10
Tarih Kitabı kategorisinde
en çok favorilenen 10. ürün

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl Için 21 Ders

265 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (21)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
212,67 TL
3 Adet ve Üzeri %4 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl Için 21 Ders

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Elifin Kitaplığı Satıcı Ünvanı: SELİN YELLİKAYA İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1369430538200001 Vergi Kimlik Numarası: 9470509339
    Bu ürün Elifin Kitaplığı tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • 21. Yüzyıl İçin 21 Ders Yuval Noah Harari / Kolektif Kitap Basım Yılı: 2018
  • Sayfa Sayısı: 336
  • Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
  • Ebat: 15 x 21,5
  • Dil: Türkçe
  • Cilt Durumu: Karton Kapak
  • ISBN: 9786052205082
  • Yazar: Yuval Noah Harari
  • Çevirmen: Selin Siral
  • 21. yüzyılın en çok ses getiren düşünürlerinden Yuval Noah Harari ilk kitabı Sapiens'te insanın nasıl önemsiz bir hayvandan dünyanın efendisine dönüştüğünü ikinci kitabı Homo Deus'ta çarpıcı öngörüleriyle insanlığın ölümsüzlük mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu ele almıştı. İngiltere ve ABD'yle eşzamanlı olarak yayımlayacağımız 21. Yüzyıl İçin 21 Ders ise yüzyılımızın eşi benzeri görülmemiş teknolojik ve ekonomik kırılmalarıyla ve yaşanan aralıksız değişimlerle başa çıkabilmek için elzem soruları tartışmaya açıyor. Tanrı geri mi dönüyor? Bilgisayarlar ve robotlar insan olmanın anlamını nasıl değiştirecek? Yalan haber salgını karşısında ne yapabiliriz? Büyük Veri bizi sürekli izlerken seçme özgürlüğümüzü nasıl geri kazanabiliriz? Dünyayı anlayamıyorsak doğruyla yanlışı haklıyla haksızı nasıl ayırt edeceğiz? Ufkumuzu aşan bütünüyle insan kontrolünün dışında dönen ve tüm tanrılarla ideolojilere gölge düşüren bir dünyada sağlam bir etik zemin bulmak mümkün mü? Homo sapiens yarattığı dünyayı anlamlandırma yetisine sahip mi? Gerçekliği kurmacadan ayıran belirgin bir sınır kaldı mı? Eşitsizlik ve iklim değişikliğinin açtığı dertlere milliyetçilik deva olabilir mi? Eski anlatıların çöküp yerine yenilerinin gelmediği bir çağda ne tür becerilere ihtiyacımız var? Harari bu ve benzeri çok temel soru(n)ları her biri birbirinden kışkırtıcı ve derinlikli 21 bölümde ele alırken daha önceki kitaplarında ortaya koyduğu fikirlere dayanarak siyasi teknolojik toplumsal ve varoluşsal zorluklara açıklık getiriyor.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Kolektif
  • Basım Yılı 2023
  • Sayfa Sayısı 301-350
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari U296637

Kolektif Kitap Yuval Noah Harari 21. Yüzyıl İçin 21 Ders, dünya çapında büyük ses getiren düşünürün devam niteliği taşıyan çarpıcı eseridir. Kitap, yazarın “Hayvanlardan Tanrılara Homo Sapiens” ve “Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi” eserlerinde sunduğu argümanları pekiştirmek maksadıyla okunabilir. Dilerseniz güncel dönemin karmaşık düzenini daha iyi anlamak için tek başına kaynak olarak da bu kitabı tercih edebilirsiniz. Politik, ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında insan, toplum, gezegeni neler beklediğini çarpıcı şekilde kaleme alan yazar, eserinde tanrı kavramını farklı açılardan sorgular. Kitap, özellikle bilimsel gelişmelerle birlikte hâkimiyetini kaybetmeye yüz tutan inanç kavramının farklı bir formda dönüş imkânını değerlendirir. Eser, tüm insanlığın buluşabileceği kolektif bir etik zeminin mümkün olup olmadığı sorusuna cevap arar.

  • Sayfa Sayısı: 336
  • Basım Dili: Türkçe
  • Yayınlanma Tarihi: 2018

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl İçin 21 Ders’in Konusu Nedir?

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl İçin 21 Ders’in Konusu Nedir?

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl İçin 21 Ders, herkesin anlayabileceği netlik ve açıklayıcılık ile kaleme alınan bilimsel bir çalışmadır. 21. yüzyılın en önemli düşünürlerinden biri olan Harari, eşi benzeri görülmemiş teknolojik ve ekonomik gelişmelerin yol açtığı kırılmaları ele alır. Modern dünyada yaşanan bu değişikliklerle başa çıkmak için sorulması gereken tüm soruları tartışmaya açan eser, okuyucuyu pek çok konuda düşünmeye davet eder. Yeni dönemde hayatta kalabilmek için ne tür becerilere ihtiyaç duyulacağı üzerine düşüncelere değinen kitap, gerçekçi bir perspektiften modern dünyayı analiz eder. Kitap, temel ve ortak sorunları derin, detaylı şekilde 21 bölümde ele alır. Daha önceki kitaplarında ortaya koyduğu argümanları temel alarak teknolojik, toplumsal ve varoluşsal bakış açısıyla değerlendirmelere yer veren Harari, akıcı anlatımıyla okuyucuların takdirini kazanır.

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl İçin 21 Ders’in Yazarı Kimdir?

Kolektif Kitap Yuval Noah Harari 21. Yüzyıl İçin 21 Ders, ünlü düşünürün ses getiren kitaplarından birisidir. 1976 yılında doğan Harari, Kudüs İbrani Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi almıştır. Yazar, 2002 yılında Oxford Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi aldığı Kudüs İbrani Üniversitesi Tarih bölümünde öğretim görevlisi olarak ders veren Harari, dünya, insan ve toplum üzerine düşünmeye çocukluk yaşlarında başlamıştır. Dünya, Orta Çağ ve Askerî Tarih alanlarında uzman olan yazar, bu alanlarda çalışmalar yapmış, kitap olarak yayınlamıştır. “Hayvanlardan Tanrılara Sapiens”, insanlığın gelişiminin bedensel evrimden ziyade zihinsel kökenleri olduğunu savunur. “Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi” eseriyle insanlığı gelecekte neler beklediğine ışık tutan Harari, dünya çapında tanınan bir yazar olmayı başarmıştır. Pek çok ülkede yayınlanan eserleri çok satanlar listelerinde yerini alır.

Kolektif Kitap 21. Yüzyıl İçin 21 Ders Kimlere Hitap Eder?

Kolektif Kitap Yuval Noah Harari 21. Yüzyıl İçin 21 Ders, her yaştan okuyucuya hitap etmeyi başaran bir üründür. İnsanlığın temel sorunlarını ele alarak tarihsel ve bilimsel bir yaklaşımla analiz eden eser, farklı türlere ilgi duyan okuyucuların ilgiyle okuyabileceği bir kitaptır. Okurlarını özgürlük, eşitlik, medeniyet, din ve adalet gibi kavramlar üzerine düşünmeye davet eden bu eser, her kitaplıkta bulunması gereken kaynaklardandır. Dilerseniz Kolektif Kitap Yuval Noah Harari 21. Yüzyıl İçin 21 Ders yorumlarına bir göz atabilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların kitap hakkındaki görüş ve deneyimlerinden faydalanmak mümkün olur. Siz de Harari’nin teknolojik ve varoluşsal sorulara yanıt arayan bu eserine sahip olmak isterseniz ürünü Trendyol üzerinden yalnızca birkaç tıklamayla satın alabilirsiniz.