İlgili Kategoriler
Tip
Fiyat
Miktar
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

Tohum

" araması için 82210 sonuç listeleniyor

Kolayca Yetiştirebileceğiniz Tohum Çeşitleri Trendyol'da!

Kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek isteyenler için kullanılan tohum son derece önemlidir. Tavsiye edilen yöntemleri kullanarak dikilen ve düzenli bakımları yapılan ürünler, bahçenizden istediğiniz verimi elde etmeyi mümkün kılar. Sebze ve meyvenin yanı sıra çiçek tohumları da dikildikleri alanı renklendirerek âdeta bir botanik bahçesi oluşturmanıza yardımcı olur. Dikimini özenle yaptıktan sonra sebze ve meyvelerin gelişim sürecini takip etmek de son derece keyiflidir.

Gelişimini tamamladıktan sonra nesilden nesile aktarılan meyve ağaçları, bahar döneminde çiçeklenerek iyi hissetmenizi sağlar. Çiçekler de meyve ağaçları gibi yılın belirli dönemlerinde renklerini göstererek son derece estetik bir ortam oluşturur. Uygun sıcaklık ve sulama şartları sağlandığında istenilen boyutlara ulaşan bu ürünler, uzun süre verimini koruyarak bahçelerinizi süslemeye devam eder.

Şehrin stresinden uzaklaşmak için toprakla ilgilenmeyi seçenler, bu pratik ve hızlı sonuç veren tohumlardan faydalanabilir. Hobi bahçeleri için kullanışlı olan paketlerde kimi zaman birden fazla bitki için tohum yer alır. İlgili ürünlerin birlikte yetişmesinin mümkün olması dar alanda ekim yapmak isteyenlerin işini bir hayli kolaylaştırır. Rengârenk çiçekler yetiştirmeniz için karışık tohum çeşitlerinin yer aldığı paketler de bulunur.

Uygun toprak koşulları ve sulama düzeni sağlandığında ekimi yapılan ürünlerden istenilen sonuçlar elde edilir. İlgili tohumları toprağa ekerken ve bakımını yaparken tavsiye edilen yöntemleri uygulamak daha kısa sürede verim almanızı sağlar. Örneğin, balkonda yetişmesi nispeten daha kolay olan bitkileri tercih etmek ya da sahip olduğunuz toprak türüne uygun sebzelerin ekimini yapmak istediğiniz sonuca ulaşmayı kolaylaştırır. Bahçede işlem yapmayı düşünüyorsanız zeytin tohumu gibi fideden ekilen ve oldukça uzun bir süre boyunca kalıcılığını koruyan türleri tercih edebilirsiniz.

Tohum Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Tohum Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Sebze ve meyve yetiştiriciliğinden elde edilen verim, gerekli koşulların sağlanması kadar kullanılan tohum türüne bağlı olarak da değişiklik gösterir. Sık tercih edilen ata tohumları, yetişen ürünlerin çekirdekleri aracılığıyla yeniden ekim yapmayı mümkün kılar. Sürdürülebilirlik açısından son derece faydalı olan bu ürün çeşidinden doğal ve çoğaltılabilir mahsuller elde edilir. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek isteyenler tarafından organik ürünler sıkça tercih edilir.

Hibrit tohum, organik türle benzer olarak kendi imkânlarınızla mahsul elde etmenizi sağlar. Tat, renk ve raf ömrü açısından kullanıcıları memnun eden hibrit seçenekler, üretimde sık tercih edilen türler arasında yer alır. Sebze ve meyvelerin aromasının nispeten az hissedildiği bu türde bilinenin aksine GDO bulunmaz. Laboratuvar ortamında birleştirilen tohumlardan oluşan ilgili tür, mevsim koşulları uyumlu olmasa da sera ortamında meyve ve sebze yetiştirmeyi mümkün kılar. Genetiğiyle oynanmış yerli tohumun aksine zararlı bileşenler bulundurmadığı için de tercih sebebi olur.

