İlgili Kategoriler
Yakıt Tipi
Fiyat
Kurulum Gerekli mi?
Renk
Garanti Tipi
Fiyat Geçmişi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Ürün Puanı

İhtiyacınıza Uygun Şofben Çeşitleri

Sıcak su ihtiyacını karşılama amacıyla en çok kullanılan ürünler elektronik aletler arasında ilk sıralarda şofbenler bulunmaktadır. Hızlı bir şekilde sıcak suya ulaşmak ve bu ihtiyacı en ekonomik şekilde karşılamak isteyen kullanıcıların ilk tercihi çoğunlukla şofben olmaktadır. Klima ısıtıcı kategorisindeki su ısıtıcı ürünler listesinde kendine yer bulan şofben modelleri, güneş enerjisinin yetersiz kaldığı ve kombi kullanımının olmadığı dairelerde son derece kullanışlıdır. Ev ve iş yerlerinin sıcak su ihtiyacını hızlı ve pratik bir şekilde karşılayabilen bu alet, geniş çeşit yelpazesi ile farklı kullanıcılara da hitap edebilmektedir. İhtiyaçlar doğrultusunda satın alınabilecek pek çok farklı şofben modeli bulunmaktadır.

Şofben Çeşitleri Nelerdir?

Şofben Çeşitleri Nelerdir?

Şofben çeşitleri, genellikle elektrikli ve hermetik olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Elektrikli şofben modelleri daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun sebebi evde doğal gaz hattının olmasına gerek kalmamasıdır. Ayrıca baca konusunda da avantaj sağlamaktadır. Bacaya ihtiyaç duymadan şofben kullanabilmek için elektrikli modeller tercih edilmelidir. Elektrikli şofben çeşitleri; ısıtma kademesi, sıcak su kapasitesi ve güvenlik emniyetleri konusunda birbirlerinden ayrılırlar. En fonksiyonel ürünler daha çok ön plana çıkar. Bu noktada sıcak su kapasitesinin ve ısıtma kademesinin birbiri ile uyumlu olması önemlidir. Elektriğin doğurabileceği risklerden korunabilmek adına da güvenlik emniyetlerinin tam olması gerekir. Elektrikli modeller bir kablo ile dairedeki hatta bağlanır ve düğme ayarları doğrultusunda otomatik olarak çalışır.

Hermetik şofben modelleri, doğal gaz ile çalışmaktadır. Bu nedenle doğal gazlı şofben olarak da bilinir. Eski tip tüplü şofbenlerin yerini bu modeller almıştır. Hermetik şofben çeşitlerinin kullanılabilmesi için, daire içerisinde bir doğal gaz hattı olmalıdır. Bu tip modeller genellikle kombinin olmadığı, doğal gaz sobası ile ısıtılan dairelerde kullanılır. Bununla birlikte bir de baca ihtiyacı bulunmaktadır. Suyun ısınması için yakılan doğal gazın, baca yardımı ile dışarı atılması gerekir. Dolayısıyla montajı biraz daha teferruatlıdır. Ayrıca hermetik modeller sadece ev ve iş yerlerinde değil, karavan gibi mobil araçlarda da kullanılabilmektedir. LPG bağlantısı ile çalışabilen şofben modelleri, kullanıcılara böyle bir özgürlük sunmaktadır.

Şofben Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şofben Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şofbenler hassas cihazlar olduğu için satın alma sürecinde de titiz davranılmalıdır. Model ve çeşitler arasında en verimli olanı tercih etmek, hem kullanım sürecinde kolaylık sunar hem de maddi anlamda zarar etmeyi önler. Dolayısıyla dikkat edilecek unsurların başında ürünün fiyatı gelir. Geniş bir fiyat aralığı bulunduğu için bütçenin boyutuna göre şofbene belirli bir pay ayrılabilir. Mevcut bütçe doğrultusunda alınabilecek en ideal modeli bulmak için ise detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Bu noktada en doğru sonuç, karşılaştırma yaparak alınabilir. İhtiyacı karşılayabilecek nitelikteki modeller, teknik özellikler ve fiyatlar baz alınarak karşılaştırılmalıdır. Karşılaştırma sürecinde minimum bütçe ile maksimum performans hedeflenmelidir.

