Jeneratör Bakımı

Jeneratör Bakımı

Jeneratör, elektrik enerjisi üretiminde kullanılan bir güç aygıtıdır. Elektrik kesintisi yaşandığında hemen jeneratörler devreye girer. Vakit kaybetmeden cihaz ve makinelerinizi enerji ihtiyacını karşılar. Bazı elektrik arızası durumlarında jeneratörler bozulabilir. 3 aylık bakım kapsamında jeneratörün kartel havalandırma filtresi temizlenerek yakıt sistemi hava aldırılır. Ön filtre temizliği, kayış kontrolü ve ince filtre kontrolü gibi işlemler yapılır. 6 aylık bakım sürecinde ise jeneratörün 100 saate kadar çalıştırılması gerekir. Donanım parçalarının yanı sıra motor yağı yakıt filtre parçası, karter havalandırma sistemi ve kayış kontrolü yapılabilir. Regülatör yağ seviyesi, mazot pompası kontrolü, sargıların testi yapılarak rator ve statorun direnç değerleri karşılaştırılır. Jeneratör bakımı yapılarak jeneratörün iç ve dış kontrolleri alanında uzman servis tarafından tespit ettirilir.

Elektrik Gittiğinde Kurtarıcımız Olan Jeneratörlerin Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Elektrik Gittiğinde Kurtarıcımız Olan Jeneratörlerin Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Enerji sistemleri içerisinde yüksek akım ve gerilim güç değerlerine sahip olan jeneratörün bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır. Jeneratör temizliği için gelen uzman servis gözle kontrol, teknik kontrol, jeneratör testi, yakıt kontrolü gibi bakım işlemleri yapar. Jeneratör bakımı nasıl yapılır akü, şarj kontrolü yapılan jeneratörün günlük bakım işlemi sızıntı, jeneratör motor yağı seviyesi ve motor soğutma suyu seviyesinin kontrolüyle gerçekleşir.

Dizel jeneratör bakımı nasıl yapılır? Dizel jeneratör bakımı haftalık ve aylık bakım şeklinde gerçekleştirilir. Haftalık bakım işleminde dizel grubu dış temizliği yapılabilir. Yağ, soğutma suyu ve motor kaçağı kontrolleri yapılır. Jeneratör bakım periyodu haftalık ve aylık olacak sekilde gerçekleştirilir. Aylık genel bakım için jeneratör öncelikle 15 dakika boşta çalıştırılır. Arıza alarm sistemleri kontrol edilerek yağ, su, mazot kaçağı tespit edilir.

Talimatlarına Göre Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Talimatlarına Göre Jeneratör Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Motor yağ & bakım işlemleri jeneratörün ömrünü uzatarak çalışma verimini büyük ölçüde artırır. Periyodik bakım ve kontrollerinin yapılması cihazınızın ihtiyacı karşılayamama riskini ortadan kaldırır. Jeneratör bakım onarım işlemlerinin düzenli, periyodik olarak yapılması gerekir. Bakımı yapılan jeneratör kullanıcıdan kaynaklanan hataları en az seviye indirebilir. Rulman bakımı yaparak jeneratörünüzün kullanım ömrünü arttırabilirsiniz. Çok değişik, farklı türlerde imal edilen rulmanlar özenli, dikkatli şekilde takılıp çıkarılmalıdır. İç, dış çapları, enine ölçülen Rulman serileri 70 - 80 derece özel cihazlarda ısıtılarak motor miline yerleştirilir.

Jeneratör bakım talimatı gereğince jeneratör sistemine bakım yaparken motor yağı seviyesi akü şarj kontrolünün yanı sıra soğuk su seviyesine bakılır. Haftada bir 10 dakika süre ile jeneratörünüzü çalıştırmanız önerilir. Motor yağı yağ filtre değişimi hava filtre değişimi yakıt filtre değişimi turbosuz ve gezinti kontrolü Sızıntı kontrolü gibi işlemler yapılır. Ayrıca şarj alternatörü kontrolü gösterge ve otp kontrolü alarm ve ikaz sistem kontrolü soğutma su ve antifiriz kontrolü genel temizlik takoz ve montaj sapma kontrolü gibi pek çok genel bakım işlemi gerçekleştirilebilir. Frekans ve kutup sayısı ile orantılı hareket eden belirli hızla dönen Senkron makine jeneratörler mekanik enerjiye elektrik enerjisine çevirir.

Jeneratör Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Jeneratör Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Jeneratör bakımını yaparken cihazın türünü göz önünde bulundurmalısınız. Portatif jeneratörleri en fazla 5 saat çalıştırmaya özen göstermelisiniz. Bu süre sonunda motorun soğuması için cihazı bir saat dinlendirmeniz önerilir. Akülü modellerde jeneratör uzun süre çalıştırılmazsa motoru kontrol edilmelidir. Motorun yağlanması, uzun ömürlü olması için aküyü şarj ederek cihazı haftada bir çalıştırabilirsiniz. Elektrik enerjinin mekanik enerjiye çeviren motor grubunun da düzenli olarak bakımının yapılması yağlarının değiştirilmesi gerekir. Jeneratör bakımı ne kadar sürede yapılır ? Jeneratör bakımı haftalık ve aylık periyotlarda gerçekleştirilir. Jeneratör periyodu kontrol süresi ise 1 yıldır. Jeneratör bakım talimatı, uyarılarına dikkat ederek jeneratörün motor yağı seviyesi, akü, şarj kontrolünün yanı sıra soğuk su seviyesi kontrol edilmelidir.

Jeneratörünüzü haftada 1- 10 dakika çalıştırmanız önerilir. Motor yağı, yağ, filtre değişimi, hava filtre değişimi, yakıt filtre değişimi, gezinti kontrolü, sızıntı kontrolü gibi işlemler yapılır. Ayrıca şarj alternatörü kontrolü, gösterge ve OTP kontrolü, alarm ve ikaz sistem kontrolü, soğutma su ve antifiriz kontrolü, genel temizlik, takoz ve montaj sapma kontrolü gibi pek çok genel bakım işlemi gerçekleştirilebilir. Frekans ve kutup sayısı ile orantılı hareket eden, belirli hızla dönen senkron makine jeneratörler mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir. Elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviren motor grubunun da düzenli olarak bakımının yapılması, yağlarının değiştirilmesi gerekir. Jeneratör bakımında size yardımcı olacak ekipmanlar için hemen Trendyol'u ziyaret edebilirsiniz.