Kasımpatı Çiçeği: Kasımpatı Bakımı Nasıl Yapılır?

Kasımpatı Çiçeği: Kasımpatı Bakımı Nasıl Yapılır?

Kasımpatı papatyagiller familyasından bir çiçektir. Diğer adı krizantem olan bu bitkinin pembe, beyaz ve sarı gibi pek çok farklı rengi bulunur. Görüntüsü kadifeyi andırır ve kat kat taç yapraklara sahiptir. Kimi kültürlerde bu çiçek cenazeler ile özdeşletirilse de bazıları tarafından ebedî aşkın simgesi olarak da kabul edilir.

Kasımpatı en çok tercih edilen bahçe çiçeklerindendir. Bunun birkaç sebebi bulunur. Önceliklle bu bitkinin bakımı hiç zorlayıcı değildir. Haftada yanızca 1 – 2 saatiniz ayırarak bu çiçeği kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Bir diğer sebep ise kasımpatının başka birçok renkli çiçeğin solduğu kasım ayında açmasıdır. Siz de bu bitkiyi evinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Evde Kasımpatı Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Kasımpatı Bakımı Nasıl Yapılır?

Kasımpatı hem evde hem de bahçede yetiştirilebilen bir çiçektir. Evde kasımpatı bakımı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız öncelikle bir saksıya ve çiçek yetiştirmeye uygun bir toprağa ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Eğer bu bitkiyi bir saksının içinde satın aldıysanız, muhtemelen bu obje çiçeğin büyümesi için yeterli olmayacaktır. Bu durumda saksıyı değiştirmeniz gerekir. Çiçek bakımı ve bitki yetiştirme esnada nazik ve sabırlı davranmanız, bitkinizin zarar görmemesi açısından büyük bir önem arz eder.

Öte yandan bitkinin bütün köklerinin toprağın içinde olduğundan emin olmalısın. Eğer çiçeği tohumdan yetiştirecekseniz o zaman orta boylarda bir saksı satın alarak işe başlayabilirsiniz. Kasımpatı tohumu ekmek için en uygun zaman kışın son, baharın ise ilk aylarıdır. Tahmin edebileceğiniz gibi bu yolu tercih ettiğinizde bitkinin büyümesi biraz daha uzun zaman alır. Evinizi kısa bir süre içinde kasımpatılar ile donatmak istiyorsanız, büyümüş olan bitkileri satın almanız daha mantıklı olur.

Kasımpatı Çiçeğinin Sulama ve Budama Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Kasımpatı Çiçeğinin Sulama ve Budama Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Evde saksıda kasımpatı bakımı oldukça kolaydır. Öte yandan birkaç püf noktasına dikkat etmeniz büyük bir önem arz eder. Kasımpatı aşırı soğuktan ve sıcaktan hoşlanmayan bir bitkidir. Bu sebeple eğer çiçeğe balkonda bakmayı düşünüyorsanız kış aylarında bitkinizi kapalı bir yere taşımanız gerekir. Çiçeğin en rahat büyüyeceği ortam ise direkt olarak güneş ışığı almadığı, aydınlık ve ılık yerlerdir. Sulama kasımpatı bakımı hakkında bilgi sahibi olmanız gereken bir diğer husustur.

Her çiçek gibi kasımpatının da büyüyebilmesi için düzenli bir biçimde sulanması gerekir. Bu bitki suyu bir hayli sever. Bu sebeple kasımpatının çiçek açması için yeteri kadar sulanmış olması önem arz eder. Bu bitki için tercih edilebilecek en uygun sulama yöntemi, az az ve sık yapılandır. Bu çiçeğin budanması kasımpatı bakımının önemli unsurlarından bir tanesidir. Bu bitkiyi kış mevsiminin sonlarına doğru budayabilirsiniz.

Kasımpatı Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Kasımpatı Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

İster bahçenizde ister evinizde kasımpatı yetiştiriyor olun, bitkinizin daha çok çiçek açması ve daha canlı görünmesi için göz önünde bulundurabileceğiniz pek çok püf noktası mevcuttur. Bunlardan ilki bahçede kasımpatı yetiştirmek isteyen bireyleri ilgilendirir. Bu bitkinin etrafına çok gür olmayan dış mekan ağaçları dikebilirsiniz. Bu sayede kasımpatının direkt olarak güneş ışığına maruz kalmasını ve rüzgâr, yağmur gibi doğa olaylarından olumsuz etkilenmesini engelleyebilirsiniz.

Göz önünde bulundurabileceğiniz bir diğer püf noktası ise bu çiçeği saksıda yetiştirmek ile ilgilidir. Evinizde bulunan kasımpatının çok daha hızlı bir şekilde büyümesini istiyorsanız bitki besini kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin içeriğinde bitkiler için faydalı olan bileşenler bulunur. Öte yandan bu besinleri bitkinize verdiğiniz sırada tavsiye edilen miktarın üzerine çıkmamanız gerekir. Siz de evinizde veya bahçenizde çiçek yetiştirmek için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ürünleri Trendyol üzerinden kolaylıkla satın alabilirsiniz.