Mihrabad Yayınları Fetva Yokuşu

80 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
Kurumsal Fatura
106,13 TL

Ürün Bilgileri

Mihrabad Yayınları Fetva Yokuşu

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: DAMLA YAYINEVİ Satıcı Ünvanı: DAMLA YAYINEVİ BASIM YAYIN VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0269097209500001 Vergi Kimlik Numarası: 2690972095
    Bu ürün DAMLA YAYINEVİ tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Akademisyen kimliğinin yanı sıra romanları ve hikâyeleriyle de tanınan edebiyatçı Prof. Dr. Durali Yılmaz’ın sevilen romanı Fetva Yokuşu’nun beşinci baskısı, Mihrabad Yayınları tarafından yapıldı. Roman, yeni mizanpajı ve kapağıyla okuyucularını selamlıyor. Adını Süleymaniye’deki Fetvahane’nin değişiminden alan Fetva Yokuşu romanının başkahramanı, idam cezasına çarptırılan yeniçerilerin infazında kullanılmak üzere 16. yüzyılda yaptırılan meşhur “Cellat Taşı”dır. İnsanların günlük hayatlarında karşılaştıkları dinî ve hukukî konularla sınırlı olmayan fetva müessesesi, devletin işleyişinde de temel bir meşruiyet kaynağıdır. Romanda bu kurumun değişimi ve dönüşümü ‘cellat taşı’nın şahitliğinde anlatılıyor. Konusunu tarihten alan Fetva Yokuşu, bir bakıma 16. yüzyıldan itibaren üç kıtaya hükmetmeye başlayan Yeniçeri Ocağı’nın da gayrı resmi tarihidir. Ordu-millet anlayışı üzerine kurulan Osmanlı’nın zamanla gerileyişi, Yeniçeri’nin bozulmasıyla başlar. Siyasete bulaştırılan askerin (Yeniçerilerin) toplumda meydana getirdiği dalgalanmalar ve huzursuzluklar, günümüze de ışık tutuyor. Okuyucu, kanlı darbe anlayışının sona erdiği günümüz Türkiye’sinde geçmişe bu anlamda ibretle bakıyor. Şiirli bir dili olan ve sürükleyici bir üsluba sahip bulunan Durali Yılmaz, başromanı diyebileceğimiz Fetva Yokuşu ile okuyucularına hem zevkli bir tarih yolculuğu yaptırıyor, hem de bazı müesseselerin zamanla nasıl aşındığına ve bozulduğuna dikkat çekiyor. Bu anlamda ibret ve dikkatle okunması gereken önemli bir eserdir Fetva Yokuşu. Romanseverlerin başucu kitabı olacağı ise muhakkak.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Komisyon
Geri Bildirim Ver