Şofben Nedir?

Şofben Nedir?

Temel anlamıyla şofbenler kullanılan suyu ısıtan cihazların ortak adıdır. Kullanım amacı ne olursa olsun çalışma şekli ve genel prensibi aynıdır. Şofben nedir derseniz, su ısıtma makinası olarak da tanımlanabilir. Tabi bu makina anlık ve yoğun ısıtma sağlar. Evlerde kullanımı tercih edilen şofbenler, içerisinde dolaşan suyu hızlı biçimde ısıtarak dışarıya çıkartır. Normal şebeke borusundan gelen su, şofben içerisinde bulunan ateşleyicilerle ısıtılır. Ardından bağlı olduğu borulara bu ısıtılmış suyu aktarır. Özellikle kombi ve benzeri sıcak su üretmeyen yerlerde tercih edilir. Eğer bulunduğunuz yerde kombi veya brülör tarzı makinalar varsa şofbene ihtiyaç bulunmamaktadır. Elektronik kumanda panelleri bulunan şofbenlerin eski tipleri, manuel çalıştırılmaktaydı. Gelişen teknoloji şofbenlerde de değişimi sağlamıştır.

Suyunuzu Hızlıca Isıtan Şofben Çeşitleri Nelerdir?

Suyunuzu Hızlıca Isıtan Şofben Çeşitleri Nelerdir?

Uzun yıllar boyunca ev ve işyerlerinde kullanım suyunu ısıtmak amacıyla kullanılan şofbenler iki türdedir. Kullanım yeri, imkânı veya tercihe bağlı olarak seçilen bu şofbenler gazlı veya elektrikli şofben türleridir. Bazı kişiler elektrik kaçağından korkar bu yüzden gazlı şofben tercih eder. Bazı kişilerse gazdan korkar ve elektrikli şofben tercih ederler. Ancak günümüzde hangi model olursa olsun tam güvenlikli olarak üretilir.

Elektrikli şofben nasıl kullanılır diyen kişiler, bunun su ısıtıcısı olduğunu unutmamalıdır. İçerisinde yer alan kablo ve ısıtıcılar güvenli biçimde yerleştirilmiştir. Gazlı şofben kullananların en büyük korkusu gaz kaçağı olması veya karbon dioksit salınımıdır. Geçmişte çok insan gaz zehirlenmeleriyle karşılaşmış, tehlike altında kalmıştır. Ancak gelişen teknolojiyle bunun da çözümü bulunmuştur. Hermetik şofben nedir derseniz, bu konu için üretilmiş modeldir. Aldığı oksijeni bulunduğu ortamdan karşılamadığı için artık daha güvenli bir hizmet sunar.

Hem Evlerde Hem de İş Yerlerinde Tercih Edilen Şofbenler Ne İşe Yarar?

Hem Evlerde Hem de İş Yerlerinde Tercih Edilen Şofbenler Ne İşe Yarar?

Anlık sıcak su ihtiyacını gidermek amacıyla kullanılan şofbenler hem mutfakta hem de banyolarda gereklidir. Kelime anlamı olarak şofben ne demek ve ne işe yarar gibi soruların yanıtları da merak edilir. Şofben Fransızca kökenli bir kelime olup “banyo suyu” anlamına gelir. Kombi ve brülör olmayan yerlerde kullanılacak suyu ısıtan bu sistem, klimalar gibi çalışır. Isıtma ve soğutma işlevi yürüten klimalar da benzer sisteme sahiptir. Klima isıtıcı içerisinde ısınan havayı dışarı üflerken, şofbenler ısınan duyu sisteme dahil eder.

Baca veya gaz bağlantılarından ötürü bulunduğu yerdeki oksijeni tüketen şofben modellerinin dönemi kapanmıştır. Banyolarda ve mutfaklarda ihtiyaç duyulan sıcak su bu sayede elde edilir. Şofben nasıl kullanılır şeklinde merak edenler bunun zor olmadığını bilmelidir. Evlerde uygun yerlerde montajı yapılır. En çok tercih edilen mekanlar mutfaklarda baca bağlantısının olduğu yerlerdir.

Kolay Bir Kuruluma Sahip Olan Şofben Nasıl Çalışır?

Kolay Bir Kuruluma Sahip Olan Şofben Nasıl Çalışır?

Şofbenlerin çalışma sistemi oldukça basittir. Fakat bazı kişiler şofben ile termosifonu karıştırırlar. Termosifonlar su tankı olan ve içerisindeki suyu ısıtıp kullandıran eşyalardır. Şofbenler ise deposu olmayan içerisinde gezinen suyu ısıtan makinalardır.Elektrikli modellerin içerisinde bulunan şofben rezistansı, içerisinde dolanan suyu anında ısıtarak sıcak su ihtiyacını karşılar. Bu olay oldukça kısa sürede gerçekleşir. Günümüzde dijital ve termostatlı olanlarının da yapıldığı bu şofbenler, ısı ayarıyla kumanda edilirler. Dışardan gelen suyun ısısını bu şekilde dengeler.

Şofben nasıl çalışır derseniz, elektrikli olduğu gibi gazlı şofbenler de aynı usul ile çalışır. İçerisinde bulunan alev püskürtücüler sayesinde dolanımda olan su istenen ısıya getirilerek, dışarıya verilir. Ev ve işyerlerinde sıcak su ihtiyacını gidermek amacıyla kullanılan şofbenlerin kurulumu kolay bir işlemdir. Ancak profesyonel kişilerce yapılması uygundur. Hermetik şofben ürünlerini almak için Trendyol’u tercih edebilirsiniz.