"

El Telsizi

" araması için 797 sonuç listeleniyor

Kesintisiz İletişim İçin El Telsizi Çeşitleri Trendyol'da!

Haberleşme ve iletişim sağlama amacıyla pek çok alet kullanılır. Bu aletler ile de kısa süre içinde ya da anında kişilerle iletişim kurmak mümkün olur. El telsizi haberleşme için kullanılan araçlardan bir tanesidir. Farklı alanlarda kullanılabilen bu telsizlerin taşınması ve ihtiyaç anında kullanılması da oldukça kolaydır. Radyo sinyalleriyle iletişim sağlayan bu telsizler pek çok kişi tarafından kullanılır. Kablo kullanımına gerek kalmadan iletişimi mümkün kılan bu telsizlerin pek çok farklı çeşidi de bulunur. El telsizi modelleri kullanılabilen mesafe gibi farklı özelliklere göre ayrılır. Şarj edilerek kullanılan el telsizleri farklı görevlerde ihtiyaç duyulabilen bir araçtır. Güvenlik alanında iletişim sağlamak için sıklıkla kullanılır. Kullanımında da tek bir düğme yardımıyla iletişim sağlanabilir. Öncelikle taraflar birbirini tanıttıktan sonra kısa ve öz olarak adlandırılabilecek konuşmalar gerçekleşir. Bu şekilde de basit ve kısa diyaloglar kurulur.

El Telsizi Özellikleri

El Telsizi Özellikleri

El telsizi özellikleri arasında çekim gücü ve kullanım ömrü de bulunur. Kullanım ömründen kasıt ise pil ömrüdür. Farklı sürelerde kullanılabilen çeşitler bulunabilir. Telsizlerin kullanım frekansları da ayrılmasını sağlayan özelliklerdendir. Örnek vermek gerekirse profesyonel el telsizi birden fazla sayıda kanalda kullanımı mümkün olan telsizlerdir. Yaklaşık 16 adet frekansta bu telsizlerin kullanılabilmesi mümkün olur. Bu durum da haberleşmeyi etkileyen konular arasında yer alır. Bu telsizlerde dokunmadan konuşma özelliği gibi özellikler de yer alır. Bu da profesyonel kullanımda rahatlık sağlayan özellikler olarak gösterilebilir. Bu el telsizi uzun mesafe kullanımına imkan tanımasıyla da tercih edilir. Bu özelliklere sahip telsizlerin yanı sıra farklı frekanslarda kullanıma imkan tanıyan lisanslı ya da lisanssız telsizler de bulunur. Kullanım nedenlerine göre farklı çeşitler arasında seçim yapılabilir.

El Telsizi Çeşitleri

El Telsizi Çeşitleri

Dijital el telsizi sıklıkla tercih edilen modeller arasında yer alır. Analog modeller ile kıyaslandığı zaman kullanımı da rahattır. Bu telsizler çok daha iyi ses kalitesi sunmasıyla da tercih edilir. Telsiz kullanımında görülen gürültü gibi sorunların önüne geçmesi amacıyla tasarlanmıştır. Lisanslı el telsizi çeşitleri de öne çıkar. Ancak bu telsizlerin kullanılabilmesi için telsiz ehliyeti olarak adlandırılan ehliyete sahip olmak gerekir. Farklı frekans aralıklarında kullanılan bu telsizler yüksek frekanslarda kullanılabilir. Vhf el telsizi yüksek frekanslarda kullanılan telsizlere verilen isimdir. Bu telsizler 30 ile 300 mhz aralığında kullanılabilen telsizlerdir ve lisanslı telsizler için uygundur. Lisanslı telsizlerin izinsiz kullanılabilmesi mümkün değildir. Fakat gerekli ehliyetler bulunduğu zaman tercih edilebilir. Farklı alanlarda kullanımı mümkün olan deniz el telsizi gibi çeşitler de bulunabilir ve kullanılabilir.

El Telsizi Fiyatları

El Telsizi Fiyatları

El telsizi tavsiye ve öneriler üzerine inceleyebileceğiniz pek çok model bulunur. Tavsiye alırken kullanım alanı ve amacına da dikkat etmek gerekir. En iyi el telsizi modelini seçmek için kullanım frekansı, mesafesi ve süresi gibi özelliklere mutlaka dikkat edilmelidir. İhtiyaçlara göre farklı ürün içeriklerine sahip modeller de bulunur. Bu modeller de tercih edilebilir. El telsizleri genellikle tekli olarak satışa sunulur. Ancak ikili el telsizi modellerine de ulaşabilmek mümkündür. Haberleşme ve diyalog için birden fazla satın alabilmek mümkün hale gelir. El telsizi fiyatları çoklu satış gibi durumlara göre farklılık gösterir. Siz de tüm seçeneklere Trendyol üzerinden göz atabilirsiniz.

