Bebek Masajı Nasıl Yapılmalıdır?

Bebek Masajı Nasıl Yapılmalıdır?

Bebek masajı nedir diye merak eden okuyuculara öncelikle masaj ve işlevinden bahsedilmesi gerekir. Bebeğe yararlı uygulamalar arasında yer alan bebek masajı, minikler ve anneleri arasındaki bağın güçlenmesini sağlıyor. Bebek masajı uygulamasının fiziksel gelişimden uyku sorununa, psikolojik ilerlemeden gaz sıkışmalarına kadar farklı etkileri bulunuyor. Bu yazıda bebek masajı nasıl yapılır sorusuna yönelik detaylardan bahsettik.

Bebek Masajı Faydalı mıdır?

Bebek Masajı Faydalı mıdır?

Bebek masajı ne zaman yapılmalı sorusuna geçmeden önce bebek masajının anne ve bebeklere sağladığı faydalardan bahsedilmesi gerekir. Bebeklerin yaşadıkları gaz sancılarını azalttığı bilinen bebek masajı, rahat ve kaliteli uyku uyumalarına yardımcı oluyor. Kabızlık sorununa da iyi gelen yenidoğan masajı, bacaklara ya da karın bölgesine uygulanıyor. Bebek masajının bir diğer faydası ise, uykuya dalma süresini kısaltması olarak biliniyor. Yeni doğan masajının uygulandığı bebekler masaj uygulaması yapılmayanlara kıyasla daha kısa sürede uykuya dalıyor. Aynı zamanda bebek masajının, bağışık sistemini güçlendirdiği de biliniyor. Motor kas sistemleri üzerinde olumlu etkisi bulunan bebek masajı, düzenli ve doğru uygulandığında bebeklerin ağrılarını azaltıyor. Anne ve bebek arasında bağ kurulmasında etkisi olduğu bilinen masajın düzenli ve doğru uygulanması gerekiyor. Bebeklerde görülen huysuzluk ve gerginlik durumları bebek masajı sayesinde azaltılıyor. Bebek masajının düzenli uygulandığında anne ve bebek arasındaki temastan kaynaklı olarak oksitosin hormonunu arttırarak depresyonu önlediği görülüyor.

Bebek Masajı Kaç Aylıkken Yapılmalıdır?

Bebek Masajı Kaç Aylıkken Yapılmalıdır?

Bebek masajı kaç aylıkken yapılır diye merak eden anne adaylarına bebek masajı sürecinden bahsedilmesi gerekir. Sayısız faydasından bahsettiğimiz bebek masajının hem fiziksel hem de ruhsal anlamda etkileri bulunuyor. Bebek masajı diğer ismiyle yeni doğan masajı, adından da anlaşılacağı üzere bebek doğduktan hemen sonra yapılabiliyor. Anne adayların doğumun ardından eve geldikten sonra bebek masajı yapmaya başlamaları mümkün oluyor. Bebek ve anne arasında ten teması gerçekleşmesini sağlayan bebek masajı, dairesel hareketlerle uygulanıyor. Zengin ve geniş içeriğe sahip sağlık kitabı ürünleri içerisinde bebek masajının gerekliliğine vurgu yapılıyor. Yeni doğan masajı uygulama adımları incelendiğinde bebeğin uygulama öncesinde destekli ve sağlam tutulması büyük önem taşıyor. Bebek masajı uygulamasından önce annenin göğüs bölgesindeyken hem sırt hem de baş kısmının desteklenmesi ile işlem adımları başlıyor. Yeni doğan masajının ilk adımında, sırt ve baş kısmından desteklenen bebeğin bacaklarına dairesel hareketlerle masaj yapıldığı görülüyor. Bacak bölgesine uygulanan masajın ardından bebeğin kol bölgesine de uygulama yapılıyor.

Bebek Masajı Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Bebek Masajı Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Yeni doğan bebek masajı nasıl yapılır sorusunun ardından anne adaylarına bebek masajı uygulama sıklığı hakkında da bilgi verilmelidir. Anne ve bebek arasındaki bağları güçlendirici etkisi bulunan yeni doğan masajı hem hormonel hem de fiziksel etki yaratıyor. Yeni doğan masajı temel ilkelerine bakıldığında masajın göğüs, karın, yüz, kol, bacak ve sırta uygulandığı görülüyor. Bebeklerin fiziksel anlamda rahatlamasına yardımcı olan bebek masajının gaz sancısından bağışıklık sistemine kadar birçok faydası bulunuyor. Peki bebek masajının uygulanma sıklığı ne olmalıdır? Doğumun sonrasında yapılabilen bebek masajının anne ve bebek üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Bebeğe tok karnına uygulanması gereken bebek masajı belirtilen bölgelere her gün uygulanabiliyor. Sessiz ortamda yapılması önerilen yeni doğan masajı için en uygun zaman dilimi bebeğin emzirildiği andan 1,5 saat sonrasına denk geliyor. En çok tercih edilen sağlıklı spor diyet ürünleri sizleri bekliyor. Sağlıklı ürünlere ek olarak boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz hobi sanat akademik ürünleri Trendyol’dan ulaşarak dilediğiniz ürünün siparişini oluşturabilirsiniz.