Elbise Ölçüsü Nasıl Alınır?

Elbise Ölçüsü Nasıl Alınır?

Elbise ölçüsü nasıl alınır sorusunun yanıtı doğru tasarımların ortaya çıkarılmasını ve doğru seçimler yapılabilmesini mümkün kılmaktadır. Ölçülerin doğru olması bedene tam uyan bir elbisenin ortaya konması için önemlidir. Elbise ölçüsü alma çok basit ama oldukça gerekli uygulamalar arasında yer almaktadır. Beden ölçüleri kişilere göre çok değişken bir konudur. Peki, elbise beden ölçüsü nasıl alınır sorusu nasıl yanıtlanabilir? Ölçü almak oldukça basittir. Pek çok kişi kendi beden ölçüleri alabilir. Bu ölçülerin alınabilmesi için mezura kullanılması gerekmektedir. Vücut bölgelerine göre ayrılan ölçüler mezurayla kısa sürede belirlenir. Elbise dikmek için basen, bel ve göğüs ölçülerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ölçülere göre elbise dikmek veya satın alabilmek oldukça kolaylaşır.

Elbise için Uzunluk Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elbise için Uzunluk Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elbise ölçü birimleri ve ölçme şekillerine mutlaka dikkat edilmelidir. Ölçülen bölümler fark etmeksizin vücut bölümünün en geniş kısmında ölçü alınması gerekmektedir. Bu şekilde vücuda uygun ölçüler ortaya çıkarılabilir. Buna ek olarak ölçü alındığı sıra makas ve mezura gerekli ürünlerin mutlaka bulundurulması gerekir. Beden ölçüleri alındığı sırada ölçüsü alınan kişinin mutlaka ayakta dik bir şekilde durması gerekir. Bu pozisyonda durulmadığı takdirde ölçüler yanlış çıkabilir.

Elbise kalıp ölçüleri alındığı sırada dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise mezuranın doğru kullanımıdır. Kıvrılmadan düz bir şekilde veya geniş bırakılmadan ölçünün alınması gerekir. Kullanımına dikkat edilmezse ölçüler az veya daha çok alınacaktır. Bu da yine elbise tasarımlarını etkileyen bir konudur. Beden ölçüsü alınırken hareket etmemeye de mutlaka özen gösterilmelidir. Hareket etmek ölçü aletinin kaymasına ve yanlış ölçü alınmasına neden olabilir. Sabit ve rahat durulması tavsiye edilmektedir.

Elbise Ölçüsü Hangi Bölgeden Alınır?

Elbise Ölçüsü Hangi Bölgeden Alınır?

Elbise boyu ölçüsü nasıl alınır ve nereden alınır gibi sorular da sorulmaktadır. Basen, bel ve göğüs olmak üzere ölçü alınan 3 ana bölge bulunmaktadır. Bu bölgelerden alınan ölçülerle elbise kalıpları çıkarılabilmektedir. Dikilen elbise modellerine bağlı olarak omuz ve kol ölçülerine de ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda birden fazla bölgeden ölçü alınması gerekebilir. Alınan ölçüler ve tasarımlara göre prova mankeni üzerinde çalışmaya başlanmaktadır.

Sırt ve bacak ölçülerine ihtiyaç duyulan durumlar da olabilir. Elbiselere göre bu ölçüler de alınabilir. Pek çok kişi mezura yardımı ile göğüs, bel ve basen ölçülerini alabilir. Bu ölçüleri kullanarak elbise seçimi ve dikimi yaptırabilir. Alınan elbise beden ölçüsü hazır giyimde karşılığı olan ölçülerdir. Yani hazır giyimde kullanılan 36, 38, 40 veya S, M, L gibi bedenlere karşılık gelen beden ölçüleri evlerde belirlenebilir. Bu da hazır giyim seçimlerinde kolaylık sağlar.

Elbise Ölçüsü Alırken Pay Bırakılır mı?

Elbise Ölçüsü Alırken Pay Bırakılır mı?

Elbise ölçüsü alınırken pay bırakma gibi durumlar da olabilir. Bunun nedeni ise tasarımlarda sorun yaşamamak veya ölçülerin doğruluğuna dair bir problem çıkabilmesidir. Eğer bu durumlar söz konusu değil ise elbise ölçüsü alırken pay bırakılmasına gerek olmaz. Dikim işlemleri sırasında karşılaşılabilecek sorunlar nedeni ile pay bırakılması tavsiye edilir. Buna ek olarak yapılan işlemlerin yani dikimi rahat yapılabilmesi için de pay bırakılması tercih edilebilmektedir. Tasarlanan elbiseye ve tasarımcıya göre pay bırakılabilir.

Beden ölçülerine göre elbise modelleri arasında seçim yapılacaksa ölçü alırken pay bırakılabilmektedir. Özellikle dar kıyafet giymeyi sevmeyen kişiler elbise uzunluk ölçüleri alırken paylardan yararlanabilir. Bu da kişilere bağlı bir durum olacaktır.