Genetiğiyle oynanmamış tohum, her sene yeniden ekim imkânı veren son derece verimli bir türdür. Sebze ve meyve yetiştiriciliğinde doğal yöntemleri takip ederek organik üretim yapmayı mümkün hâle getirir. Ürünlerin renk ve biçiminden de anlaşılacağı üzere GDO içermeyen ve son derece yoğun bir aromaya sahip mahsuller elde edilir. Katkı maddesi içermeyen bu ürünler, vitamin ve mineral açısından da zengin olduğu için gönül rahatlığıyla tüketilir.

Bahçe tohumları aracılığıyla yetiştirilen besinler, lezzetli ve güvenilir bir seçenek olarak yoğun ilgi görür. Hobi bahçesi yapanların rağbet gösterdiği bu ürünler, dar alanlardan yüksek verim elde etmeyi mümkün kılar. Bahçenize ektiğiniz yerli ve organik tohumlar sayesinde meyve ağaçlarından mevsiminde yiyebileceğiniz lezzetli mahsuller elde edilir. Saksıda da yetiştirilebilen maydanoz tohumu, roka ve dereotu gibi yeşilliklerle birlikte bahçesi olmayan ve balkonunda üretim yapmak isteyenlerin tercih ettiği ürünlerdir.

Tıpkı evinizin içi gibi bahçeniz ve çevresinin de estetik bir görünüme sahip olması önemlidir. Bu anlamda tercih edebileceğiniz bahçe çiçekleri tohumu, rengârenk ve mis kokulu bitkiler yetiştirmeyi hızlı ve kolay hâle getirir. Her mevsimde rengini ve formunu koruyan çiçeklerin yanı sıra bazı dönemlerde kendisini gösteren türler de bulunur. Dilerseniz bu türleri birlikte kullanarak her zaman renkli ve yeşil kalan bir bahçe düzeni elde edebilirsiniz. İlgili çiçek tohumlarını çimlerle birlikte kullanarak son derece keyifli bir ortam oluşturabilirsiniz.

Sebze, meyve ve diğer ürün türleriyle birlikte farklı yetiştirme amaçları için kullanılan seçenekler de bulunur. Mantar tohumu, evde üretim yapmak isteyenler için komposto biçiminde gönderilir. İstiridye mantarı gibi sofralarda kendisine yer bulan türler, doğal ortam koşulları sağlanarak rahatlıkla üretilir. Bahçede üretebileceğiniz bitkiler arasında kış aylarının sevilen içeceği salep tohumu da bulunur. Yer fıstığı tohumu gibi az bulunan ve birçok amaçla kullanılan ürünleri bahçenize ekerek sahip olduğunuz alanı daha verimli bir hâle getirebilirsiniz.

Tohum Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tohum Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ürün seçiminde toprağın türü ve bulunulan yerin iklim koşulları önemli bir rol oynar. Her bitkinin farklı şartlarda yetişmesi bu unsurların göz önünde bulundurulması gerektiğinin başlıca nedenlerindendir. Örneğin; buğday tohumu ilk evresinde serin, nemli ve ılık iklim koşullarına ihtiyaç duyar. Buğday, her bölgede yetişse de gerekli iklim koşullarının bulunduğu yerlerde verim açısından istenilen sonuçları verir. Aynı durum pancar, aspir, kanola ve ayçiçek tohumu gibi genellikle ticari amaçla ekilen ürünler için de geçerlidir. Uygun toprak, su ve hava koşullarının karşılandığı bölgelerde ekilen ürünlerden yüksek verim elde edilir.

Kendi yetiştirdiğiniz sebze ve meyveleri tüketmek isterseniz ekimi ve bakımı kolay olan türleri tercih edebilirsiniz. Salatalık, biber, domates ve patlıcan tohumu bahçe yapmaya yeni başlayanların tercih ettiği ürünler arasında yer alır. İlgili sebzelerin son derece sık tüketilmesi bahçede ekim yapmayı keyifli bir hâle getirir. Tek fideden oldukça verimli bir mahsul alındığı için mevsim koşulları uygun olduğu sürece bol bol domates, biber ve salatalık tüketme şansı elde edilir. Ekim sonrasında bol mahsul alma şansı sunan ıspanak, kereviz, kabak ve pırasa tohumunu da bahçenize rahatlıkla ekebilirsiniz.

