşilin hâkim olduğu ve birçok ağacın bulunduğu alanlarda bu renkteki bir cihazın kullanılması güçleşebilir. Dolayısıyla satın alacağınız cihazın rengine de özen göstermeniz gerekir.

Drone ile Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Drone ile Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Drone ile hem amatör hem de profesyonel olarak pek çok farklı aktivite yapabilirsiniz. Eğlence amaçlı, amatör aktiviteler arasında yarışlar ilk sırada yer alır. Arkadaşlarınızla bu konudaki yeteneklerinizi karşılaştırabileceğiniz ve eğlenceli bir rekabet içine gireceğiniz yarışlar, son derece keyifli dakikalar geçirmenizi sağlar. Bu tür yarışlarda, akıllı cihazınızın ekranına bakarken kendinizi aracın içinde gibi hissetmenizi sağlayan FPV drone kullanırsanız hem adrenalin hem de eğlence seviyesini daha yukarı çekebilirsiniz.

İlk anda kulağa şaşırtıcı gelebilir; ama yaptığınız gezilerden aldığınız keyfi yanınızda götürdüğünüz drone ile artırabilirsiniz. Sizi güzelliği ile kendine hayran bırakan doğal ortamları ya da tarihî değerleri drone kullanarak bambaşka açılardan görebilirsiniz. Bu da o eserlere ya da güzelliklere yönelik bakışınızı zenginleştirir, geziden aldığınız keyfi bambaşka bir seviyeye taşır. Ayrıca kimi doğal ortamlarda yürüyerek ulaşamayacağınız noktalar olabilir. Bu alanları cihazınız üzerindeki kamera yardımı ile görebilir ve insanın ulaşamadığı bölgelerin yarattığı gizemin tadına varabilirsiniz.

Çocuk drone modelleri, uzaktan kumandalı arabaların gelişmiş versiyonlarına benzer; ama daha üst seviyede bir etki yaratır. Küçük yaştaki kullanıcılar, bu araçları gönüllerince uçurarak eğlenceli saatler geçirebilir. Oyuncak drone türleri, sağladıkları eğlencenin yanında çocukların el-göz koordinasyon becerilerinin gelişmesine de yardımcı olur. Yani bu ürünlerin hem eğlence hem de fiziksel gelişim için son derece faydalı ve kullanışlı olduğu söylenebilir.

Selfie çekmek artık gündelik hayatın bir parçasıdır. Bu fotoğraf türü, elbette ilk olarak akla cep telefonlarını getirir. Hatta telefonlarla daha iyi selfieler çekmek için özel geliştirilmiş çubuklar bile vardır. Fakat drone, sahip olduğu özelliklerle selfielere bakış açınızı değiştirebilecek bir üründür. Dronelar, daha önce hayal bile edemeyeceğiniz açılardan kendinizin ve yanınızda bulunan sevdiklerinizin fotoğraflarını çekmenize imkân tanır. Yüksek kaliteli kameraya sahip modeller, bu aktiviteden aldığınız keyfi daha artırır. Üstelik bunu amatör drone çeşitlerini kullanarak dahi yapabilirsiniz. Elbette bu cihazları sadece selfie değil, her türden fotoğraf ve video çekmek için de kullanabilirsiniz. Öyle ki fotoğrafçılık ve video çekimi, bu ürünlerin profesyonel amaçla tercih edildiği alanlar arasında ilk sırada yer alır. Doğa fotoğraflarından düğün videolarına kadar pek çok görsel materyali dronelar ile elde etmeniz mümkündür.

Mesleki drone kullanımı elbette ki fotoğrafçılık ile sınırlı değildir. Habercilik ve medya da bu ürünlerin sıkça kullanıldığı sektörlerdendir. Klasik tipteki kameraların ulaşamayacağı noktalardan görüntü almak için bu cihazlardan fazlasıyla yararlanılır. Özellikle geniş plandan çekilmesi gereken yangın ya da kaza gibi olumsuz olayların görüntülenmesinde dronelar son derece kullanışlıdır. Bu sayede hem yaşanan olayın boyutları ve kapsamı daha kolay aktarılır hem de konuya yeni bir bakış açısı getirilebilir.

Bu araçlara entegre edilen kameraların kalitesindeki artış, sinema ve televizyon sektöründe de ilgi uyandırır. Günümüzde birçok sinema filminde ve televizyon yapımında dronelar aracılığıyla yapılan çekimler kullanılır. Bu sayede eserlerin seyir zevkine büyük bir katkı sağlanır.

