İlgili Kategoriler
Tip
Fiyat
Renk
Özellik
Garanti Tipi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı

Ortamınıza Serinlik Katan Vantilatör Çeşitleri Trendyol'da!

Sıcak havalarda kapalı ortamları serinletmek için iklimlendirme cihazları sıklıkla kullanılır. Isıtma ve soğutma işlemlerini verimli bir şekilde yapan bu cihazlar, kullanışlı özellikleriyle dikkat çeker. Ev ve ofis gibi kapalı alanlarda sıkça kullanılan soğutma ekipmanları arasında vantilatör modelleri ön plana çıkar. Vantilatörler, mevcut ortamdaki havanın sirkülasyonunu sağlayan ürünlerdir. Hava akışı sundukları için ortamda serin bir esinti oluşur. Cihaz, ısı dengesinin kısa sürede sağlanmasına katkıda bulunur. Özellikle bunaltıcı sıcaklarda üstün bir performans sergilemeyi başarır. Vantilatörler serinletmenin yanı sıra hava değişimi de sağladığı için ortamı konforlu hâle getirir. Üfleme mantığıyla çalışan bu cihazlar sayesinde boğucu yaz günleri bile ferah geçer. Her koşulda arzu edilen serinliği sağlayarak beklentileri başarılı bir şekilde karşılar.

Vantilatörler; kullanım amacı ve alanına bağlı olarak pek çok farklı modelde tasarlanır. Yeni nesil teknolojilerle donatılan cihazların pek çok değişik modeli bulunur. Markalar tarafından dizayn edilen çeşitler; performans, elektrik tüketimi, çalışma prensibi, boyutu ve tasarımı bakımından birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Oda, tepe vantilatörü gibi evlerde sıkça tercih edilen seçenekler son derece pratik kullanım sunar. Hem ekonomik hem de yüksek performanslı serinleme sağlar. Ürünler, tasarım noktasında da göze hitap eder. Özellikle ev ve ofis gibi alanlarda dekorasyona uyum sağlamayı başarır. Siz de dilediğiniz kapalı alan için birbirinden şık ve kullanışlı vantilatörlere göz atabilir, ihtiyaçlarınıza uygun olanları sipariş verebilirsiniz.

Sıcak Havaların Olmazsa Olmazı Vantilatörlerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Sıcak Havaların Olmazsa Olmazı Vantilatörlerin Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Vantilatörler, sıcak ve bunaltıcı hava koşullarından serinleme ihtiyaçlarını karşılayan cihazlardır. Bu ürünler, fonksiyonel özellikleri sayesinde oldukça etkili performans sergiler. Özellikle yaz aylarının nemli ve sıcak geçtiği bölgelerde vantilatör kullanımı yaygındır. Cihazlar; ev, ofis, kafe, alışveriş merkezi, restoran ve okul gibi alanlarda sıkça tercih edilir. Kapalı olan her ortam, vantilatör kullanımına için uygundur. Söz konusu ürünler, serinleme ihtiyaçlarını verimli bir şekilde karşıladığı için geniş kitlelere hitap eder. Kullanıcıların istek ve beklentilerine yönelik geliştirilir. Böylelikle pek çok farklı vantilatör modeli bulmak mümkün hâle gelir. Cihazlar temelde standart ve profesyonel olmak üzere ikiye ayrılır. Geniş ürün yelpazesi sunuldukları için her ihtiyaca hitap eden modelleri bulmak kolaydır.

Evlerde ve ofislerde kullanıma uygun olan vantilatör çeşitleri, mevcut ortamın havasını önemli ölçüde değiştirir. Bahsi geçen ürünler arasında; masaüstü, ayaklı, küçük, mini, sulu, buharlı, buzlu, soğutmalı vantilatör çeşitleri yer alır. Modeller, pratik kullanım tarzlarıyla kullanıcılardan tam not alır. Vantilatör denilince akla ilk olarak ayaklı modeller gelir. Dikey pozisyonda konumlanan bu cihazlar, geniş pervaneleri sayesinde bulunduğu odanın her noktasını serinletmeyi başarır. Ayaklıların dikkat çeken bir diğer özelliği de uzunluk ayarının değiştirilebilir olmasıdır. Sabit olan vantilatörlerin yanı sıra aşağı ve yukarı yönlü hareket eden fonksiyonel çeşitler de yaygın bir şekilde kullanılır. Sulu ve buzlu vantilatör çeşitleri ise soğutma noktasında oldukça yüksek performans sergiler. Cihazların su ve buz yerleştirmek için özel hazneleri bulunur. Ürünler, mevcut suyu soğutarak ortamın doğal koşullarda serinlemesine yardımcı olur.