Tohum alırken dikkat edilmesi gereken bir başka unsur ise ekim yapılacak mevsime göre ürünü seçmektir. Ekim yaptığınız tarlayı aynı sene içerisinde birden fazla kez kullanmak mevsime göre yapılan ekim işlemiyle mümkün olur. Bazı sebzelerin kış mevsiminde mahsul vermesi olumsuz hava koşullarının olduğu dönemlerde de bahçenizin atıl kalmasının önüne geçer. Marul, soğan, turp ve pazı tohumunun kış aylarında yetişmesi bu sağlıklı besinleri soğuk havalarda tüketmenizi mümkün kılar. Kış mevsiminde yetiştirmek istediğiniz ilgili ürünleri sonbahar aylarında ekmeniz tavsiye edilir.

Sulama koşullarının yeterli kapasiteyi sunduğu bölgeler için uygun olan ürün türleri bulunur. Örneğin, ay çekirdeği tohumu yılda 400 mm ortalama yağış alan bölgelerde verimli olur. Benzer olarak pirinç ve çay tohumu da yağışın yetersiz olduğu dönemlerde sulamayla desteklenen ürünler arasında yer alır. Çekirdek ve kuşkonmaz tohumu gibi nemli ortamda yetişen türlerden randıman elde edebilmek için ekim yapmak istediğiniz yerin iklim koşullarını ve sulama olanaklarını göz önünde bulundurabilirsiniz.

Ticari amaçla üretilen bitkilerde de benzer kriterleri göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Mısır, pamuk, susam tohumu gibi birçok amaçla kullanılan ve ticari değeri bulunan ürünlerde iklim koşullarına göre ekim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bahsi geçen ürünlerin yanı sıra patates tohumunda bulunan yemelik ve üretmelik gibi ayrımlara dikkat ederek ekim sonucunda istediğiniz verime ulaşabilirsiniz.

Yem için üretilen ve yüksek verim amaçlanan fiğ tohumları, protein açısından zengin olduğu için tercih edilir. İşlemden geçmemiş fiğ, toprak verimliliğini artırarak gübre işlevi görür. Çavdar ve yulaf tohumu ise birden fazla amaçla kullanılan tahıllar arasında yer alır. Bu tahıllar, hayvan yemi olmasının yanı sıra hamur işlerinde de kendisine kullanım alanı bulur. Küspesi hayvan yemi olarak kullanılan pancar tohumu ile tüketim için uygun olan çeşidi birbirinden farklı özellikler taşır. Kırmızı ve şeker pancarı olmak üzere ikiye ayrılan bu türler arasından üretim amacınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

Organik Sebze Tohumu Çeşitleri

Organik Sebze Tohumu Çeşitleri

Hobi amacıyla bahçe işleriyle uğraşmak stresten uzaklaştıran bir etki göstermesinin yanı sıra organik besinler tüketmeyi de mümkün kılar. Güvenilir tohumlardan elde edilen mahsuller gönül rahatlığıyla tüketilir. Genetiği bozulmamış yerli tohumlarda herhangi bir katkı ve kimyasal bulunmaz. Bu ürünlerden yetiştirilen sebze, meyve ve kuru baklagiller son derece sağlıklı ve güvenilir bir tüketimi mümkün hâle getirir. Yerli tohumların nesilden nesile aktarılabilen bir özellik taşıması her ekim döneminde yeniden satın alma gerekliliğini de ortadan kaldırır.

Organik tohumlarda yetkili kurumlarca verilen sertifikalar bulunur. Ekiminde herhangi bir sakınca bulunmayan bu seçenekler, organik ve doğal mahsuller elde etmeyi mümkün kılar. Organik sertifikalı ürünler, ata ya da hibrit tohum seçeneklerinde olabilir. Her iki tohum türü de içinde GDO bulundurmadığı için son derece güvenli bir tüketim sağlar. Nohut, barbunya, mercimek ve börülce tohumu gibi kuru baklagillerin yerli ve organik ürünlerle yetiştirilmesi sürdürülebilirlik açısından son derece önemlidir.