Arama kurtarma ve ilk yardım çalışmaları da drone kullanımına başvurulan alanlar arasındadır. Yangın, çığ gibi felaketlerin yaşandığı hâllerde kara yolu ile ulaşım zorlaşabilir. Bu gibi durumlarda dronelar, ulaşılamayan bölgelerin gözlenmesinde ve buralarda arama çalışmalarının yapılmasında büyük önem kazanır. Görüntülemenin yanında söz konusu alanlara gerekli ilk yardım gereçlerinin ve gıda gibi hayati önem taşıyan malzemelerin ulaştırılmasında da bu araçlar kullanılabilir. Malzemeler, yüksek motor gücüne sahip dronelara iliştirilerek havadan, herhangi bir engele takılmadan ihtiyaç sahiplerine teslim edilebilir.

Drone, güvenlik için de oldukça elverişli bir araç türüdür. Üstelik bu güvenlik oldukça geniş kapsamlıdır. Bu araçlar, ormanlık alanların izlenmesi için tercih edilebilir. Yer seviyesinden takip etmenin son derece güç olduğu bu alanlar, havadan droneler yardımı ile izlenebilir. Böylece kaçak avcılık ya da ağaç kesimi gibi durumların tespit edilmesi kolaylaşır. Sınır güvenliği de bu ürünlere başvurulan bir diğer alan olarak öne çıkar. Özellikle kritik önem taşıyan sınır bölgelerinin, askerî tesislerin, cephaneliklerin gözlenmesi, bu araçlar vasıtasıyla gerçekleştirilebilir.

Lojistik, dağıtım ve ulaştırma, bu cihazlardaki gelişmeler doğrultusunda droneların kullanım alanına girmiş durumdadır. Özellikle ulaşımın güç olduğu alanlar için bu araçlar hem maliyeti düşürmek hem de zamandan tasarruf etmek açısından oldukça işlevseldir. Ayrıca droneların bu sektörlerde zaman içinde daha sık kullanılacağına dair tahminlerin sayısı da hiç az değildir.

Haritacılık, günümüzde yerde kullanılan cihazlardan ziyade drone ile yürütülen bir faaliyet kimliği kazanmıştır. İnşaat sektörü ve belediyecilik gibi alanlarda son derece etkili şekilde kullanılan bu araçlar, doğal kaynak aramaları için de tercih edilir. Petrol ve doğal gaz kaynakların yanı sıra yer altında kalmış arkeolojik eserlerin tespiti de yine bu araçlarla isabetli şekilde ve daha düşük maliyetlerle gerçekleştirilebilmektedir.

Drone Kullanmanın Yararları Nelerdir?

Drone Kullanmanın Yararları Nelerdir?

Drone, özellikleri itibarı ile kullananlara birçok önemli yarar getirir. Bunların da başında ulaşılması zor olan noktalara erişmeyi mümkün kılması gelir. Böylelikle, söz konusu alanlara ihtiyaç duyulan malzemeler taşınabilir ve buralardan görüntü elde edilebilir. Zamanla yarışılan afet gibi durumlar açısından droneların yarattığı bu imkân büyük önem taşır. Bu araçlar, ulaştırma ve taşıma işlemlerinin de maliyetlerini düşürür. Ek olarak süreçlerin daha seri bir şekilde tamamlanmasına olanak sağlarlar. Böylelikle acil işlemlerin kısa sürede tamamlanabilmesi imkânı ortaya çıkar.

Fotoğrafçılık ve video çekimlere getirdiği yenilikler de droneların faydaları arasında anılmayı fazlasıyla hak eder. Bu cihazlar sayesinde daha önce elde edilemeyen ya da büyük meblağlara mal olan çekim açıları kolayca yakalanabilir hâle gelmiştir. Bu da hem fotoğrafçılık hem de başta sinema ve televizyon sektörleri olmak üzere hareketli görüntüye dayanan tüm iş sahalarında yeni açılımlar yaratır.

Görüntü elde etme ve ulaştırma alanındaki faydalarının yanında dronelar, bazı ek avantajları da beraberinde getirir. Bunlardan biri de bu cihazlar yardımıyla internet sinyallerini daha geniş alanlara yaymaktır. Droneların donanımına eklenen parçalar, herhangi bir kablo ya da ek ünite gerektirmeden internet kapsama alanını genişletilebilir. Bu uygulama pek çok kurumsal firma tarafından tercih edilen bir yöntem olarak öne çıkar.

