Fiyat
Çözünürlük Teknolojisi
Wi-Fi Özelliği
Ethernet
HDMI
USB
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Voltaj
Renk
Priz Tipi
Frekans
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Android Tv Box

" araması için 255 sonuç listeleniyor

Kullanışlı Android Tv Box Çeşitleri Trendyol'da!

Android TV kutusu, Google'ın Android TV yazılımını veya daha sık olarak standart Android'in yeniden derlenmiş bir sürümünü çalıştıran, kabaca Apple TV boyutunda küçük bir set üstü kutudur. Bir Android TV Box, internetten veya cihazın kendisinde lokal olarak depolanan medyayı oynatmak için kullanılan, inanılmaz derecede esnek bir cihazdır. Set üstü cihaz olarak da bilinen TV kutuları, TV'nizi harici bir kaynağa bağlar ve dijital sinyalllerin TV ekranınızda belirli formlarda görüntülenebilmesini sağlar. Android TV Box nedir sorusuna, verilecek en kısa cevap, TV'ye bağlanarak onu bir "Akıllı TV" ye dönüştüren basit bir Android cihaz şeklinde olabilir. Günümüzde, giderek daha fazla insan uydu yayınlarından, analog yayınlardan, kablolu yayınlardan vazgeçerek, internet üzerinden çalışan dijital platformlara yönelmektedir. Evinde son teknoloji bir smart TV’si olmayan kişiler veya çok fonksiyonel bir cihaz talep edenler için smart TV Box ile TV izleme, iyi bir seçenek oluşturmaktadır. Bu sebeple akıllı TV ve akıllı TV kutularının kullanımı yaygınlaşmaktadır. Birçok tür TV kutusu cihazı mevcuttur, ancak en iyi akıllı TV kutusu cihazlarından biri Android Smart TV kutusudur. Android TV Box, akıllı telefonunuzla veya tabletinizle aynı işletim sistemine sahiptir ve kullanımı o kadar basit olacaktır. Genellikle Android'in en son sürümünü bulunamamakta, bunun yerine Kit Kat yani Android 4.0, Lollipop yani Android 5.1 veya Nougat yani Android 7.0 gibi bir sürümüyle çalışabilmektedir. Bu sürümler, neredeyse tüm uygulamaların bir Android kutusunda çalıştırılmasına izin verir. Android Smart TV kutusu, TV şovları ve filmlerin yanı sıra müzik, canlı videolar ve haber yayınlarını yayınlar. En sevdiğiniz TV içeriğini Smart TV Box cihazında izleyebileceğiniz için artık kablo veya uydu sağlayıcınıza yüksek ücretler ödemenize gerek kalmamaktadır. Android TV Box Türkiye üzerinde yayın yapmakta olan Netflix, Blue TV, YouTube gibi favori dijital platformları ve kullanıcıların en sevdikleri programları izlemelerine olanak tanır.