Organik tohumlar, şifa sağlayan özellikleri sayesinde sık tercih edilen bitkileri yetiştirme imkânı verir. Kantaron, safran, ada çayı, ekinezya ve zencefil tohumu gibi birçok amaçla kullanılan bitkiler pratik bir şekilde üretilir. İlgili tohumlardan yetiştirilen bu ürünler, çay olarak tüketimi mümkün olan bitkiler arasında yer alır. Şifalı ve lezzetli baharatlar için kişniş, kekik, biberiye ve çörek otu tohumu bulunur. Doğal yöntemlerle yetiştirdiğiniz bu ürünleri kuruttuktan sonra değirmende öğüterek yemeklerinize lezzet katan baharatlar hâline getirebilirsiniz.

Sebze tohumları, ekimden önce çimlendirme amacıyla belirli bir süre nemli ortamda tutulur. Toprağa aktarılan çimlenmiş tohumların ise uygun koşullarda bakımı gerçekleştirilir. Sebzelerin hem bahçede hem de balkon saksılarında yetiştirilebilmesi bu pratik ürünler sayesinde oldukça kolay hâle gelir. Lezzetli cherry domates, biber ve salatalık gibi sebzeler balkon koşullarında da rahatlıkla yetiştirilir. Defalarca ekilebilen organik fidan tohumu türleri, her yıl aynı nitelikte mahsuller elde etmenizi sağlar.

Meyve Ağacı Tohumu Çeşitleri

Meyve Ağacı Tohumu Çeşitleri

Meyve ağaçları lezzetli mahsuller vermesinin yanı sıra mevsiminde açan çiçeklerle bahar ayının gelişini de müjdeler. Meyve ağacı tohumu, nemli ortamda çimlendirildikten sonra toprağa aktarma yöntemiyle üretilir. Çimlenmiş tohumla üretilen ağaçlardan mahsul alma süresi, meyvenin türüne göre değişiklik gösterir. Limon tohumu, ağaç formunda yetiştirilen meyveler arasında sık tercih edilen ürünlerden biridir. Limon, portakal ve mandalina gibi meyve ağaçlarını üretmek için yerli seçeneklerin yanında ithal tohumlar da bulunur.

Çilek, havuç, kavun ve karpuz tohumu, doğrudan toprağa ekilen ve ağaçta yetişmeyen meyve türleri arasında yer alır. Ekim yapmak için az alanı bulunanlar, ilgili meyvelerden verimli sonuçlar elde edebilir. Saksıda da üretimi mümkün olan çilek gibi meyveler, yaz aylarında lezzetli ve bol mahsuller vererek kullanıcıları memnun eder. Çileğin yanında kivi, ahududu ve diğer meyvelerin de yer aldığı karışık ürün paketleri bulunur. Bu sayede severek tükettiğiniz meyveleri evinizde keyifle yetiştirebilirsiniz.

Meyve ağaçları, mahsul vermesinin yanı sıra bahçe düzenlemesinde de önemli bir rol oynar. Bahçesini verimli bir şekilde kullanmak isteyenlerin tercih ettiği bu ürünler, çiçeklerle ve diğer dış mekân aksesuarlarıyla uyum sağlar. Özellikle bahar aylarında pembe ve beyaz tonlarda açan çiçekleriyle oldukça renkli görüntüler ortaya koyar. Elma ağacı gibi türlerin hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi bu ürünleri tercih sebebi yapar. Uzun süre bahçenizde kendisine yer bulan bu meyve ağaçlarını belirli aralıklara dikerek estetik bir düzen oluşturabilirsiniz.