Drone Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Drone Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Drone satın alırken göz önünde bulundurulması gereken birçok kriter vardır. Bu kriterlere dikkat etmeden drone satın almanız hem beklentilerinizin karşılanmamasına hem de yaptığınız harcamanın boşa gitmesine neden olur. İlk olarak dikkat etmeniz gereken konu, cihazı hangi amaçla kullanacağınızdır. Drone hem eğlence amacıyla hem de profesyonel çalışmalar için kullanılabilecek bir üründür. Sadece keyifli zaman geçirmeyi, amatör çekimler yapmayı düşünüyorsanız başlangıç ya da orta seviyedeki ürünlerden birini tercih edebilirsiniz. Hedefiniz yapacağınız çekimlerle gelir elde etmek ise profesyonel drone modellerinden birini seçmeniz daha isabetli olur. Tabii bu noktada bütçeniz doğrultusunda en yüksek görüntü kalitesini sağlayacak ve kaliteli bir kameraya sahip ürünlere yönelmeniz gerekir.

Drone uçuş süresi, tercih aşamasında dikkate almanız gereken konulardan bir diğeridir. Söz konusu süreyi ürünün bataryası belirler. Piyasadaki modellerin çok büyük bir kısmının tek seferlik uçuş süresi 7 ila 50 dakika arasında değişir. Dolayısıyla kullanım şekline uygun süreli uçuşu sağlayan modeli tercih etmeniz gerekir. Aksi hâlde aracı, yapmak istediğiniz işlemi gerçekleştiremeden yere indirmek zorunda kalmanız olasıdır.

Droneların uçuş mesafesi de birbirinden farklıdır ve bu durumu alacağınız ürüne karar verirken göz ardı etmemelisiniz. Uzun mesafeli drone modelleri, özellikle ulaştırma ve ilk yardım gibi konular için son derece idealdir. Amatör amaçlarla, eğlenceli zamanlar geçirmek kullanacağınız bir ürünün çok uzun bir uçuş mesafesine sahip olması elzem değildir.

Drone satın alırken kendi becerilerinizi de hesaba katmanız gerekir. Dronelar, farklı uçuş özelliklerine sahiptir. İleri seviyedeki bir ürünü iyi şekilde uçurabilmeniz için sizin de belirli deneyime sahip olmanız önemlidir. Yeterli beceriye ya da tecrübeye sahip olmayan kişiler, bu tür araçların özelliklerini layığıyla kullanamayacağı gibi çarpma gibi nedenlerle bazı zararların ortaya çıkmasına da neden olabilir. Dolayısıyla drone uçurma yetileri ile tercih edilen model arasında bir uyum aranmalıdır.

Drone Çeşitlerinin Kullanım Ömürleri Nasıldır?

Drone Çeşitlerinin Kullanım Ömürleri Nasıldır?

Droneların kullanım ömürleri, büyük ölçüde bataryalarının kalitesi ile alakalıdır. Bu ürünlerde yer alan bataryalar, tıpkı cep telefonlarında kullanılanlar gibi her şarj edilişlerinde kapasitelerinin bir kısmını yitirir. Dolayısıyla kaliteli drone bataryaları, bu ürünlerin uzun bir süre boyunca kullanılmasına olanak sağlar. Yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorsanız drone satın almadan önce cihazın bataryasına dair araştırma yapmanızı ve konunun uzmanlarından görüş almanız önerilir.

Drone çeşitlerinin batarya ömürlerini kullanım alışkanlıkları da belirler. Bataryanın düzensiz şarj edilmesi pil ömrünü kısaltabilir. Satın aldığınız dronea ait kullanma kılavuzunda bu konuyla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Doğru şekilde şarj etmeye özen göstererek cihazınızın toplam kullanım ömrünü uzatmanız mümkündür.

Farklı Drone Modellerinin Fiyatları Nasıldır?

Farklı Drone Modellerinin Fiyatları Nasıldır?

Drone fiyatları, ürünlerin sahip olduğu özelliklerden materyal kalitesine kadar birçok etkene bağlı olarak farklılık gösterir. Sahip olduğu özellik sayısı fazla olan bir droneun başlangıç seviyesindeki ürüne göre daha yüksek fiyatla satılması son derece doğaldır. Örneğin uzaktan kumandalı drone fiyatları ile sadece akıllı cihazlardan kontrol edilenler için belirlenmiş değer aynı değildir. Benzer şekilde profesyonel drone fiyatları ile amatör amaçlara yönelik üretilmiş cihazların fiyatları arasında da bir fark bulunur.

