Dış Cephe Boyası Nasıl Yapılır?

Ev ve binaların iyi görünmesinin yolu, uygulama alanına renk tonunda dış cephe boyası tercih etmekten geçiyor. Alkali direnci yüksek olan dış cephe boyası iç ve dış etkenlere karşı dayanıklı yapıda üretiliyor. Yazımızın devamında binanın ve evin dış cephe boyası nasıl yapılır? sorusunu merak edenler için bilgiler paylaştık.

Evin Dış Cephe Boyası Nasıl Yapılır?

Bireylerin dış cephe boya uygulaması yaptırabileceği alanlardan ilki ev olarak biliniyor. Boya uygulamasının ilk adımında dış cephe boyası için uygulama alanı hesaplanarak boya miktarı ve diğer malzemeler belirleniyor. Peki evin dış cephe boyası nasıl uygulanır? Evinizin dış cephesini renklendiren dış cephe boyası, nem ve ısıya karşı dayanıklı formda üretiliyor. Dış cephe boyası uygulamasından önce işlem sırasında kullanılacak astar boyasının su ile inceltilmesi gerekiyor.

İnceltme işleminin ardından hazır olan astar boyası gerek fırça gerekse rulo kullanılarak duvara uygulanıyor. Evin dış cephesine astar çekme adımından sonra ise kurumaya bırakıldığı görülüyor. Astar uygulanan alanın kurumasının ardından son kat boyama işlemi uygulanıyor. Evinizin dış cephesine daha önceden boyama yapılmış olması durumunda ilk olarak duvarın kir ve tozdan arındırılması gerekiyor. Özel olarak geliştirilen boya sökücü malzemeler ile önceden uygulanan boya katmanı çıkarılmış oluyor. Dış cephe boyası nasıl çıkar? diye merak eden okuyucularımıza boya lekesini tiner yardımıyla yüzeyden çıkarabileceklerini belirtmek isteriz.

Bina Dış Cephe Boyası Nasıl Yapılır?

Dış cephe boyası nasıl temizlenir? sorusuna geçmeden önce binaya dış cephe boyası uygulaması detaylarını sıralayalım. Dış cephe boya uygulaması yapılacak binanın belirlenmesinin ardından duvarların analiz edilmesi gerekiyor. Bina duvarlarında çatlak bulunması halinde çatlakların spatula aracılığıyla kazınması ile ilk aşama tamamlanmış oluyor. Spatula ile yüzeyden arındırılan çatlak bölgeler gerek dış cephe macunu gerekse alçı ile kapatılıyor. Kusursuz ve pürüzsüz görünüm için kullanıcıların alçı ya da dış cephe macunu uygulamasının kurumasının ardından zımpara yapması gerekiyor.

Binanın dış cephe boya uygulamasından önce su ile yıkanarak kir ve tozdan arındırılması büyük önem taşıyor. Kullanıcıların dış cephe uygulamasından önce kir ve tozdan kurtulmamaları renk ve performans açısından boyayı olumsuz etkiliyor. Dış cephe boya uygulaması yapılacak binanın tadilat işlemleri boyama aşamasından 3 gün önce tamamlanması gerekiyor. Tadilatı tamamlanan ve kuruyan dış cepheye ilk olarak astar boyası uygulandığı görülüyor. Su kullanılarak inceltilen astar boyası rulo ile uygulanarak kurumaya bırakılıyor. Astar boyasının kurumasının ardından alan dış cephe boyasına hazır hale geliyor.

Dış Cephe Boyası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dış cephe boya uygulamasında dikkat edilecek noktalara geçmeden önce dış cephe boyası nasıl hazırlanır? sorusuna yönelik bilgilerden bahsedelim. Bina ve/veya evin dış cephesinin renklendirilmesinde kullanılacak boya içerisinde orantılı olarak su katılması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, 20 kg boya içerisine ortalama olarak 1,5 litre su karıştırılması öneriliyor. Boya kutuları üzerinde belirtilen sayısal değerlere bakıldığında kutudaki boya miktarının %10’u kadar su eklemesi yapılıyor.

Dış cephe boyasının ilk katında boya içerisine eklenecek su miktarının azaltılması gerekiyor. Dış cephe boyasına eklenecek su miktarının ilk katta azaltılmaması boyanın açık olmasına yol açıyor. Boyama işlemi sırasında kullanıcıların dikkat etmesi gereken detaylar bulunuyor. Dış cephe uygulamasından önce güvenlik önlemlerinin alınması büyük önem taşıyor. Dış cephe boyasının kalitesi, ilk dikkat edilecek nokta olarak karşımıza çıkıyor. Dış cephenin kontrol edilmesi ve kirden arındırılması bir diğer önemli nokta olarak biliniyor. Kullanıcıların uygulama alanını hesapladıktan sonra doğru boya miktarı ve rengini seçmeleri gerekiyor. Kaliteli ve dayanıklı inşaat malzemelerini Trendyol’dan satın alabilirsiniz.