İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Metronom

" araması için 154 sonuç listeleniyor
Wittner Diyapozom Yuvarlak
Kargo Bedava

WittnerDiyapozom Yuvarlak

382 TL
Sepete Git

Ritmi Bulmanızı Sağlayan Metronom Çeşitleri

Kişilerin kaliteli müzik yapabilmek için doğru ekipmanları tercih etmesi büyük bir önem arz eder. Müzisyenliğe adım atan herkesin ilgisini gören metronom da bu aksesuarların başında gelir. Metronom, herhangi bir parçanın hangi ritimde çalınması gerektiğini gösterir.

Uzak geçmişten bu yana kullanılan metronom çeşitleri, pek çok farklı unsura göre çeşitlenir. Örneğin mekanik metronom, uzun bir çubuğun sağa ve sola hareket etmesi prensibine bağlı olarak çalışır. Öte yandan analog metronom, koniye benzer büyük boyutları sayesinde benzerlerinden kolaylıkla ayrılır.

Dijital metronom çeşitleri ise minimal tasarımları ile öne çıkar. Bu ürünler, özellikle son zamanlarda oldukça popüler bir hâle gelmiştir. Ritmi, yanıp sönen ışığı ve klik sesleri ile gösteren midi metronom, enstrümanları akort etme imkânı da verir. Bu, müzisyenlerin farklı işlemleri gerçekleştirmek için çok sayıda ekipman satın alma zorunluluğunu bir nebze de olsa ortadan kaldırır.

Akort aleti metronom kullanılarak her türlü enstrümanın doğru sesi vermesi sağlanabilir. Pek çok kişi tarafından dijital akort cihazı olarak da adlandırılan bu ürünler, sıklıkla tercih edilir.

Metronomun Özellikleri Nelerdir?

Metronomun Özellikleri Nelerdir?

Müzisyenlerin belirli bir tempoda ve hızda çalma pratiği yapmak için kullandığı metronom , düzenli aralıklarla işitilebilir bir klik sesini veya başka herhangi bir sesi üreten bir cihazdır. Vuruşların daha iyi takip edilmesini sağlamak adına sallanan bir sarkaç veya yanıp sönen ışık gibi eklentileri içerebilen cihaz, Amsterdam’da 1814’te Dietrich Nikolaus Winkel olarak bilinen bir mucit tarafından icat edilerek günümüze gelir. İçlerinde Ludwig Van Beethoven’ın da olduğu bestecilerin geri bildirimleri ile ölçeği belirlenen ve geliştirilen cihaz, kişilerin zamanlama ve bir tempoya bağlı kalma yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur.

Aletin adı, Yunanca düzen anlamına gelen “nomos” ve ölçü anlamına gelen “metron” kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelir. Bu cihaz tempo ve zamanlama duygusunu içselleştirme konusunda size yardımcı olur. Bu özelliği sayesinde özellikle orkestra şefleri ve besteciler tarafından standart bir tempo referansı vermek amacıyla sıklıkla kullanır. Enstrümanları profesyonel seviyede kullanabilen müzisyenler, yavaş hızda olduğu kadar yüksek hızda da çalabilme kabiliyetlerine aletin değişen tempolarında pratik yaparak ulaşırlar.

Müzikte duyguyu ve diğer nitelikleri yorumlarken sanatçılar belirli bir ritme uymak ve her vuruşta çalmak yerine zaman zaman özgür ve esnek bir rubato da kullanılabilirler. Bu nedenle bir performansın ritmi, cihazın her tıklamasıyla tam olarak denk düşmeyebilir. Dijital ve mekanik olmak üzere iki türü olan cihazın mekanik versiyonları ses olarak tokluk vermesi sebebi ile çok fazla tercih edilir.

Bulunduğu günden beri mekanizması pek değişmemiş olan mekanik özellikteki metronom cihazı , ses üreten bir zemberekten ve düzenli olarak salınan bir sarkaçtan oluşur. Sarkacın üst kısmına yerleştirilmiş olan tempo, yüksekliği değiştirilebilecek şekilde ayarlanır. En düşük 40, en yüksek 208 vuruştan oluşan tempolar belirli adlara sahiptir.

