Müzik Aleti Nasıl Yapılır?

Müzik Aleti Nasıl Yapılır?

Evde müzik aleti yapımı sonucunda çocuklar farklı ses ve melodileri öğrenirken kendilerine bir hobi de edinebilirler. Ses çıkaran müzik aleti yapımı oldukça kolaydır. Günlük hayatta kullanmadığınız veya evde bulunan pek çok malzemeyle basit müzik aleti yapımı mümkündür. Örneğin, orta boyutta olan 5-6 parça pipetten müzik aleti yapabilirsiniz. Flüt yapabilmek için pipetleri aralarında yarım santimetre olacak şekilde kesin. En uzundan en kısaya doğru sıralayın ve birbirlerine bantlayın.

Türlerine Göre Müzik Aleti Yapımı

Türlerine Göre Müzik Aleti Yapımı

Gitar, telli çalgı, davul ve ritim sopaları gibi müzik aletleri kartondan veya kullanılmayan plastik eşyalardan kolaylıkla yapabilirsiniz. Kartondan müzik aleti yapımı esnasında bir adet pet şişe kullanarak ritim sopası yapabilirsiniz. Bir adet küçük boyda olan pet şişenin ağzına koymak için bir parça kartonu rulo şeklinde kesin ve yapıştırın. Pet şişenin içine bir miktar nohut gibi bakliyat türlerini veya boncuk gibi ses çıkartmaya müsait olan küçük parçalardan koyun. Daha sonra kartonu pet şişenin ağzına geçirin ve ritim sopası yapımını tamamlayın.

Gitar yapmak için de evinizde bulunan ve ana malzemesi karton olan birkaç malzeme gereklidir. Gitarın gövdesini oluşturmak için ayakkabı kutusu kullanabilirsiniz. Ayakkabı kutusunun ortasını daire şeklinde kesin. Dairenin etrafına 4 tane delik açın ve lastik geçirin. Kestiğiniz daire parçası gitarın sapı olacak şekilde yapıştırın ve ucuna da 4 delik açıp lastikleri oraya kadar uzatın.

Evde Müzik Aleti Nasıl Yapılır?

Evde Müzik Aleti Nasıl Yapılır?

Evde birkaç parça araç gereçle müzik aleti yapmak çocukların erken yaşta müzik ve enstrümanlarla tanışmasına yardımcı olur. Evde müzik aleti yapımı doğru malzemeler seçildiği sürece basit ve pratik bir şekilde tamamlanabilir. Evde en kolay şekilde yapabileceğiniz müzik aletleri seçeneklerinden birisi davuldur. Kullanılmayan veya çöpe atacağınız yoğurt kaplarınızla davul yapabilirsiniz. Yoğurt kabınızın kapak bölümünü elinizde bulunan kumaş parçasını veya suni deri parçasını gererek koyun lastik yardımıyla sabitleyin. Davulun etrafını istediğiniz renk ve şekilde süsledikten sonra tamamlayabilirsiniz.

Yoğurt kabı dışında kullanılmayan cam şişe veya silindir cips kutusu gibi malzemelerle geri dönüşümden müzik aleti yapımı da mümkündür. Atık malzemelerden müzik aleti yapımı için cam şişeleri yan yana yapıştırıp sadece iki malzemeyle bateri yapabilirsiniz. 6 tane silindir cips kutusuyla da trampet yapabilirsiniz. 5 tanesini oval şekilde altıncı ortaya gelecek şekilde koyup birbirine yapıştırın. Daha sonra boynunuza asmak için iki tarafına ip yapıştırabilirsiniz. Birkaç malzemeyle evinizde farklı farklı okul öncesi müzik aleti yapımı da gerçekleştirebilirsiniz.

Müzik Aleti Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Müzik Aleti Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Müzik aleti yapımı esnasında aynı malzemelerden ikişer tane alıp çocuğunuzun sizinle birlikte yapmasını isteyebilirsiniz. Müzik aleti olarak yapımı flüt gibi oldukça basit olan bir enstrüman seçebilir ve bu sayede çocuğunuzun küçük yaşta el işine olan yatkınlığını ve yeteneğini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Müzik aleti ve aksesuarları için en doğru malzemeler evinizde kullanılmayan veya eskimeye yüz tutmuş eşyalardır. Karton, ayakkabı kutusu, yoğurt kovası, tuvalet kağıdı kartonu veya kağıt havlu kartonu gibi malzemeleri müzik aleti yapımında ana ürün olarak kullanabilirsiniz.

Ana ürünler dışında kalan malzemeler genellikle müzik aletinin türüne göre değişebilmektedir. Telli çalgılarda kartonun yanında gerekli olan malzeme tel ve süslemek için boyadır. Bunlar dışında şekil vermek için makas ve maket bıçağı; malzemeleri bir arada tutmak için bant ve yapıştırıcı; süslemek içinde renkli sticker, düğme ve boncuk gibi malzemeler de gerekmektedir. Müzik aleti yapımı kolay bir şekilde tamamlamak için malzemeleri evinizde olanlar içerisinden seçebilirsiniz. Evinizde olmayan malzemeleri ise Trendyol’dan temin edebilirsiniz.