Vantilatörler, geniş kullanım alanlarıyla bir adım öne çıkar. Duvar tipi, sanayi tipi, kule tipi vantilatör çeşitleri, işlevsellikleriyle kapalı alanlarda iklimlendirme ihtiyaçlarına yanıt verir. Duvar tipi modeller, adından da anlaşılacağı üzere monte edilerek kullanılır. Özellikle küçük alanlarda ideal olan bu ürünler, fazla yer kaplamaz. Mevcut odada etkili hava akımı sağlar. Sanayi tipi olan cihazlar ise özellikle büyük işyerlerinde tercih edilir. İlgili ürünler, yüksek watt gücü sayesinde performans noktasında beklentileri fazlasıyla karşılar. Fabrikalar, geniş ofisler, alışveriş merkezleri gibi nüfusun fazla olduğu alanlar için tercih edilir. Cihazlar, standart modellere kıyasla daha fazla enerji tüketimi gerçekleştirir. Bu ürünler, kapalı alanların yanı sıra açık alanlarda da sıkça kullanılır.

Şarjlı Taşınabilir Serinlikten Elektrikli Serinliğe Kadar Vantilatörlerin Performansları Nasıldır?

Şarjlı Taşınabilir Serinlikten Elektrikli Serinliğe Kadar Vantilatörlerin Performansları Nasıldır?

Vantilatör çeşitleri, kullanım alanlarına uyumlu yapıları sayesinde oldukça yüksek performans sergiler. Cihazlar, farklı boyu ve tasarımları ile kullanıcı beklentilerini karşılayacak nitelikte tasarlanır. Günlük hayatta kolaylık sağlayan ürünler; şarjlı, pilli, elektrikli, güneş enerjili gibi farklı seçeneklerle sunulur. Modeller, üretim materyali ve çalışma prensibine bağlı olarak birbirinden farklı performans sergiler. Elektrikle çalışan 50 watt, 100 watt, 130 watt vantilatör modelleri, bulunduğu alanı etkili bir şekilde serinletir. Güç kapasitesi, pervanenin dönüş hızını etkiler. Kullanım alanına göre farklı seçenekleri tercih etmek mümkündür. Vantilatör performansı, cihazın kademe sayısı ile yakından ilişkilidir. 3 kademeli vantilatör, pervane salınım hızını ayarlamanıza yardımcı olur. Düşük, orta ve yüksek seviyede üfleme sunduğu için her ihtiyaca yanıt vermeyi başarır.

Elektrikli vantilatör seçenekleri, güç kablosu aracılığıyla çalışır. Prize takılan modellerin yanı sıra doğrudan elektrik kablolarına bağlananlar da yoğun bir ilgi görür. Özellikle tavana monte edilen cihazlar, gücü doğrudan elektrik kablosundan alır. Vantilatörlerin şarjla çalışan çeşitleri ise kişisel serinleme için elverişlidir. Çantada taşınacak kadar küçük oldukları için hemen hemen her ortamda serin havanın tadını çıkarmanızı sağlar. Evde, ofiste, toplu taşımada ve sokakta kullanıma uygun olan bu cihazlar, portatif özelliktedir. Böylelikle dilediğiniz ortamda sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini üzerinizden atmanız mümkün hâle gelir. Şarjlı modeller adaptör veya USB kablo ile tam dolu batarya düzeyine ulaşır. USB kablolu olan seçenekler bilgisayara takılarak şarj edilebilir. Masa üzerinde kullanıma uygun oldukları için çalışma sırasında avantaj sağlar. Siz de ofiste veya evde kısa sürede serinlemek için vantilatörlerin şarjlı modellerini tercih edebilirsiniz.