Bahçenizi Güzelleştirecek Çiçek ve Ağaç Tohumları Çeşitleri

Bahçenizi Güzelleştirecek Çiçek ve Ağaç Tohumları Çeşitleri

Bahçe düzenlemesi yaparken eşyalar ve aksesuarlar kadar ekilen çiçekler de oldukça önem taşır. Farklı mevsimlerde açarak bulunduğu ortamı güzelleştiren bu bitkiler, mis kokularıyla da huzurlu hissetmenizi sağlar. Fesleğen tohumu, ekildikten kısa bir süre sonra yeşillenir. Ardından tamamen büyüyen fesleğen, her dokunuşta etrafa yaydığı hoş koku sayesinde bahçelerin vazgeçilmez bitkisi olarak görülür. Fesleğenle birlikte renkleriyle dikkat çeken bitkileri de ekerek bahçe düzenlemenize hoş bir dokunuş yapabilirsiniz.

Çiçeklerle birlikte bahçenize dikeceğiniz ağaç çeşitleri de son derece estetik bir düzenleme yapmanıza olanak sunar. Çam tohumu, hızlı yetişen ve uzun yıllar boyunca size eşlik eden bir ağaç seçeneğidir. Önemli bir oksijen kaynağı olan çam ağacının gölgesinde oturabilir, çiçeklerle donattığınız bahçenizin tadını çıkarabilirsiniz. Bahçe büyüklüğüne ve toprak türüne göre farklı ağaç tohumları arasından seçim yapabilirsiniz.

Bahçenizi düzenlerken yeşil bir ortam sağlamak için bol miktarda çim kullanabilirsiniz. Çim tohumu, ekildikten kısa bir süre sonra yeşillik etkisini göstermeye başlayan son derece pratik ve kullanışlı bir üründür. Çiçeklerle birlikte hoş bir görüntü meydana getiren çimler, belirli aralıklarla sulandığında parlak ve yeşil görüntüsünü uzun süre boyunca korur. Çimlerle birlikte kullanılabilen yenilebilir ot tohumlarını da bahçenize ekerek hem düzenli hem de verimli bir alan elde edebilirsiniz.

Bahçeyi daha kişisel ve korunaklı bir hâle getiren sarmaşık tohumları da son derece kullanışlıdır. Hızlı uzayan bu bitki türü, yapısı gereği demir teller ve duvar üzerini rahatlıkla çevreler. Tek kökten çok sayıda yaprak ve dal çıkışı sağladığı için bahçenizin dışarıdan görünmesini önleyerek size özel bir alan oluşturma görevini üstlenir. Mevsimlere göre renk değiştiren yapraklara sahip olan sarmaşık türleri kullanıcıların beğenisini kazanır. Sarmaşıkla birlikte büyük çiçek tohumlarını da kullanarak estetik bir bahçe düzenlemesi yapabilirsiniz.

Genellikle akvaryum süslemesinde tercih edilen canlı bitki tohumları, renkli bir görünüm sunar. Balıklara zarar vermeyen bir ürün olduğu için gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Akvaryum içindeki kuma ekilen bu tohum türünde zemin, ön ve arka için farklı bitki modelleri bulunur. Akvaryum modeli ve sahip olduğunuz balıklara göre uygun ürünü belirleyerek istediğiniz yeşil ve estetik görünümü elde edebilirsiniz.

Tohum Fiyat Aralıkları Nelerdir?

Tohum Fiyat Aralıkları Nelerdir?

Tohum fiyatları; tür, miktar, satıcı ve diğer etkenlere göre değişiklik gösterir. Kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek isteyenler için son derece faydalı olan bu ürünler, farklı fiyat aralıklarına sahiptir. Tüm bunların yanı sıra bezelye ve fasulye tohumları gibi kuru baklagilde sık tercih edilen ürünler de bulunur. İlgili ürünlerin miktarı ve paket içeriği, fiyatların değişkenlik göstermesinde belirleyici olur. Üretici, aracı ve satıcının farklı olması da rakamların çeşitlenmesinde önemli bir rol oynar.