Günümüzde basitten karmaşığa kadar uzanan, beceri düzeylerine ve hedeflere göre değişen çeşitli dijital uygulamalar da mevcuttur. Bunlar arasından rahatlıkla seçim yapabilirsiniz. Dijital versiyonlar taşınabilirliği nedeniyle tercih edilse de geleneksel bir metronomun sunduğu duyusal deneyimi sağlamakta zayıf kalır. Başlangıç seviyesinden profesyonele değişen deneyim düzeyinde sanatçıların yanı sıra gitardan kemana her türden enstrüman çalan müşteriler tarafından ihtiyaç duyulan alete Trendyol üzerinden ulaşabilirsiniz.

Her Türden Enstrümanla Kullanabileceğiniz Metronom Modelleri Nelerdir?

Her Türden Enstrümanla Kullanabileceğiniz Metronom Modelleri Nelerdir?

Ritim eğitimi, herhangi bir müzik aletini öğrenmenin oldukça önemli bir parçasıdır. Bu durum müzikle ilgilenen kişiler için metronomu vazgeçilmez kılar. Arpejler, alıştırmalar ve parçalar üzerinde çalışırken seçtiğiniz sabit bir hızda dakika başına vuruş (BPM) olarak ayarlanabilen sesli bir tik, klik veya bip sesi tempo üretecek şekilde tasarlanır. Metronom 1000 bpm gibi yüksek ritimlere kadar ulaşabilir. Öte yandan birçok ritim çalışmasında sıklıkla 70, 80 ve 85 bpm metronome ayarı kullanılır. Bu ürünler, özellikle pratik yaparken büyük bir fayda sağlar.

Herhangi bir enstrümanı çalmaya yeni başlamış olan bir birey, bu cihazlar sayesinde ritim duygusunu geliştirebilir. 100 ve 110 bpm metronome aralığında bir vuruş, 0.5-0.8 saniyeye denk gelir. 140, 212 ve 250 bpm metronome ise çok daha hareketli parçaları icra etmek için tercih edilir.

Zamanlamayı sağlamaya yardımcı olan aletin birçok türü olmasına rağmen genel olarak bu ürün dijital ve mekanik olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Analog veya bir diğer ismi ile mekanik metronom ise klasik üçgen formlu bir versiyondur. Bu model yüksekliği ayarlanabilen bir sarkaç ile kurmalı bir mekanizmanın bir araya getirilmesi sonucu çalışır. Pil veya elektrik gerektirmez. Çoğu analog versiyonun çok sayıda farklı temposu vardır. Hızı ayarlamak için sarkaç kolundaki ağırlığı yukarı ve aşağı hareket ettirmek yeterlidir.

Günümüzde geleneksel ve büyük mekanik çeşitler olduğu gibi taşıma açısından kolaylık sağlayan küçük, hafif ve kompakt olanlar da vardır. Büyük ya da küçük farketmeksizin hangisini seçerseniz seçin ritmin düzenli kalması için analog modelleri düz bir yüzeye koymanız gerekir. Aksi takdirde analog çeşitlerin temposu, yüzey eğiminden etkilenerek düzensizleşebilir.

Mekanik versiyonlar pil gerektirmeme, kolay kullanım imkanı sunma, düz yüzeylerde iyi çalışma, hızlı ve kolay ayarlanma, tok ve kolay fark edilir bir ses verme ve göze hitap eden klasik bir görünüme sahip olma gibi avantajlarla gelir. Bu tarz ürünler ek bir işlev sunmaz ve eğimli yüzeylerde çalışmaz. Görsel olarak işaret vermeyen tasarımlar, gürültülü ortamlarda da zor duyulur.

Dijital metronom ların ise analog kuzenlerine kıyasla ek avantajları vardır. Örneğin; birçok dijital versiyon belirli vuruşları vurgulamanıza izin verir. Vuruşta kalmanıza yardımcı olmak için çıkardıkları sese ek olarak görsel ipuçları kullanır ve çıkardıkları ses için farklı seçenekler sunar. Ayrıca hangi sesi seçerseniz seçin daha iyi duymak için kulaklıkla kullanabilirsiniz. Ekranı ve düğmeleri aracılığı ile tempo seçiminde kolaylık sağlar. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı özelliğe sahip çeşidi vardır ve bunlardan bazıları tuner gibi diğer fonksiyonlarla gelerek birden çok işlevi tek bir alette toplar. Form olarak ise mini boy, klipsli gibi değişen çeşitleri vardır. Klips model giysinize, nota sehpanıza veya istediğiniz herhangi bir yüzey üzerine takılabilir. Genellikle akort aleti özelliği de taşıyan klipsli çeşitler, işlevsellikleri ile ön plana çıkar.