Su püskürtmeli, yerden, ev tipi vantilatör gibi pek çok cihaz bulunur. Su püskürtme sistemiyle çalışan modeller hem evlerde hem de kafelerde sıkça tercih edilir. Söz konusu cihazlar hava üflemesi sırasında bünyesinde bulunan suyu dışarı aktarır. Su zerrecikleri hâlinde ortama yayılan serin hava konfor kazandırır. Bu cihazlarda hız kademesi de bulunur. Böylelikle su püskürtme seviyesi kolay bir şekilde ayarlanır. Vantilatörlerin etkili bir performans gösterebilmesi için kullanım alanının genişliğine dikkat edilmelidir. Büyük ebatlı alanlarda daha yüksek performanslı olanları tercih ederek serinletici etkinin tüm odaya yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Yaz Sıcaklığına En Çabuk Çözümlerden Olan Vantilatörlerin Enerji Tüketimleri Nasıldır?

Yaz Sıcaklığına En Çabuk Çözümlerden Olan Vantilatörlerin Enerji Tüketimleri Nasıldır?

Güncel teknolojilerle geliştirilen vantilatör modelleri, fonksiyonel özelliklere sahiptir. Bahsi geçen cihazların öne çıkan özelliklerinden birisi de enerji tüketimidir. Vantilatörlerin enerji tüketimi; güç kapasitesi, ebat, çalışma prensibi gibi farklı unsurlara bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ürünler, genel olarak düşük enerji tüketimleri ile ön plana çıkar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu cihazların enerji tüketimi konusunda daha tasarruflu olması sağlanır. A++ vantilatör modelleri, düşük güç tüketimleri sayesinde bütçenizi korur. Bu sayede sıcak havalarda serinleme ihtiyaçları tasarruflu bir şekilde karşılanır. A++ enerji tüketimi, çevre dostu kullanımı da mümkün hâle getirir. Doğaya zarar vermediği için hem çevreyi hem de bütçenizi etkili bir şekilde koruma altına alır.

Vantilatörlerin enerji tüketimleri güç kapasiteleri ile doğrudan ilişkilidir. Markalar tarafından geliştirilen cihazlar; 50 watt, 75 watt, 100 watt, 120 watt, 130 watt gibi farklı seçeneklerle sunulur. Ürünlerin watt değeri cihazın birim zamanda harcadığı elektrik miktarını ifade eder. Buna göre; 1000 W ile 1 kW eşit değerde olur. 100 W enerjiyle çalışan bir cihaz 24 saatte toplam 2400 W tüketim gerçekleştirir. Bu da cihazın bir gün boyunca aralıksız çalışması 2,4 kW tüketim gerçekleştireceği anlamına gelir. Vantilatörün çalışma süresi, hızı ve pervane genişliği gibi durumlar enerji tüketimini etkiler. Tasarruflu modeller, birçok kullanıcının öncelikli tercihleri arasında yer alır.

Vantilatör modellerinin küçük ebatlı ve portatif olanları, düşük enerji tüketimleri ile dikkat çeker. Araç içi, şarjlı, iyonizer, USB, el vantilatör çeşitleri çalıştıkları sırada neredeyse hiç enerji tüketmez. Araç içinde kullanıma uygun olanlar genellikle 12 volt vantilatör olarak bilinir. Aracın çakmaklık mekanizmasına bağlanan bu cihazlar, oldukça kullanışlıdır. Buna ek olarak USB ile şarj olan vantilatör çeşitleri de bulunur. Kablo aracılığıyla şarj olan cihazlar da yine enerji tüketimi noktasında oldukça tasarrufludur. Sadece şarj olurken enerji tükettiği için avantajlı bir kullanım vadeder. Düşük enerji tüketimiyle dikkat çeken bir diğer ürün de klima tipi vantilatördür. Tasarım noktasında klimayla ayırt edilemeyen bu ürünler, aşağı ve yukarı yönlü hareket eden yelpaze sistemiyle serinletme sunar. Cihazın salınım hareketi sayesinde hem ekonomik hem de etkili bir şekilde hava sirkülasyonu sağlanır.

