İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Ürün Puanı

Şarj Regülatörü Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Şarj Kontrol Cihazı Nasıl Seçilir?

Şarj kontrol cihazı, "regülatör" olarak da bilinir. Cihazın görevi güneş panellerinden üretilen doğru akımı regüle ederek, akülere iletmektir. Bu şekilde şarj regülatöründen her zaman sabit voltajda elektriğin akülere giderek çalışmasını sağlar. Şarj kontrolünün beklentileri tam olarak karşılaması için çeşitli detaylara dikkat etmek gerekir. İlk olarak regülatörün güneş panellerinin toplam çıkış gerilimi ve kısa devre akım değerlerine bakılması önerilir. Toplam gücü 450W seviyesi altındaki sistemler PWM şarj kontrol cihazı seçimi için uygundur. Gücü 450W ve daha yüksek değerler için MPPT şarj kontrol cihazların tercih edilmesi gerekir. Bu durum maliyet ve verim arasındaki ilişkiyle doğrudan orantılıdır. Şarj kontrol cihazları 12, 24 ve 48 volt olarak üretilir. Kullanılan sisteme göre seçim yapılması oldukça önemlidir. Başta ev, karavan, tekne gibi yerlerde kullanılabilen ürün seçenekleri, profesyonel endüstriyel tesislerin de vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Şarj Kontrol Cihazı Nasıl Bağlanır?

Şarj kontrol bağlantısı yapmadan önce çeşitli detaylara dikkat etmek gerekir. Doğru bağlantı sağlamak için ilk olarak ürünün kullanım kılavuzu dikkatle okunmalıdır. Kılavuzda verilen kurallara harfiyen uyulması önemli noktalar arasında yer alır. Üreticiler, güvenli kullanım açısından tavsiyelerde bulunur. Bu şekilde gereken önlemlerin alınması ve doğru kullanımın yapılması sağlanır. Genel olarak regülatör cihazlarında 6 bağlantı noktası bulunur. Bunlar panel + -, akü + -, DC yükler + - bağlantılıdır. Tüm cihazlarda ortak olarak 12 / 24V / 48V otomatik tanıma fonksiyonu bulunur. Otomatik tanıma fonksiyonunun doğru çalıştırılması için bağlama işleminden önce akü grubunun şarj kontrol cihazına bağlanması gerekir. Akü, cihaza bağlandığında sistem voltajını tanır. Panel ve yük bağlantılarını yaptığınızda işlem tamamlanmış hâle gelir. Üreticiler, yazılımla paralel bağlama desteği olmayan şarj cihazlarının paralel bağlanmasını önermezler. Fakat çoğunlukla tüm cihazlar paralel olarak bağlanır. Bu durum bazı sakıncalı durumları da beraberinde getirdiği için önerilmemektedir.

Şarj Regülatör Ne Kadar Elektrik Harcar?

Şarj regülatörünün ne kadar elektrik harcadığı hakkında bilgi vermek için watt gücüne bakmak gerekir. Regülatörün gücü, elektrik harcama konusunda doğrudan orantılıdır. Ürün seçenekleri farklı watt aralıklarından oluşur. Seçeneklerin fazla olması her kritere uygun ürünü bulmayı kolay hâle getirir. Yüksek watt aralıklarından oluşan ürünlerin elektrik dostu olduğunu söylemek doğru olmaz. Bu nedenle satın alınan ürünün bilgilerini kontrol etmek oldukça önemlidir. Regülatörün verimliliğinin yüksek olması, düşük elektrik harcanmasını sağlayan bir etmendir. Elektrik harcama konusunda bilgi edinmek için ürünün özelliklerinin incelenmesi gerekir. Cihaz üzerinde dikkate alınması gereken bir diğer noktada kiloWatt değeridir. kW olarak bilinen değer, azami gücü ifade eder. Bu nedenle seçim yaparken değerlerin dikkate alınması ve elektriği harcama konusundaki bilgilere göz atılması oldukça önemlidir. Elektrik verimliliği elde etmek isteyen kişilerin seçimlerini dikkatle yapması gerekir.