Bir Android Tv Box ile Yapılabilecekler

Bir Android Tv Box ile Yapılabilecekler

İstediğiniz içeriği izlemek için netflix, spotify, ted, puhu TV, blu TV, youtube, mubi gibi onlarca Android TV Box programları kullanabilir, Android TV deneyimini, başarılı cihaz arayüzü sayesinde sorunsuzca yaşayabilirsiniz. Kodi'yi kurarak birçok yerli ve yabancı kanalı online olarak izleyebilir, ayrıca ip TV hizmeti satın alarak yüzlerce yayın izleyebilirsiniz. Kodi ile birlikte gelen aksesuarları yükleyerek birçok filmi ücretsiz olarak da izleyebilirsiniz. Kodi, medya akış cihazları arasında büyük bir başarı ile çalışabilen, açık kaynaklı bir medya oynatıcı yazılımıdır. Bu sayede, Android TV Box 4K kalitesinde video ileten, ses ve video akışlarına sınırsız erişim sağlayan en iyi medya oynatıcısına sahip olabilirsiniz. Kodi'ye Netflix ve YouTube gibi birçok eklenti ekleyebilirsiniz. Android TV box özelliklerinden biri, onu yayın yapmak için kullanma yeteneğidir. Yerleşik Chromecast işlevi ile görüntüleri bilgisayarınızdan, cep telefonunuzdan veya tabletinizden TV'ye kablosuz olarak aktarabilirsiniz. Android TV uyumlu bir televizyonunuz yoksa ancak dizüstü bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan televizyonunuza içerik yayınlamak istiyorsanız, Google'dan bir Chromecast HDMI dongle satın almanız ve bunu televizyonunuza takmanız gerekir. Ancak, Android TV ile çalışan bir televizyonunuz veya mini Android TV box sahibi iseniz buna gereksiniminiz yoktur. Herhangi biriyle, film ve müzikten tarayıcı sekmelerine kadar her şeyi televizyonunuza gönderebilirsiniz. Plex kullanarak, bilgisayarınızdaki veya sabit diskinizdeki ortam kitaplığına film ekleyebilir ve akışını yapabilir, bilgisayarda oyun oynarken, TV'de film izleyebilirsiniz. Cihaza bir USB flash sürücü veya sabit sürücü bağlayarak arşivinizdeki film, dizi vb. şeyleri sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz. Uydu alıcılı Android TV Box kurulumu hiç de zor olmayan bir cihazdır. Öncelikle Android TV Box bir HDMI kablo ile TV’ye bağlanır. Bir ethernet veya Wi-fi bağlantısı ile aynen bir akıllı cep telefonu gibi kutunun internete bağlantı yapması sağlanır. Ardından televizyonunuzu ve Android TV kutunuzu çalıştırdığınızda, cihazın kendi yazılımına göre, bir ana ekran direk karşınıza gelecektir. Dikey bir satır akışı şeklinde yapılandırılmıştır ve her satırda soldan sağa ilerlersiniz. En üst sıra, kullandığınız popüler uygulamalardan önerilen içeriği vurgulayan içerik keşif çubuğudur. Burada hazır yüklenmiş olan, Youtube, Netflix, Spotify gibi popüler Android TV Box uygulamaları hemen gözünüze çarpacaktır. Arayüzün tam üstünde, Google Asistan tarafından desteklenen arama yardımcı programını göreceksiniz. Bir arama yaptığınızda, Android TV box size yalnızca Google Play'deki ilgili tüm sonuçları göstermekle kalmayacak, aynı zamanda Netflix, PuhuTV vb. sonuçları da gösterecektir. İzlemek üzere olduğunuz filmde kimin kim olduğu, göz atmakta olduğunuz video oyunu geliştiricisinin diğer popüler başlıkları, bakmakta olduğunuz oyuncunun yer aldığı YouTube klipleri gibi bilgilendirici parçalar içerirler.

Yetenekleriyle Şaşırtıcı Cihaz Android Tv Box

Yetenekleriyle Şaşırtıcı Cihaz Android Tv Box

Satın alma aşamasında, akıllı TV’mi yoksa Android TV Box mı tercih etmeliyim sorusu gündeme gelir. Tüm seçeneklere bakıldığında kafa karıştırıcı olabilir, çünkü sadece aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda set üstü Android TV Box değil, aynı zamanda dikkate alınacak çok sayıda akıllı TV markası da var. Hâlihazırda sahip olduğunuz TV'den memnunsanız, yeni bir TV satın almanıza gerek yoktur çünkü akışlı uygulamalara erişmek için Android TV Box’lar bunu yapabilir. Android TV kutuları, yeni akıllı TV'lerden çok daha ucuz bir seçenektir. Zaten harika görüntü verebilen bir HD TV'niz varsa, yeni bir TV için para ödemenize gerek yoktur. Yine de yeni bir TV istiyorsanız, akıllı bir TV satın almanın lehinde ve aleyhinde birkaç argüman vardır. Hatırlanması gereken ilk şey, bugün satılan çoğu iyi TV'nin en azından bazı yerleşik akıllı TV özelliklerine sahip olacağıdır. Fakat burada fiyat ve işlevsellik değerlendirmesi yapmak gerektiğinde, akıllı olmayan düz bir TV ile onu akıllı hale getirecek bir Android TV kurusu kombine edilebilir.