Sıklıkla seyahat edenler veya kompakt bir ürün arayışında olanlar için ise kredi kartı büyüklüğündeki mini modeller ideal olur. Bunlar taşıma kolaylığı sağlar. Küçük boyutları ile sürekli hareket halinde olan veya sınırlı ve dar bir çalışma alanı olan müzisyenler için harikadır. Mini boyutu sebebiyle çalışmak için saat pili gerektirir. Düğmelerinin küçüklüğü ise alışkın olmayanlar için kullanım zorluğu yaratabilir. Zengin ürün yelpazesi ile birçok çeşidi görüntüleyebilir, aradığınız özellikleri taşıyan ve ihtiyaçlarınıza uygun olan cihazı Trendyol üzerinden satın alabilirsiniz.

Metronom Kullanmanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Metronom Kullanmanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Müzikle ilgilenmeye yeni başlayanların bazıları metronom aleti ni kullanmaya karşı direnç gösterebilir. Cihaza alışmakta ve kullanmayı benimsemekte zorluk çekebilir. Düzenli olarak kullanan ve pratikleri sırasında alışkanlık haline getiren kişiler ise kullanmayanlara kıyasla hızlı gelişim gösterir. Teknik ve akıcılık yönünden iyi performans gösterir, zor şarkıları hızlı öğrenme eğiliminde olur.

Cihazı kullanmak ritim duygunuzu geliştirir. Zamanlamanın nasıl olacağı konusunda yardımcı olmanın yanı sıra ritmin nerede olduğuna ve her bir parçanın nasıl bölündüğüne dair hissinizi geliştirir. Hem başlangıç ​​seviyesindeki hem de orta ya da ileri seviyedeki gitaristler, müziğin ritmi veya nabzı konusunda farkındalık eksikliği yaşayabilir. Bu önemli bir problemdir. Müzikle ilgilenmeye yeni başlayan birçok kişi tempoya ayak uydurmada ve ritmin tam olarak nerede olduğunu cevaplamada sıkıntı yaşayabilir. Tecrübesi az olan bir gitarist, notaları çaldığı ritme doğru bir şekilde yerleştirmede sorun yaşayabilir. Alet ile tutarlı bir şekilde pratik yapmak sizi ritmin nerede olduğuna ve notaların vuruşlara nasıl uyduğuna dikkat etmeye zorlar.

Odaklanmanızı sağlayan cihaz, kendinizi geliştirmenize yardımcı olur. Tüm dikkatinizi çalışınızdaki kusurlara vermek yerine ritme ve zamanlamaya odaklanabilirsiniz. Hız kazanmanıza yardımcı olur. Metronom müzik çalışmalarınız sırasında hızınızı ince artışlarla yükseltmenize olanak tanır. Böylece tempolar arasında yumuşak geçişler yapabilirsiniz. Cihaz sayesinde zor noktalarda yavaşlamadan ritme ayak uydurabilirsiniz. Gelişiminizi takip etmenizi sağlar. Cihazla pratik yaparak ilerlemenizi sağlayabilirsiniz. Hangi alanlarda hala çalışmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz.

Başlangıç noktasına kıyasla gelinen seviyeyi görebilmek müzikle ilgilenen kişileri devam etmeye teşvik eder. Bu nedenle birçok öğrenci amacını anlamasa da veya buna ihtiyaç duymadığını düşünse de aleti kullandıklarında çok çeşitli avantajları elde eder. Şarkı hızını öğrenmenize yardım eder. Müzikle ilgilenmeye başlayanlar sevdikleri şarkıları öğrenmek ister. Alıştırma yaparken şarkı hızını doğru ayarlamak zor olabilir. Doğru hızı ayarlamak için bir metronom kullanmak müzikle ilgilenen öğrencilerin sevdikleri parçaları öğrenmelerini kolaylaştırır. Yeni başlayanlar kadar profesyonellerin de ihtiyaç duyduğu cihaz, müzik öğretiminde önemli bir rol oynar. Tüm bu ürünleri Trendyol’da inceleyebilir, satın aldığınız cihazı çalışmalarınızda kullanarak performansınızı geliştirebilirsiniz.