Klima Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Klima Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Havayı sirküle ederek ortam ısısını istenilen dereceye getiren klima ısıtıcı modelleri, yüksek performansla çalışabilmek için bakıma ihtiyaç duyar. Bu işlemi düzenli olarak yapmak, kullanılan cihazın verimli şekilde çalışmaya devam etmesini sağlar. Ayrıca bu husus, ortamın sağlıklı bir havaya sahip olması için de önemlidir.

Klima bakımı ve temizliği yaparak cihazların sağlıklı bir biçimde çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Bu sayede iç ortamlarda hijyenik ve ferah bir hava yaratmanız da mümkün olur. Düzenli bakım, markadan ve modelden bağımsız bir ihtiyaçtır. Bu gereksinim, cihazların çalışma prensibiyle ve performansın doğru biçimde sürdürülmesiyle ilgilidir.

Klima Bakımı: Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Klima Bakımı: Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Klima bakım onarım işlemi dış üniteyle başlar. Bu esnada cihazın filtresi ve dış kaplaması temizlenir. Ayrıca soğutucu akışkan kontrolü de bu aşamada yapılır. İç kısımda ise iletişim hattı ve elektronik kart bağlantı soketleri yer alır. Bu bölümlerin bağlantıları ve çalışır durumda olup olmadıkları kontrol edilir.

Serpantin adı verilen tesisat parçasının temizliği, bakım prosedüründe önemli bir konudur. Bu parça, soğuk akışkanın gaz hâline getirilmesini yani ortamın sıcaklığının düşürülmesini sağlar. Klimanın verimli şekilde çalışmasında bu parçanın rolü büyüktür. Fan ve hareketli parçaların mekanik bağlantıları da bu aşamadaki bakım esnasında kontrol edilir.

İç veya dış sistemde eksiklik veya bozukluk varsa bakım aşamasında tespit edilmeli ve ihtiyaca göre yedek parça alınmalıdır. Son olarak, klima çalışırken ısı derecelerinin fonksiyonları ayarlanır. Cihaz, ortamın istenen ısı derecesine ulaşmasını sağlıyorsa bakım sorunsuz yapılmış demektir.

Klima Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Klima Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Bakım yaptırmak için cihazın arıza vermesi beklenmemelidir. Klimanın yüksek performansta çalışması ve ortamdaki havayı iyi temizlemesi için bakımın belli periyotlarla yapılması gerekir. Bu periyotlar 6 ayda bir olarak planlanabilir. Ancak tamirat zamanı ve sıklığı, markaya ve modele göre değişiklik gösterebilir. Filtre temizliği ise rutin bakımın dışında 3-4 haftada bir yapılabilir. Bu işlem için servis çağırmanız gerekmez. Filtre kısmını sökerek kolayca yıkayabilirsiniz.

Klima, genellikle yaz aylarında yoğun olarak kullanılan bir cihazdır. Dolayısıyla yaz gelmeden önce nisan ya da mayıs aylarında cihaza bakım yapılması tavsiye edilir. Sıcak hava sirkülasyonu sağlayacağı kış aylarından önce de bu cihazlara bakım yapılması gerekir. Bu işlemler, özel klima bakım malzemeleri kullanarak hizmet veren teknik servis uzmanları tarafından yapılmalıdır. Cihaz üreticisinin yetkili servisleriyle iletişime geçerek gerekli bakımları yaptırabilirsiniz.

Klima Bakımının Yapılması Neden Önemlidir?

Klima Bakımının Yapılması Neden Önemlidir?

Klima, havayı sirküle ederek ortamdaki ısıyı değiştiren bir cihazdır. Havada uçuşan toz parçalarının cihazın içine dolması normal ve kaçınılmaz bir durumdur. Toz birikmesi havanın kirli bir biçimde salınmasına neden olur. Bu da ortamdaki kişilerin sağlığını kötü etkiler. Klima bakımı önemi, sağlık açısından kritiktir. Diğer yandan toz birikimi iç sistem parçalarına da zarar verebilir. Özellikle filtre tıkanıklığı, cihazın sistemine zarar verebilen ve çalışma performansını kötü etkileyen bir durumdur.

Cihazın kullanım ömrünü uzatmak ve kalitesini sürdürülebilir kılmak için düzenli klima bakımı yapılmalıdır. Ayrıca temizlik yapılmadığında termometrenin ortam ısısını algılaması zorlaşabilir. Böyle bir durumda klima istenen sıcaklığı elde etmek için gereğinden fazla enerji harcar. Düzenli bakım yaptırarak cihazın tasarruflu biçimde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Yaşam alanlarınızı ideal ısıya getirerek ferah ortamlar yaratmak için en iyi klima çeşitlerini Trendyol üzerinden alabilirsiniz. Web sitesi ya da uygulama üzerinden modelleri karşılaştırabilir ve kullanımınız için uygun olanı kolayca bulabilirsiniz.