Android Tv Box ile Televizyonunuza Gelen Zeka

Android Tv Box ile Televizyonunuza Gelen Zeka

Akıllı TV'ler, You Tube, AccuWeather ve Netflix gibi bir dizi uygulama sunar, ancak çoğu zaman, uygulamaların miktarı ve çeşitliliği açısından diğer büyük Android TV kutuların sunduklarının gerisinde kalırlar. Özellikle fiyat açısından bakıldığında, ortalama kalite bir akıllı televizyonun, onda biri fiyatına bir Android TV Box satın alınabilir. Android TV Box fiyatları, yetenekleri ile karşılaştırıldığında, gerçekten verilen parayı hak etmenin ötesinde, adeta sudan ucuz kalmaktadırlar. Bir Android TV ile bir Android TV kutusu arasındaki fark, aslında işletim sisteminin kendisidir. Android TV, Android çekirdeğinin özel bir sürümünü kullanır. Android TV'ler bu nedenle tüm uygulamaları çalıştıramaz, en azından root kiti olmadan. Bu sayede, Android TV Box size esneklik kazandırır. Akıllı TV ile o televizyon markasının izin verdiği uygulamalar, anlaşması olduğu platformlarla sınırlı kalabilirsiniz. Ayrıca yazılım güncellemeleri de çok fazla yapılmamaktadır. Bütün bu sebeplerle, Android TV Box yorumları, bu cihazları seçmenin daha mantıklı ve uygun fiyata uzun süre kullanılabilir ürünler olduğunu söylemektedir.

Android Tv Box Çeşitleri ve Aksesuarları

Android Tv Box Çeşitleri ve Aksesuarları

Android TV box yalnızca video izlemekle ilgili değildir. Spotify gibi müzik uygulamaları, VLC gibi video oynatıcılar, dosya gezginleri ve sideload uygulama başlatıcıları gibi çeşitli yardımcı uygulamalar da mevcut. Bununla birlikte, Android TV box’daki en belirgin alternatif içerik biçimi oyunlardır. Android TV Box oyun kolu ilave edilerek, Google Play üzerinden oyunlar indirilerek de bir eğlence aracı hizmeti verebilir. Nvidia Shield TV gibi oldukça pahalı bazı Android TV kutuları, Grand Theft Auto ve Sonic the Hedgehog gibi çeşitli oyunları indirip çalıştırabileceğiniz alternatif uygulama mağazaları bile sunar. Bahsi geçen ürün, Android TV Box gamepad aksesuarı ile beraber tam bir oyun canavarına dönüşebilmektedir. Oyun oynanabilen çok fazla Android TV kutusu bulunmamakla beraber, bir örnek daha verilecek olursa, H96 Mini 6K Android TV Box pubg lite oyununu oynatabilmektedir. Ama genel olarak denilebilir ki, Android TV Box oyunları için tercih edilebilecek bir cihaz değildir. Esasen, media oynatıcısı olarak kullanılması için üretilen cihazlardır. Android TV kutularının en önemli aksesuarlarından biri de uzaktan kumanda cihazlarıdır. Android TV Box kumanda ile çalıştırılmakta, tüm fonksiyonlarını buradan gerçekleştirilebilmektedir. Özellikle bazı Android kutu modellerinde, uzaktan kumandanın üzerinde bir mikrofon bulunmaktadır ve bu mikrofon sayesinde cihaza sesli komut verilebilmektedir. Akıllı telefonlarınızdaki google chrome’ın sesli komutla arama yapabilmesine benzeyen bir özelliktir. Bütün bunların yanı sıra, Android TV Box bluetooth bağlantısı sayesinde, çeşitli çevre birimlerine bağlanabilir. Akıllı telefonunuzla veya bilgisayarınızla, bluetooth üzerinden veri alışverişi yapabilirsiniz. Bir şeyler seyrederken, çıkan sesin başkalarını rahatsız etmemesini istiyorsanız, bluetooth bir kulaklığı cihazla eşleştirerek kullanabilir, böylece çıkan sesleri sadece siz duyabilirsiniz. Bazı uygulamalarda sürekli olmasa da Android TV Box klavye desteğine ihtiyaç duyabilir, bu nedenle el altında bir yerde usb klavye bulundurmakta yarar vardır. Android TV Box uydu alıcılı değildir, çünkü bütün işlemleri internet bağlantısı üzerinden yapmaktadır.

