Düdüklü Tencere Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Düdüklü Tencere Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Zamandan tasarruf ederek tam kıvamında yemekler yapmak düdüklü tencereler ile çok kolay. Mutfağınızda usta işi tariflere imza atmak istiyorsanız basınçlı pişirme yönteminin nimetlerinden yararlanmanız gerek. Peki, düdüklü tencere nasıl kullanılır, püf noktaları nelerdir? Birbirinden kullanışlı düdüklü tencereler ile mutfakta harikalar yaratmanın sırlarına göz atmaya ne dersiniz?

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Farklı işlevlere sahip düdüklü tencere modelleri ilk başta gözünüzü korkutabilir. Kullanım mekanizmaları açısından ayrışan tencere modellerine yakından bakabilir, sizin için en uygununu tercih edebilirsiniz.

  • İkinci nesil olarak bilinen iki veya daha fazla basınç ayarıyla karakterize kelepçeli düdüklü tencere kullanımı sırasındaki basınç seviyesini kadran yerine yükselen bir gösterge yardımıyla izleyebilirsiniz.
  • Üçüncü nesil düdüklü tencereler arasında yer alan ocak üstü modeller, basıncı korumak için otomatik olarak devreye giren bir ısı kaynağıyla çalışıyor. Gazlı veya elektrikli ocakta düdüklü tencere kullanımı için zamanlayıcıya sahip olan bu modeller sayesinde yüksek kontrol kabiliyetinin etkisini yiyeceklerde görmek mümkün.
  • Peki, eski tip düdüklü tencere nasıl kullanılır? Eski veya klasik düdüklü tencere kullanımı için yiyecek ve sıvı ekledikten sonra kapağı kapatarak tencere vanasını ideal konuma getirebilirsiniz. Eski tip düdüklü tencere kullanımı sırasında valf yardımıyla basıncı düşürebilirsiniz
  • Otomatik düdüklü tencere kullanımı sırasında pişirme programı ve saatinin seçilmesi yeterli oluyor.
  • Düğmeli düdüklü tencere kullanımı için basınç ayarını seçtikten sonra ısıyı yüksek konuma getirebilirsiniz.
  • Tencerenin içerisinde basınç oluşmasını bekledikten sonra akıllı düdüklü tencere kullanımı ile pişirme süresini ve geri sayımı otomatik olarak ekranda görmek mümkün.
  • Ayarlı düdüklü tencere kullanımında düşük ısıda gerekli pişirme süresini zamanlayıcı tarafından ayarlayarak aktif hale getirebilirsiniz.
7 İpucu İle Düdüklü Tencere Kullanımı

7 İpucu İle Düdüklü Tencere Kullanımı

Günlük hayatta bazı küçük ipuçları yaşamı kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olabiliyor. Benzer şekilde düdüklü tencere kullanımının da püf noktaları bulunuyor, bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak düdüklü tencerenizi daha pratik bir şekilde kullanabilirsiniz:

  • Düdüklü tencerenin güvenlik özelliklerini inceleyebilir, buharın ürettiği ısı seviyesini tencere ayarlarına uygun hale getirebilirsiniz.
  • Lastiksiz düdüklü tencere kullanımı sırasında sızdırmazlık gücünü ve vanalarda kalıntı olup olmadığını kontrol etmek güvenli kullanım için oldukça önemli.
  • Düdüklü tencerede lezzetli kızartmalar yapmak da mümkün. Kızarmasını istediğiniz gıdayı soğan, sarımsak veya çeşitli baharatlarla çeşnilendirip bir süre buhar ısısında pişirmek yemeğinize lezzet katabilir.
  • Hem eski hem yeni model düdüklü tencere kullanımı yeterli sıvı kullanıldığı takdirde her tür gıdayı ideal seviyede pişiriyor. Bu nedenle besin ve sıvı dengesine uygun porsiyonlar seçilmesinde fayda var.
  • Klipsli düdüklü tencere kullanımı sırasında tencereyi 2/3’ten daha düşük bir hacimde doldurmanız oldukça önemli. Zira aşırıya kaçarsanız malzemelerin basınç tahliye valfinden dışarı atılmasına yol açabilirsiniz.
  • Basınçlı pişirme işleminin kısa sürede başlayabilmesi için ocak yüksek ısıya ayarlanıyor. Kademeli düdüklü tencere kullanımı sayesinde doğru basınca ulaşıldığında uyarı sistemi devreye girdiğinden devamında ısıyı minimum seviyeye getirebilirsiniz.
  • Düdüklü tencere düdüğü kullanımı sırasında bir zamanlayıcı ayarlamak yemeklerde ideal pişme oranını yakalamayı kolaylaştırıyor. Yine de standart pişme süresine göre ayarladığınız düdüklü tencereyi işlem boyunca kontrol ederek yemeğinizin yanma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.
Klasik Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Klasik Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

’Yeni tip düdüklü tencere nasıl kullanılır?’ sorusunu 3 temel basınç salma yöntemi ile yanıtlamak mümkün. İlk kademeyi, özellikle eski usul düdüklü tencere kullanımı sırasında ısıyı kapattıktan sonra basıncın doğal olarak düşmesine izin vererek gerçekleştirebilirsiniz. Kilitli düdüklü tencere kullanımı tercih ediyorsanız ikinci kademe olarak tencerenizi soğuk su altına tuttuktan sonra açabilirsiniz. Peki, düdüklü tencere nasıl açılır, biliyor musunuz? Soğuk su ile düşen iç basıncın ardından daha güvenli hale gelen tahliye vanasını manuel olarak çevirebilir ve tencereyi rahatlıkla açabilirsiniz. Hızlı serbest bırakma olarak da ifade edilebilen tahliye vanası işlemi, 3 kademeli düdüklü tencere kullanımının üçüncü kademesini ifade ediyor.

Tencerenin ideal basınca ulaştığını ifade eden düdük sesi, gıda çeşitlerine göre farklı zaman aralıklarında aktif hale geliyor. ‘Düdüklü tencere düdüğü nasıl kullanılır?’ sorusuna verilecek yanıt, besinin pişme ayarına ve yapısına göre değişkenlik gösterebiliyor. Üst kolda bulunan kilidi geri çektikten sonra kapak tutamağını saat yönünde çevirerek düdüklü tencere kapağını açabilirsiniz. Peki, açılan düdüklü tencere kapağı nasıl kapatılır? Kapağı okla aynı hizaya getirdikten sonra tutamağı üst kenara eşit şekilde yerleştirip tekrar saat yönünde çevirerek tencereyi kapatabilirsiniz.

Davetlerinizde ve ailenizle geçireceğiniz akşam yemeklerinde farklı lezzetlerle sofranızı renklendirmek istiyorsanız Trendyol üzerinden beğendiğiniz düdüklü tencereyi alabilir, damağınızı şenlendirecek tariflere imza atabilirsiniz.