Kullanım Alanınıza Uygun Vantilatör Seçimini Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kullanım Alanınıza Uygun Vantilatör Seçimini Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Vantilatörler, fonksiyonları ve tasarımları sayesinde her alana uyum sağlamayı başarır. Cihazlar, sıcak hava koşullarının etkisini azaltarak ortamın konforla hâle gelmesine yardım olur. Çok yönlü kullanım tarzları sayesinde serinlik hissinin uzun süre devam etmesine önemli ölçüde katkı sağlar. Cihazlar, geniş ürün yelpazesiyle satışa sunulur. Çok fazla seçenek bulunduğu için hangi vantilatörü tercih etmeniz gerektiği konusunda yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Cihazdan verim alabilmek için doğru ürünü seçmek son derece önemlidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ilk nokta kullanım alanıdır. Alanın genişliği, vantilatörün performansını verimli şekilde sağlamasını doğrudan etkiler. Büyük alanlar için geniş pervaneli modeller daha uygundur. Böylelikle mevcut ortamdaki hava sirkülasyonu başarılı bir şekilde sağlanabilir.

Ergonomik yapılı vantilatörler, tasarım noktasında birbirinden farklı özelliklerde üretilir. Dijital, siyah, cam, dikey, plastik, çelik, akıllı, kutu, akrobat, vantilatör seçenekleri geniş kullanım alanları sayesinde beklentilere yanıt verir. Çelik, cam ve plastik malzemelerden imal edilenler, dayanıklılıkları sayesinde uzun ömürlü bir kullanım vadeder. Doğru seçim yapmak için vantilatör tipi göz önünde bulundurulmalıdır. Kapalı alanlarda fazla yer kaplamayan ayaklı modeller daha yaygın kullanıma sahiptir. Cihazların performansı ise göz önünde bulundurulması gereken ayrıntılardan biridir. Güç kapasitesine dikkat ederek cihazın performansı hakkında bilgi edinmeniz mümkündür. Küçük alanlar için 50 ila 100 Watt arasında güç kapasitesine sahip olanlar tercih edilebilir. Geniş odalar ve açık hava mekânları için ise daha yüksek güce sahip ürünler uygundur.

Zaman ayarlı, su hazneli, mandallı, taşınabilir, kanatlı vantilatör çeşitleri markalar tarafından geliştirilir. Zaman ayarlamasına imkân veren cihazlar, belirli aralıklarla serinletme sağladığı için enerjiden tasarruf etmenizi olanaklı kılar. Gereksiz enerji tüketmediğinden ortam sıcaklığını ideal dereceye tasarruflu biçimde getirmeyi başarır. Böylelikle evde veya ofiste olmadığınız zamanlarda bile cihaz otomatik bir şekilde çalışır. Vantilatör seçerken cihazın boyutuna dikkat etmek de oldukça önemlidir. Özellikle dekorasyonun önemli olduğu alanlarda kompakt yapılı modeller uyumlu bir görünüm sunar. Tüm bu özelliklerin dışında; salınım kademesi, pervane sayısı, kumandalı olup olmaması da vantilatör seçiminde etkili olur.

Serin Esintiler İçin Birebir Olan Vantilatörlerin Kullanılmasının Avantajları Nelerdir?

Serin Esintiler İçin Birebir Olan Vantilatörlerin Kullanılmasının Avantajları Nelerdir?

Vantilatörler, kapalı ortamlarda iklimlendirme ihtiyaçlarına başarılı bir şekilde yanıt verir. Donanım özellikleriyle dikkat çeken bu ürünler, avantajlı kullanım tarzları sayesinde ayrıcalıklı bir deneyim yaşatır. Söz konusu cihazlar, kullanıldığı alanın tüm havasını değiştirir. Cihazların çalışma prensibi hava akımının doğal bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur. Vantilatör çeşitleri, herhangi bir dış etkene gerek kalmadan doğal bir esinti yaratır. Yapay rüzgâr etkisi, mevcut ortamın havasının sürekli olarak yenilenmesine yardımcı olur. Hava akımı etkili bir şekilde sağlandığından son derece verimli sonuç alınır. Bahsi geçen ürünler, kapalı alanlarda ortaya çıkan kötü kokunun uzaklaştırılması noktasında da etkilidir. Güçlü performansları sayesinde kötü kokuları anında dağıtır. Bu durum sağlık açısından da oldukça önemlidir. Özellikle koku hassasiyete bulunan kişiler bu cihazlar sayesinde yüksek konfor elde eder.

