3D Kalem Nasıl Kullanılır?

3D Kalem Nasıl Kullanılır?

3D baskı kalemi, elde taşınan bir 3D yazıcı gibidir. Bir masaüstü 3D yazıcıda bulabileceğiniz aynı tür ısıtma elemanı ve ekstrüder kullanır. Ancak bilgisayar yazılımı ve motorlarla kontrol edilmek yerine, yazıcı kafasını elinizle yönlendirirsiniz. Yapabileceklerinizin sınırı bulunmayan 3D kalem kullanımı da oldukça kolaydır. 3D kalem ile neler yapabileceğinizi öğrenmek için blog yazısını okumaya devam edebilirsiniz.

3D Kalem İle Neler Yapılır?

3D Kalem İle Neler Yapılır?

3D kalem nasıl çalışır araması yapan kullanıcılar için mantığını açıklamak oldukça kolay olacaktır. Diğer 3D baskı cihazlarının çalışma mantığı gibi, 3D kalemi içerisinde yer alan plastik bir filamenti erime noktasına kadar ısıtır. Erimiş olan bu plastik yumuşak olması nedeniyle yüzey üzerinde kolayca kaynaştırılır ve istediğiniz şekle girer. Sıcak ve erimiş olan bu plastik 3D kalemin ucundan çıktıktan sonra hızla soğur ve istediğiniz şekle somut bir şekilde bürünür. Birkaç saniye sonra plastik sertleşir ve hangi şekli verdiyseniz onu tutar.

Bu kalemler temelde aslında erimiş plastikle modelleme yapmanıza imkan sağlar. 3D kalemle neler yapılır sorusunun cevabı hemen hemen her şey olacaktır. Çünkü erimiş plastik dilediğiniz her şekle sokulabilir ve hemen hemen her yüzeye uygulanabilir. Günlük nesnelere yükseltilmiş dekoratif tasarımlar eklemek için kullanabilirsiniz. Pratik yapmak isterseniz 3D kalemi boş bir yüzeyde de deneyebilirsiniz. Aynı zamanda 3D kalemler halihazırda basılmış nesneleri tamir etmek veya değiştirmek için de tercih edilebilir. Farklı ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabileceğiniz farklı 3D kalem türleri bulunmaktadır. Ancak çoğu aynı temel tasarımı takip eder, ancak hepsi özelliklerinde biraz farklılık gösterir.

3D Kalem Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

3D Kalem Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

3D modelleme tüm sektörlerde büyük ölçüde ilerlemektedir. Kullanımı yavaş yavaş bir zorunluluk haline gelmekle birlikte pek çok iş kolunu etkileyen 3D kalemler pek çok kullanıcıya da 3D kalem ile neler yapılabilir sorusunu sordurmaktadır. Bu kalem türü ile biraz da hayal gücünüz veya elinizdeki hazır taslaklarla pek çok alanda farklı şeyler yapabilirsiniz.

Bu alanlardan ilki animasyondur. 3D animasyon çok sayıda dijital amaç için kullanılır. 3D animasyondaki süreç, hareketli görüntüleri 3D olarak oluşturmanızı ve bunları belirli bir dijital ortama yerleştirmenizi gerektirir. Aynı zamanda 3D kalemle mimarlık sektöründe de binaların modellemelerini yapabilirsiniz. Üretim ve imalat şirketleri, ürün modellemenin yanı sıra ürün montajına yardımcı olmaları için de 3D modelleyicileri işe alır. Aynı zamanda film ve dizi sektöründe de sıklıkla kullanılan 3D kalem ile grafik modellemeleri yapabilir ve karakterleri, objeleri ve yerleri modelleyebilirsiniz. Son olarak ise 3D kalem eğitim alanında da pek çok uygulamaya entegre edilerek öğrencilerin daha kolay öğrenmesi amaçlanmıştır.

Pratik 3D Kalem Kullanım Teknikleri

Pratik 3D Kalem Kullanım Teknikleri

3D kalem prensibini öğrendikten sonra pek çok kullanıcı pratik 3D kalem nasıl kullanılır sorusunu araştırarak püf noktalarını öğrenmeye çalışır. Öncelikle güç kaynağını kaleminize bağlayıp açarak başlayın. Ardından yazdırmak istediğiniz filamenti seçin. Kaleminizin bu tür bir filamentle yazdırmak için tasarlandığından emin olun. Daha sonra sıcaklık ayarını seçin ve seçtiğiniz filamenti filament giriş portuna kaydırın. Hızını da seçtikten sonra elinizdeki taslağa uygun olarak 3D kaleminizle üretime başlayabilirsiniz.

Bu aşamalarda dilerseniz kağıt üzerinde modelleme yapmak istediğiniz şeyi normal kaleminizle çizerek bir taslak oluşturabilirsiniz. Daha sonra bu çizimin üzerinden 3D kalemle geçerek modellemesini yapabilirsiniz. Elinizin bir kere alıştıktan sonra pek çok farklı alanda kullanabileceğiniz 3D kalemlerinin kullanımı oldukça kolaydır. Siz de dilediğiniz modellemeyi yapmak için ihtiyacınız olan tüm 3D ve teknik çizim kalemi kategorisini Trendyol’dan inceleyebilirsiniz.