Aldığınıza Pişman Etmeyen Android Tv Box

Aldığınıza Pişman Etmeyen Android Tv Box

Günümüzde, özellikle yeni nesil gençler, uydudan gelen ve en basitinden başlat, durdur, kaydet gibi hiçbir dijital özelliği olmayan yayın akışlarını bile izlemek istememekte, sosyal medyayı kullanmayı tercih etmektedirler. Fakat maalesef, evlerimizde hala geleneksel olarak bu tip yayın akışına sahip televizyonlar bulunduğu için bu gençler, büyük oranda cep telefonlarına yönelmektedirler. Burada kontrol dışı bir şekilde, tamamen bireysel olarak, internetteki her türlü görsel ve yazılı içeriğe maruz kalmaktadırlar. Bu sebeple, onların da algılarına ve ilgilerine hitap eden Android TV kutuları ile evinizde modern bir medya ortamı yaratabilir ve buradaki dijital platformların ve uygulamaların getirdiği yenilikleri ailecek paylaşabilirsiniz. Sayfamızda Android TV Box yorumlar şeklinde bir araştırma yaptığınızda, neredeyse tamamen olumlu eleştiriler olduğunu görebilirsiniz. Bu durum, cihazın teknik özelliklerinden oluşan memnuniyetlerin yanı sıra, güncel medya ihtiyaçlarını, sosyal gereksinimlerle birleştirebilmesinden de kaynaklanmaktadır. Çekilen inceleme videolarının ve yazılan yazıların neredeyse hepsi, gönül rahatlığı ile Android TV Box tavsiye edebilmektedir. Halen birçok evde ve mekânda, LCD, plazma ve LED televizyonların ilk ve dolayısı ile smart olmayan modelleri hâkimiyetini sürdürmektedir. Bu durumda insanlar, televizyona laptop bağlama gibi bir seçeneğe yönelebilmektedirler. Fakat bu şekilde, hem bilgisayar sadece televizyona bağlı kaldığı için, ondan başka işler için faydalanılamamakta hem de enerji tüketimi fazla olmaktadır. Hâlbuki gayet uygun fiyatlı ve Android TV Box mini cihazları sayesinde, enerji tasarruflu, yüksek görüntü kaliteli ve eğlence seçenekleri fazla olan bir medya ortamı rahatlıkla yaratılabilmektedir.

Android Tv Box Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Android Tv Box Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Üç işlevsel özelliğiyle Android cihazlarda Ram, işlemci ve dahili depolama vardır. Bu üç işlevi düşükse, izlediğiniz veya gerçekleştirmeye çalıştığınız eylemler çok yavaş olacaktır. Özellikle, Android TV Box 6 GB RAM, 8 GB RAM belleğine sahip ise bu sistem için gerçekten idealdir. 2 GB ram ise, yeterlilik ve sorun çıkmaması açısından alt sınır olarak kabul edilebilir. Dikkatli olmalısınız çünkü ara bellek genellikle bir ağ bağlantısı üzerinden izlenen yayınlar için önemlidir. Android TV Box önerileri dile getirilirken, en çok talep edilen özelliklerinden biri de 5.1 ses sistemidir. Başka bir deyişle, bir Blu-ray veya DVD'den dijital bir dosyaya bir film kopyalarken, ses, video ile aynı şekilde sıkıştırılır. Bir ev sinema sisteminiz varsa, TV kutusu yerine ses sistemini kullanmak istersiniz. İzlediğiniz dosyada DTS, Dolby Digital veya 5.1 surround ses varsa ve alıcınız sinyali çözebiliyorsa, sesi televizyondan çıkarmak yerine ses sistemini kullanarak daha fazlasını elde edebilirsiniz. Neyse ki, bugün çoğu Android kutusu, birçoğu 5.1 surround ses işlevine sahiptir. Android TV kutusu, kodu çalıştıran bir tür HEVC H.265 kodi çözücü özelliği barındırmaktadır. Bir yazılım kod çözücü olan kodi, donanım kod çözücü değildir. Donanım olarak da H.265 kod çözücüyü kullanabilirsiniz. Bu sayede her işleminiz daha hızlı olacaktır. Bir yazılım kod çözücüsüne göre HEVC video kod çözücünün performansı teknolojik olarak daha iyidir. İçine henüz bir sürü şey yüklenmemiş, yeni bir Android TV kutunuz var ise, yazılımsal kod çözücü sorun yaratmayabilir. Bununla birlikte, cihaz çeşitli dosyalar ve uygulamalarla doldukça ve daha fazla şey eklendikçe, işletim sistemi daha fazla yük taşıyacak, diğer bir deyişle CPU daha fazla belleğe ihtiyaç duyacaktır. Android TV Box 4 GB, 128 GB belleğe sahip olsa bile, görüntü akışında sorunlar olabilecektir. Bu sebeple cihazın donanımsal olarak bir kod çözücüye sahip olması çok önemlidir. Detaylı bir Android TV Box inceleme süreci, Android 5.1 ve üzeri sürümlere sahip cihazların, Android 4.4'e kıyasla neleri sunabildiğini ortaya koymuştur: Başlangıç süresini azaltabilen, disk alanından tasarruf edebilen ve eskisinden daha efektif bellek kullanabilen yepyeni programlama algoritması. OpenGL ES 3.1 desteği ki bu, daha iyi 3B ve 2B grafik oluşturma sağlar. Materyal tasarımı daha iyi ve daha modern bir arayüz getirir ve USB cihazı üzerinden ses girişi ve çıkışı imkânı olur. Yakın zamanda 4K TV içeriği çok daha fazla olacaktır. Ancak şu anda 4K içerik akışı çok fazla değildir. Saniyede 60 kare hızında UHD 4K video istiyorsanız, HDMI 2.0'ın ek bant genişliğine ihtiyacınız olacak. Şimdi, cihazın HDMI 2.0 olup olmadığını belirlemenin biraz çaba gerektireceğini lütfen unutmayın. Çoğu cihaz üreticisi, TV kutularını Bluetooth 4.0, Miracast ve WiFi özelliklerini gururla sergileyip, HDMI söz konusu olduğunda, bunu atlayabilmektedirler. Ancak HDMI 2.0 teknolojik sınırı aştı ve kapasiteyi maksimum 18 Gb / s'ye çıkardı ve bu da 60 fps de 4K UHD'nin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterlidir. Android TV Box 8K seviyesinde bir görüntüye ulaşılamasa da 4K standardından asla taviz vermemek gerekir. İnternet üzerinde yüzlerce site içinde araştırma yapıp, çok sayıda Android TV Box yorum yazısı okuyup, kaybolmak yerine, birçok seçenek sunabilen Trendyol online mağazasını ziyaret edebilirsiniz. Küresel düzeyde alışveriş imkânı sunan sitedeki fiyatları karşılaştırabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun ürünü anında bulabilirsiniz.