Ürünler, pratik kullanım özelliklerine sahiptir. Güç akımı sağlandığı andan itibaren çalışmaya başlar. Zahmetsiz kullanım sayesinde kısa sürede serinlik elde edilir. Cihazlar anında güçlü hava esintisi sağladığı için kısa sürede ortamın sıcaklığı değişir. Özellikle yaz aylarında doğal bir esinti isteyenler vantilatörlere yoğun bir ilgi gösterir. Pilli, pervanesiz, metal, elektrikli, ışıklı, lamba, kare, seyyar vantilatör çeşitleri gibi pek çok fonksiyonel model, güçlü hava sirkülasyonu noktasında başarılıdır. Vantilatör kullanmanın bir diğer avantajı ise dekoratif açıdan dilediğiniz modeli bulmanın kolay olmasıdır. Balon tipi vantilatör modelleri de renk ve tasarım noktasında son derece şık çözümler sunar. Siz de bu avantajlı ve kullanışlı ürünlerle iklimlendirme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Bunaltıcı Sıcaklarda Serinlememizi Sağlayan Vantilatörlerin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Bunaltıcı Sıcaklarda Serinlememizi Sağlayan Vantilatörlerin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Geniş ürün yelpazesine sahip olan vantilatörler, bunaltıcı sıcakların olumsuz etkisini minimuma indirir. Bahsi geçen cihazlar, işlevsellikleri sayesinde hemen hemen her alanda gönül rahatlığıyla tercih edilir. Günlük hayatı kolaylaştıran önemli çözümler sunar. Hem hava temizliği hem de ortam serinliği açısından yüksek performans sergiler. Fonksiyonelliğin ön plana olduğu modeller fiyat noktasında da kullanıcılardan tam not almayı başarır. Vantilatör fiyatları, geniş aralıklarla sunulduğu için herkesin kendi bütçesine uygun modeli bulması son derece kolaydır. Vantilatör fiyatları; marka, model, ebat, fonksiyon, çalışma prensibi ve üretim materyaline bağlı olarak değişiklik gösterir. Büyük boyutlu odalarda kullanım için elverişli olan profesyonel modellerle daha standart tasarımlara sahip ürünlerin fiyatları hâliyle birbirinden farklı düzeydedir. Pek çok değişik seçenekle sunulan vantilatörler arasında fiyat ve performans açısından verimli ürünler bulmak kolaydır.

Vantilatör fiyatları üzerinde özellikle teknik donanımlar oldukça etkilidir. Sessiz, mekanik, kumandalı, büyük, iyonizerli, portatif vantilatör modelleri, işlevsel detayları sayesinde konforlu bir ortam için tüm olanakları sağlar. Sessiz çalışan cihazlar, huzurlu ve sakin bir atmosfer elde etmeniz için elverişlidir. Bunun yanı sıra iyonizerli cihazlar da ortamdaki negatif yükleri uzaklaştırmaya yardımcı olduğu için yoğun bir ilgi görür. Ek olarak kumandalı modeller yerinizden kalkmadan salınım kademesini değiştirmenizi olanaklı kılar. Birbirinden dikkat çekici özelliklerle donatılan vantilatörler bütçe dostu fiyat seçenekleriyle sunulur. Ürünler, fiyatlarının yanı sıra düşük enerji tüketimleri seyasinde de bütçenize önemli ölçüde katkı sağlar. Özellikle düşük enerji tüketen cihazlar, faturalarınızın kabarık gelmesini engeller. Böylelikle iklimlendirme ihtiyaçlarınızı tasarruflu bir şekilde karşılarken bütçenizi de eş zamanlı olarak koruyabilirsiniz. Cihazların teknik detaylarına dikkat ederek aradığınız ürünü kolayca bulabilirsiniz. Şık ve kullanışlı vantilatörlerle bulunduğunuz ortamın havasını baştan değiştirmeniz mümkündür. Siz de pratik bir şekilde kullanabileceğiniz bu kaliteli ürünleri yakından inceleyebilir, beklentilerinize uygun olanları online alışverişin adresi Trendyol’dan sipariş verebilirsiniz.