Ekmek istediğiniz bitkinin türüne göre çeşitli fiyat aralıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Sık tüketilen sarımsak ve lahana tohumunun avantajlı fiyatları üretim yapmak isteyenleri memnun eder. Benzer şekilde tüketimi tavsiye edilen enginar, brokoli ve brüksel lahanası tohumunda da kullanıcıların beğenisini kazanan fiyat aralıkları bulunur. Uygun koşulları sağlayarak bu ürünlerden yüksek bir verim elde edebilirsiniz. Siz de Trendyol’da yer alan çeşitli tohumlara göz atabilir, dilediğiniz ürünü yalnızca birkaç tıkla kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Tohum Kaç Günde Filizlenir?

Tohumların çimlenme süresi 4 ile 28 gün arasında değişir. Son derece geniş olan bu filizlenme aralığını etkileyen birinci faktör; tohum cinsidir. Fesleğen tohumları 7 ile 14 gün içerisinde filiz verir. Ekim süreciyle alakalı çeşitli hususlara dikkat edildiği durumlarda verimli bir çimlenme beklenebilir. Buna ek olarak ıspanağın 8 ile 10 gün arasında filiz verdiği bilinir. Sebze yemeklerine farklılık katan karnabaharların filizlenme süresi 6 ile 10 gün arasında değişir. Bazı durumlarda bu sürenin kısaldığı ya da uzadığı bilinir. Salatalarda sıkça kendine yer bulan marulun tohumları 4 ile 10 gün arasında filiz verir. Benzer biçimde roka da 3 ile 8 gün arasında çimlenir. Pek çok yemekte kendine yer edinen soğanlar ise en fazla iki hafta içerisinde filiz verir. Sahip olduğunuz tohumların nasıl ekileceğine dair detaylı bilgi edinerek verimli bir süreç geçirebilirsiniz.

Hangi Tohum Ne Zaman Ekilir?

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada tohumları ekmek için en uygun zamanlar genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir. Bu mevsimlerin tercih edilme nedenleri arasında birinci faktör; toprağın sıcaklığıdır. Diğer faktörler arasında yağış durumu ve hava sıcaklığı gibi etkenler yer alır. Sonbahar ve ilkbaharda ekilebilecek tohumlar arasında brokoli, dereotu, fasulye, havuç, salatalık, kabak, karnabahar, marul, patlıcan, pazı, roka ve soğan yer alır. Yaz mevsiminde ekilebilen tohumlar arasında acur, bezelye, biber, domates, karpuz ve kavun gibi besinler bulunur. Havaların çok sıcak ve kurak olmadığı durumlarda bu tohumların ekilmesi gerekir. Bazı besinlere ait tohumların sadece ilkbaharda ya da sonbaharda çimlenmesi beklenir. Bamya, lahana, pancar ve tatlı mısır sadece ilkbahar mevsiminde ekilir. Aradan geçen birkaç gün sonunda bu tohumlar filizlenip toprak üstünde kendini gösterir. Sadece sonbaharda ekilebilen çekirdekler arasında bakla, ıspanak ve turp yer alır. Havaların yavaştan soğuduğu şartlarda azami verim sunan bu tohumları çeşitli şartlara uyarak ekebilirsiniz.

Nereden Tohum Alabilirim?

Kaliteli tohumlar satın almak için Trendyol’u tercih edebilirsiniz. Geniş seçenek ağı içerisinden kendi koşullarınıza uygun olan tohumları seçebilirsiniz. Kalite konusunda belli standartları karşılayan tohumlarla birlikte verimli bir süreç geçirebilirsiniz. Tohumlara dair yetiştirme yönergeleri, genellikle paket üzerinde yazar. Doğru bir şekilde gerçekleştirilen ekim işleminden sadece birkaç gün sonra sonuç almaya başlayabilirsiniz. Fesleğen, dereotu ya da maydanoz gibi ufak yapraklardan ve gövdelerden oluşan bitkileri ev ortamında büyütmek mümkündür. Balkonda ya da evin başka bir yerinde böylesi bitkilere yer açabilirsiniz.