Daksil Nedir?

Daksil Nedir?

Daksil, uzun süreden beri kullanılan bir ürün çeşididir. Yeni olarak karşınıza çıkan kırtasiye malzemelerinden olmayan bu ürün, neredeyse 60 yıllık bir tarihe sahiptir. Üretim ve kullanımda ki temel amacı, silinemeyen yazıları kapatmak olan daksiller, bir çeşit silgi olarak da görülebilir. Daksil ilk olarak 1950 yıllarında kullanılmaya başlanmıştır. Mürekkepli kalemlerin veya baskı yapan daktilo ve printer benzeri cihazlardan çıkan yanlış yazımların düzeltilmesini sağlar. Bu çeşit ürünlerden çıkan kağıtlarda silgi işe yaramayacağından daksil kullanımı gerekir. Daksil nedir denildiğinde hemen hemen herkesin aklına oje tüpü ve fırçasını anımsatan malzemeler gelir. Bazı önemli evraklar yazım sırasında hatalı sözcük veya ifadeler içerebilir. Bunlar yazıcıdan alınmış veya daktiloda yazılmış olabilir. Düzeltme yapmanın yolu ya yeniden yazmak ya da hatalı yerin silinmesiyle olur. Aynı biçimde, defter üzerinde de hat yapılabilir. İşte daksiller bu durumlarda yardımcı olacak malzemelerdir.

Ofislerin Vazgeçilmezi Olan Daksil Ne İşe Yarar?

Ofislerin Vazgeçilmezi Olan Daksil Ne İşe Yarar?

En fazla kırtasiye tüketimi yapılan ofislerde, mutlaka daksil bulunur. Gün içerisinde birçok evrakın yazılıp hazırlandığı göz önüne alındığında hata payının oranı yüksektir. Daksil ne işe yarar diyorsanız, işte bu hataların düzeltme yöntemi denebilir. Kullanım alanı ve çeşitleri oldukça geniş olan daksiller, kimyasal bazlı üretilir. İçeriğinde alkaloidlerin de bulunduğu bu ürünlerin temel maddesi titanyum dioksit olarak bilinir.

Kullanımı kolay olan daksilin, çabuk kuruması amacıyla solvent ilaveli olduğu da söylenir. Daksil kullanımı son derece basit bir işlemdir. Hatalı bölge üzerine sürülüp yaydırılması yeterlidir. El ile yazarken kullanılan mürekkepli kalem hatalarını da yok eder. Tükenmez kalem kullanılmış sayfalarda eğer yanlış yazılmış bir şey varsa daksil hemen imdadınıza yetişir. Teknik gelişmelerin yansıdığı daksil ürünleri artık daha kolay sürülebiliyor. Kalıntı ve pürüz oluşturmadan kapatma imkânı sunuyor.

Yazım Hatalarınızı Düzeltmeye Yarayan Daksilin Çeşitleri Nelerdir?

Yazım Hatalarınızı Düzeltmeye Yarayan Daksilin Çeşitleri Nelerdir?

Daksilin bir silgi olmadığı unutulmamalıdır. Yapılan hatalı yazımları silmez. Daksil maddesinin özelliği kapatıcı olmasıdır. Yani yanlış olan sözcüklerin üzerine sürüldüğünde onları kapatır. Bu sayede üzerine yeniden yazım yapmak mümkün olur. Daksil denildiğinde akla ilk gelen, tüp daksillerdir. Halbuki şerit daksil dahil olmak üzere farklı çeşitleri vardır. Bu türden üretilmiş daksiller daha fazla inceltilmiş, sürümü daha kolay yapılan ürünlerdir.

İçeriğinin su bazlı solvent maddesiyle inceltilmesi kolay sürülmesini sağlar. Bunlardan bir diğeri de kalem daksil türüdür. Bu ürün tıpkı kalem biçiminde yapılmış, mürekkep yerine daksil doldurulmuştur. Hatalı yazılan bölgenin veya satırın üzerinde çizgi biçiminde beyazlık sağlar. Daksil ne demek sorusunun bir cevabı olarak da beyaz kapatıcı denilebilir.

Geçmişten Günümüze Tercih Edilen Daksil Nasıl Kullanılır?

Geçmişten Günümüze Tercih Edilen Daksil Nasıl Kullanılır?

Daksillerin kullanım amacı olarak iş yükünü azaltmak olduğu da söylenebilir. Yanlış yazılmış veya basılmış bir metinde düzeltme yapmak uzun sürebilir. Bu metni yeniden yazmak gerekebilir. Daksil ne işe yarar derseniz, sizi bu işlemi yeniden yapmaktan kurtaran üründür. Sayfa türü ve rengine uygun olarak üretilmiş daksil çeşitleri de vardır. Daksil, sayfa üzerinde beyaz bir katman oluşturur.

Bu katman, esnek yapıya sahip ve tekrardan yazılabilecek şekildedir. Fazla parlak olanları sayfa geneline bakıldığında öne çıkabilir. Daksil nasıl kullanılır derseniz, ince tabaka halinde uygulanması daha iyi olur. Yanlış yazılmış ve düzeltilmesi gereken alan fazlaysa şerit daksil kullanılması önerilir. Şerit daksil nasıl kullanılır ve nelere dikkat edilmelidir? Şerit daksil yaklaşık bir satır boyutundadır. Baştan sona kadar sürülebilir. Bir bant olarak da görebilirsiniz. Düz ve pürüzsüz bir yüzey oluşturur. Her türlü kalem yazı çizim gereçleri için Trendyol'dan sipariş oluşturabilirsiniz.