Vantilatör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Vantilatör seçimi yaparken birkaç faktör önemli olmaktadır. Vantilatörler kendi fanları ile soğutma yapan, çeşitli tiplerde satılan elektronik cihazlardır. Klimalardan daha uygun fiyatlı olan bu cihazları satın almadan önce belirli kriterlere dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle uygun bir vantilatör seçmek gerekir. En yaygın ve kullanılan tipi pilli vantilatör olmaktadır. Pilli olduğu için rahat kullanım sunar. Portatif olması istenilen alanda da kullanılmasına olanak sağlar. Amaç belli bir yeri soğutmaksa, tavan vantilatörü uygun bir seçim olacaktır. Bu tür cihazlar doğrudan tavana kurulur ve serinliği eşit derecede geniş bir alana yayabilir. Bu nedenle bir noktada arzu edilen serinliğin olmadığı yerlerde doğru seçimdir. Diğer bir tip ise duvar tipi vantilatör olmaktadır. Tavan vantilatörlerinden farkı, dikey yerine yatay olarak soğutmasıdır. İnsanların sürekli oturduğu alanların karşısına yerleştirildiğinde oldukça etkili bir kullanım sunar.

Vantilatör Kaç Watt Olmalı?

Vantilatör türlerine göre güçleri de değişmektedir. Duvar tipi vantilatör en kullanışlı seçeneklerden biridir. Uzaktan kumandalı bir iyonlaştırıcı ve duvar vantilatörü kullanmak çok ekonomiktir. 7 metreye kadar menzile sahip üç kademeli fan, evinizin iç mekan soğutma ihtiyaçlarını karşılaması muhtemeldir. Ayrıca bu fanlar ile uyumlu bir stant alarak portatif hal getirebilirsiniz. Böylece evinizin herhangi bir yerine kurabilirsiniz. Güvenle kullanabileceğiniz nemlendirme odacıklı duvara monte bir fan satın almak istiyorsanız, 110 watt'lık ünite eviniz için mükemmel bir seçimdir. Bu güçlü cihazlar sayesinde evinizin sıcaklığına kolayca tahammül edebilirsiniz. Vantilatörü nerede kullanacağınız, bu yerin hacmi, taşınabilir bir model isteyip istemediğiniz gibi cevaplamanız gereken birçok soru vardır. Küçük veya pilli vantilatör küçük alanlar için oldukça uygundur ve 8-40 watt civarı yeterli olacaktır.

Vantilatör Ne Kadar Yakar?

Vantilatörler türlerine göre değiştiği için elektrik masrafları da buna göre değişmektedir. 100 Watt elektrik tüketimine sahip olan bir duvar tipi vantilatör günde 5 saat kullanıldığında ayda yaklaşık olarak 8,42 TL tutarında 11,25 kWh elektrik tüketir. 80 Watt elektrik tüketimi olan bir vantilatör günde yaklaşık 5 saat çalıştırıldığında ayda 5,89 TL tutarında 7,74 kWh elektrik tüketir. 40 Watt elektrik tüketimi olan bir pilli vantilatör günde 5 saat kullanıldığında ayda 3,46 TL tutarında 4,48 kWh elektrik tüketir Vantilatör ne kadar yakar sorusuna net bir cevap verilemez. Vantilatörlerin kullanılması, motoru çalıştırdıktan hemen sonra yüksek enerji tüketimi gerektirmez. Isınma veya hazırlık gerektirmez, cihaz doğrudan fiziksel hareketle çalışır. Sonuç olarak cihaz ilk açıldığında ve sonraki saatlerde aynı miktarda enerji harcar. Vantilatörün amacı ortamı soğutmak değildir. Amaç hava akımını sağlamaktır bu nedenle daha az enerji harcarlar. Farklı vantilatör çeşitlerini Trendyol’da inceleyebilir ve hemen sepete ekleyebilirsiniz.