Bağışıklık Dostu Çorba: Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Bağışıklık Dostu Çorba: Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Düğün çorbası oldukça beğenilen tariflerden biridir. Zengin içeriğiyle tam bir şifa deposu olan bu tarifi yalnızca kış günlerinde değil bağışıklığınızın düştüğünü hissettiğiniz her dönemde kolayca hazırlayabilirsiniz. Tadına doyum olmayan düğün çorbası yapımı için ise pek çok yol bulunur. Günümüzde bu tarifinin farklı malzemelerle hazırlanan çeşitleri de mevcuttur. Orijinalinde et ve kemik suyu gibi malzemeler bulunan bu çorbanın tavuk gibi farklı yiyeceklerle hazırlanan alternatifleri mevcuttur. Eğer siz de evinizde bu lezzetli tarifi hazırlamak istiyor ve “Düğün çorbası nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız aklınıza takılan tüm detayların yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Düğün Çorbası Yapımı İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Düğün Çorbası Yapımı İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Düğün çorbası yapımı birkaç aşamadan oluşur. Her tarifte olduğu gibi işe malzemeleri hazırlayarak başlayabilirsiniz. Düğün çorbası malzemeleri hazırlanan tarife göre değişiklik gösterebilir. Tarifin orijinali gerdan etiyle yapılır. Lezzetli bir çorba için tarife 1’e 3 oranında et eklenmelidir. Örneğin; 1 su bardağı didiklenmiş et için 3 katı kadar su konmalıdır. Ayrıca orijinal tarifte çorbaya kıvam ve lezzet vermesi için terbiye de hazırlanır. Yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve su ile hazırlanan bu terbiye çorbaya kremsi bir doku kazandırır.

Vejetaryen kişiler için etsiz düğün çorbası tarifi de bulunur. Bu versiyonda et yerine aynı oranda kuskus çorbaya eklenir. Yalnızca et sevmediğiniz için böyle bir tarif hazırlıyorsanız çorbaya tavuk veya et suyu da ekleyebilirsiniz. Bu çorbanın daha pratik versiyonları da bulunur. Evde çorba hazırlamaya vakti olmayan kişiler hazır çorbaları da deneyebilir. Bu tarifi hazırlamak için yalnızca su ve hazır düğün çorbası paketi yeterlidir.

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır? Düğün Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır? Düğün Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Çorbası yapımı için işe etleri haşlayarak başlamak gerekir. Eğer kırmızı etli düğün çorbası tarifi hazırlıyorsanız gerdan veya herhangi bir kemikli et kullanabilirsiniz. Tavuklu düğün çorbası tarifi için yağlı but kısımlarını haşlayabilirsiniz. Etleri hazırladıktan sonra küçük parçalar hâlinde didikleyip kenara alın. Sonrasında çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Düğün çorbası terbiyesi nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça basittir. Bunun için işe yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve suyu bir tencere içerisine alarak başlanır. Tüm malzemeleri güzelce çırpıp içine yaklaşık 1 çorba kâsesi kadar et suyunu yavaş yavaş ilave edin. Bu aşamada terbiyenin kesilmemesi için sıcak et suyunu dikkatlice eklemelisiniz. İsterseniz et suyu oranını arttırabilirsiniz. Sonrasında çorba kaynayana kadar karıştırılarak içine didiklenen etler ilave edilir. Tuzu ve baharatları da ilave ettikten sonra çorbanızı tamamlayabilirsiniz.

Düğün Çorbası Yapımının Püf Noktası Nedir?

Düğün Çorbası Yapımının Püf Noktası Nedir?

Düğün çorbası tarifi her ne kadar pratik gibi görünse de dikkat edilmesi gereken pek çok püf noktası bulunur. Yalnızca birkaç ürünle hazırlanan bu tarifin lezzetli olması için malzemelerin taze olması oldukça önemlidir. Ayrıca etlerin kısık ateşte uzun süre pişirilmesi de çorbanın istenilen kıvamı yakalaması için gereklidir. Ağır ateşte pişen etler çok daha iyi bir şekilde yumuşar ve tel tel ayrılır.

Tarifin hazırlanışı sırasında dikkat isteyen bir diğer ayrıntı ise terbiyesidir. Yumurta ve yoğurt ile hazırlanan terbiye dikkatli bir şekilde pişirilmezse kesilebilir. Bu durum yoğurt parçalarının çorbanın içinde ağza gelmesine neden olur. Terbiyenin kesilmesini önlemek için tüm malzemeleri iyi bir şekilde çırpmak ve sıcak et suyunu azar azar eklemek oldukça önemlidir. Düğün çorbası hazırlamak için ihtiyaç duyduğunuz tüm hazır gıda ürünlerine Trendyol aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.