El Telsizi Nasıl Kullanılır?

Ev telsizleri uzaktan rahat iletişim kurmayı sağlayan araçlardır. Ev telsizi, taşıması kolay ve kullanımı pratik bir iletişim aracıdır. Haberleşmenin kolayca sağlanması için kullanılan ev telsizi kablo kullanımına gerek olmadan iletişim kurmayı sağlar. Genel olarak telsizler mandal kısmına basılarak kullanılır. Monitör ve mod değişikliği gibi tuşlara sahip ev telsizinin kenarında diğer butonlara nazaran daha büyük mandal tuşu bulunur. Ev telsizinin ön kısmında hoparlör bulunur. Ev telsizi ile iletişim kurmak için cihazın üst kısmında yer alan açma tuşuna basarak telsizi kullanıma hazır hale getirmek gerekir. Cihaz açıldıktan sonra frekans ve monitör ayarlarını yapmak gerekir. Ev telsizini cihazın kenar tuşları yardımıyla ayarladıktan sonra mandal tuşuna basılı tutarak iletişim kurulabilir. Ev telsizi ile haberleşme sağlarken cihazı yüzünüzden yaklaşık 5-6 cm geride tutmanız gerekir. Daha sağlıklı ve net sesler duymak için ev telsizi ağız kısmına çok yaklaştırılmamalı ve fazla uzaklaştırılmamalıdır.

El Telsizi Hangi Alanda Ve Ne Amaçla Kullanılır?

Ev telsizleri iletişimi kolaylaştıran ergonomik bir araçtır. Pratik kullanıma sahip cihaz pek çok alanda ve amaçla kullanılabilir. Ev telsizinin modeli ve özelliklerine göre kullanım amaçları ve alanları değişiklik gösterebilir. Dijital ve analog olarak ayrılan ev telsizleri, genel olarak kurumsal alanlarda sıklıkla tercih edilir. İşleri kolaylaştırmak ve haberleşme kalitesini güvenli hale getirmek için dağıtım işleri ile uğraşan firma ve organizasyonlar tarafından kullanılır. Çeşitli kamu kurumlarında da sıklıkla kullanılan ev telsizi, kalabalık olarak yürütülen işlerde kurtarıcı bir cihazdır. Birçok insanın aynı anda iletişim kurmasını sağlayan ve haberleşmeyi sağlıklı bir hâle getiren cihaz çeşitli fabrikalarda da kullanılabilir. Çalışanların birbiri ile iletişim halinde olmasını sağlayan ev telsizleri okul ve spor salonu gibi alanlarda da kullanılmaktadır. Farklı amaçlara yönelik birçok çeşidi bulunan ev telsizlerinin kullanım ihtiyacına yönelik sahip olması gereken özellikler değişebilir. Güvenli ve kaliteli haberleşme için inşaat şantiyelerinde de sıklıkla kullanılan bir cihazdır.

El Telsizi Kaç Km Mesafe Boyunca Çeker?

Ev telsizlerinin çeşitli özelliklerde birçok çeşidi vardır. Ses kalitesi, monitör tipi ve kanal kapasitesine göre telsiz özellikleri değişebilir. Ev telsizleri açık ve kapalı alanda farklı menzilde çekebilirler. Telsizlerin haberleşme alanına ve çekim gücünü etkileyen çeşitli etkilere sahiptir. Anten yapısı, cihaz özellikleri, açık/kapalı alan ve bina yapısı gibi faktörler telsizin çekim gücünü etkileyebilir. Doğal ve yapay engellerde iletişimi etkileyen ve kısıtlayan etmenlerdir. Ortalama ev telsizleri 5-20 km menzile sahiptir. Telsiz, frekans kirliliğinin olduğu ve kapalı alanlarda daha az çekim gücü sergiler. Yol, bahçe ve geniş arazilerde ise ev telsizinin çekim gücü oldukça yüksektir. Ev telsizleri kapalı alanlarda yaklaşık 1-5 km çekim gücüne sahiptir. Telsiz temiz ve açık alanlarda ise ortalama 10-15 km çekim gücü sağlar. Bas konuş telsizlerle haberleşme genellikle sağlıklı ve net olduğu için yaklaşık 15 km menzili ile yüksek çekim gücüne sahiptir.