Şofben alırken dikkat edilecekler listesinin ilk sıralarındaki bir başka detay da cihazın su kapasitesidir. Farklı boyutları bulunan bu ürünlerde kapasite de belirleyici bir özelliktir. Her modelde farklı bir kapasite sunulabilir. Sıcak su kapasitesi incelenirken, cihazı kaç kişinin, ne sıklıkla kullanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Kişi sayısı ve kullanım sıklığı arttıkça şofben kapasitesi de artırılmalıdır. Bu nedenle kalabalık aileler için daha yüksek kapasiteli, küçük aileler için ise tam tersi ürünler tercih edilmelidir. Sıcak konusunda yüksek performans gösterebilmesi için cihazın izolasyon özellikleri de incelenmelidir. İzolasyonu güçlü olan cihazlar, her zaman daha yüksek performans gösterir.

En hassas elektronik cihazlar arasında bulunan şofbenler, bu konuda da özel bir dikkat gerektirir. Satın alınacak cihazın elektrik anlamında bir problem yaratmayacak seviyede olması gerekir. Bu nedenle cihazın elektrik aksamı ve teknik özellikleri detaylı bir şekilde incelenmelidir. Kaliteli parçalar içeren, güçlü bir elektrik aksam her zaman daha güvenlidir. Güvenlik konusu da büyük önem arz eder. Şofben satın alırken cihazdaki güvenlik ve emniyet özelliklerine de bakılmalıdır. Su ve elektrik bir araya geldiğinde tehlikeli olabildiği için yüksek güvenlik önlemlerinin bulunduğu marka ve modeller tercih edilmelidir. Kurulum ve kullanım sürecinde güvenlik konusunda problem yaşamamak için ise teknik servis desteği sunan bir markaya yönelmekte fayda vardır. Alınan şofbenin kurulumu, bakımı ve onarımı teknik servis tarafından yapılmalıdır. Yine bu konu üzerinden düşünülürse, garantisi olan bir cihaz almak gerektiği de bir gerçektir. En uzun garanti süresinin bulunduğu cihazlar daha idealdir.

Şofbenler hem elektrik hem de su harcar. Bu nedenle kullanım sıklığına bağlı olarak faturalarda önemli bir etki yaratırlar. Dolayısıyla işin bu kısmı da düşünülmelidir. Farklı enerji sınıflarına sahip modeller vardır. Satın alırken enerji tasarrufu en üst düzeyde olan modellere yönelmek gerekir. Su kullanımı kontrol altında tutulabilse de özellikle elektrik tüketimi konusunda cihazın tasarruf sağlaması çok önemlidir. Bir diğer detay da ürünün tasarım özellikleridir. İç mekânda kullanılan bu cihaz, gözle görülebilen bir noktaya monte edilir. Tasarım açısından verimli olmayan bir model, kullanıldığı ortama olumsuz bir görüntü verebilir. Bundan dolayı cihaz seçiminde tasarıma da dikkat edilmeli ve kullanılacağı ortama uyum sağlayabilecek bir model seçilmelidir.

Satın alırken dikkat edilecekler kadar montaj sürecinde de dikkat edilmesi gerekenler vardır. Montaj sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için, satın alınan cihazın kutu içeriği kontrol edilmelidir. Satın alınan şofbene, yetkili servis personeli dışında müdahale edilmemelidir. Cihazın kaçak akım rölesi kontrol edilmeli, topraklama hattının bulunmasına da özen gösterilmelidir. Binada kullanılan elektrik akımı ile cihazın ihtiyaç duyduğu akım seviyesinin uyumlu olması gerekmektedir. Daha düşük akımlar cihazın kötü performans göstermesine, çok yüksek akımlar ise kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Aynı şekilde bağlantı sırasında kullanılacak kabloların da uyumlu olması sağlanmalıdır. Ürünün kendi kutusundan çıkan tüm parçalar tek tek kontrol edilmeli, eksik bir parça mevcut ise yetkili servise bildirilmeli, haricen bir parça takılmamalıdır.

Modellerine Göre Şofbenlerin Fiyat Aralığı Ne Kadardır?

Modellerine Göre Şofbenlerin Fiyat Aralığı Ne Kadardır?