Fiyatlar, araçların boyutlarına göre de değişir. Ayrıca aynı boyuttaki dronelar modellerinin fiyatları da birbirinden farklı olabilir. Örneğin mini drone fiyatları, ürünler özelinde de çok geniş bir yelpazeye yayılmış durumdadır. Farklı drone markaları tarafından üretilmiş birçok ürünü ve aksesuarı Türkiye’nin önde gelen online alışveriş platformlarından biri olan Trendyol’da uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Birkaç tıklama ile sipariş verip ürününüzü kısa süre içinde adresinizden teslim alabilirsiniz.

Drone Nerelerde Kullanılır?

İnsansız hava aracı olarak da bilinen drone, günümüzde birçok sektörde kullanılmaktadır. Droneları eğlence amacıyla kullanmak da mümkündür. Özellikle gençler ve çocuklar arasında amatör drone yarışları yapılmaktadır. Uzaktan bir kumandayla kontrol edilen bu cihaz, üzerine yerleştirilen kameralar sayesinde farklı açılardan görüntüler yakalamaya yardımcı olur. Bu bakımdan drone, sinema ve fotoğrafçılık alanında sıklıkla kullanılan araçlardan biri hâline gelmiştir. Yüksek menzillere çıkma ve hızlı olma özellikleri sayesinde dronelar, pek çok alanda tercih edilmeye başlanmıştır. Haritalama ve zirai uygulamalar, sözü geçen cihazın sıkça kullanıldığı diğer alanlardır. Drone, özellikle dar mekânları ve çok geniş arazileri detaylı şekilde haritalandırmak için oldukça pratik bir alettir. Bahsedilen cihazın tercih edildiği sektörler arasında kargo, trafik ve güvenlik, hatta sağlık alanı dahi yer almaktadır. Dünyadaki ekstrem sporların takibi için dronelar sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Sözü geçen teknolojik cihaz, acil durumlarda ise malzeme ve sağlık müdahalesi ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Drone Kaç Saat Havada Kalır?

Hızlı hareket etme özellikleriyle öne çıkan dronelar, saatlerce uçuş yapabilme avantajına sahiptir. Bahsi geçen durum, drone modeline göre değişiklik gösterebilir. Droneların havada asılı kalma süreleri, kullanım amaçları bağlamında da farklı olabilir. Endüstriyel drone modellerinin uçma süreleri, eğlenceye yönelik üretilenlerle aynı değildir. Bataryaları, kamerası, uçuş mesafesi gibi pek çok özellik, drone modelinin havada kalma süresini belirler. Endüstriyel drone ürünlerinin, 30 dakikayla 3 saat aralığında uçuş yapabildiği bilinmektedir. Drone kullanımına başlangıç ya da çocuklar için önerilen mini modeller vardır. Bu tip drone ürünleri ise havada 5-12 dakika kadar kalmaktadır. Elbette bahsedilen cihazın uçuş süresine oranla şarj olma hızı da değişir. Bugüne kadar bir drone modelinin hava kalma süresi 4 saat 40 dakikayı bulmuştur. Endüstriyel amaçlarla tasarlanan drone türleri, hava koşullarına daha dayanıklı olduğundan uçma süreleri mini modellere göre uzundur.

Drone Menzili Ne Kadar?

Birçok drone modeli yüksek menzilde uçuş yapabilmektedir. Aslında bahsi geçen cihazların pek çok sektörde kullanılmasının nedenlerinden biri de bu özelliktir. Tıpkı uçuş süresinde olduğu gibi, drone menzilleri de modele göre farklılık gösterir. Günlük kullanım için tasarlanan drone türleri genelde 2 km yüksekliğe çıkabilmektedir. Ancak endüstriyel drone modelleri 50 km menzilde uçabilir. Profesyonel pilotların kullandığı cihazlar ise 3 ve 7 km aralığında menzile sahiptir. Drone menzilleri için özel bir yasal düzenleme bulunmaktadır. Uçuşun serbest olduğu alanlarda, 400 feet yüksekliği geçmemek kaydıyla drone kullanmak mümkündür. Drone için belirlenen yasal uçuş menzil aralığı 120 m ve 400 feet AGL olarak geçer. Eğer 400 feetin üzerinde uçuş yapmak istenirse izin sistemi üzerinden talep oluşturulması gerekmektedir. Fakat söz konusu talep birçok kurum tarafından değerlendirmeye alınacağı için izin çıkması düşük ihtimaldir ya da uzun sürebilir.