Şofben fiyatları, marka ve model doğrultusunda değişkenlik gösterir. Şofben markalarının kendilerine göre bir fiyatlandırma politikaları vardır. Söz konusu fiyat politikası doğrultusunda, cihazın türü ve kalitesinden bağımsız olarak bir fiyat belirlenebilir. Fakat yine de fiyat konusunda kalite, belirleyici unsurların başında gelir. Şofben ne kadar kaliteli ise fiyatı da o seviyede yükselir. Elbette çok kaliteli cihazları ekonomik fiyatlarla satın alabilmek de mümkündür. Bunun için detaylı bir araştırma yapmakla birlikte kampanya ve indirimleri de yakından takip etmek gerekir.

Fiyat aralığı konusunda bir başka belirleyici unsur da modeldir. Elektrikli modeller ile hermetik modeller, farklı fiyat seviyelerinde satışa sunulurlar. Bu açıdan bakıldığında elektrikli şofbenler, doğal gaz ile çalışanlara göre çok daha uygun fiyat aralıklarına sahiptir. Dolayısıyla elektrikli bir cihaz ile ihtiyaç karşılanabiliyorsa, hermetik modele yönelmek bütçeyi zorlayabilir. Yine de önemli olan ihtiyacı verimli bir şekilde karşılayabilmektir. Cihazın enerji sınıfı da fiyatı etkileyen detaylar arasında gösterilebilir. A, B ve C gibi farklı enerji sınıflarının fiyat seviyeleri ile A+ modellerin seviyeleri farklıdır. Nispeten daha yüksek fiyatlı olan A+ modeller, uzun vadede enerji tasarrufu sağladığı için daha ekonomiktir.

Elektrikli Şofben Nasıl Kullanılır?

Elektrikli şofben kullanımı, modellere göre değişiklik gösterir. Genel olarak banyo veya mutfak gibi alanların fayanslarına monte edilir. Kullanım sırasında cihazdan önce suyun açılması tavsiye edilir. Cihaz, önce açıldığında gereksiz yere ısınmaya başlar. Bu durum ise birtakım sıkıntıların yaşanmasına neden olur. Kullanıma ihtiyaç duyulmayan zamanlarda ise önce akımın kesilmesi sonra da suyun kapatılması uygun görülür. Elektrikli şofben modellerinin çalışma performansı genellikle kademeli olarak ayarlanır. Rezistansın korunması adına mümkün olduğu kadar son ayarda kullanmamak gerekir. İlk veya orta ayarın tercih edilmesi cihazın ömrünü uzatan kriterlerden biridir.

Elektrikli Şofben Kablosu Nasıl Olmalı?

Elektrik, yaşam alanlarının içerisine kablolar vasıtasıyla dağılır. Tüm sistem sigortadan geçer. Cihazın bağlanması gereken kablo sisteminin ise topraklı olması şarttır. Güvenli bir kullanım için bu kritere mutlaka dikkat etmek gerekir. Elektrikli şofben için kablo seçilirken ürünün gücü dikkate alınır. Cihazın çektiği akım ile sistemde kullanılan kablonun birbiriyle uyumlu olması önemlidir. Sahip olunan modele göre tavsiye edilen kablo özellikleri değişiklik gösterir. Genel olarak 4 kW için 4 mm değere sahip kablo kullanılması uygun bulunur. Elektrikli şofben, güçlü akım özelliği bulunan bir cihazdır. Dolayısıyla tercih edilen kablonun gelen akımı karşılaması gerekir. İletkenin boyutlarını ve iletkeni çevreleyen polimer malzemenin yeterliliğini zorlamak doğru değildir.

Elektrikli Şofben Açık Kalırsa Ne Olur?

Elektrikli şofbenin sıcak suyu depolandığı herhangi bir yer yoktur. İhtiyaç anında devreye girip suyu ısıtır. Dolayısıyla da kullanım sırasında sürekli açık bırakılır. Güvenlik amacıyla evden uzun süre uzak kalınması planlanan zamanlarda kapatılması gerekir. Elektrikli şofbenlerin genelde ayrı bir sigortaları bulunur. Bu sayede güvenli bir kullanım sunar. Cihazın her seferinde açılıp kapatılması yönünde konulan bir kural yoktur. Su ısıtması yönünde talimat verilmediği sürece çalışmaz. Aynı zamanda elektrik de harcamaz. Ancak yine de kullanımın söz konusu olmadığı durumlarda cihazı kapatırsanız daha güvenli bir deneyim elde edebilirsiniz.