Android TV Box Ne İşe Yarar?

Android TV Box, küçük bir kutu içinde bulunan işlemci sayesinde televizyonları akıllı cihazlara dönüştürmeye yarar. Wi-Fi anteni olan bu küçük kutular, internete bağlanma görevini gördüğü için televizyonlarda istenen dizi ve filmlerin izlenmesini sağlar. Yayın akışı içinde bulunan programları sevmeyenler için Android TV Box, alternatifleri artırması sayesinde oldukça sevilen cihazlar arasındadır. Televizyonların internete bağlanması işlemini gerçekleştiren Android TV Box sayesinde kumanda aracılığıyla birçok farklı işlem yapılabilir. Bunlar arasında internet siteleri arasında gezinti, video izleme, dizi ve film seçme, oyun oynama gibi etkinlikler bulunur. Ayrıca Android TV Box sayesinde kimi zaman telefonlar dahi televizyona bağlanarak büyük ekrana yansıtma işlemi gerçekleştirilebilir. Ayrıca bu cihazla sürekli takip ettiğiniz herhangi bir diziyi kaçırdığınızda saatin kaç olduğu fark etmeksizin yayınlanmış eski bölümü internetten normal zamandaki yayın akışında var olan reklamlar olmadan izleyebilirsiniz.

Android TV Box Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Televizyonlar günümüz teknolojisini yakalayamadığında bunun için kimi çözümlerin bulunması gerekebilir. Bunlar arasında kolay kurulumlu ve büyük akıllı televizyonlara oranla hesaplı çözümler arasında bulunan Android TV Box, ilk sıralarda gelir. Eski model televizyonun ömrünü uzatmak ve çok daha fonksiyonel hâle getirmek için bu cihazlar son derece kullanışlı alternatifler arasında yer alır. Android TV Box cihazının uzun süre boyunca bu kullanışlı hâlini koruması içinse kimi özelliklerine satın alma sırasında dikkat etmek gerekir. İlk olarak güncelliğini uzun süre koruması ve her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurabilmesi için cihazın Android sürümünün güncel olmasına dikkat edilmelidir. İndirilecek uygulamalar, yalnızca bu sayede cihaz tarafından uzun süre desteklenebilir. İşlemci, dâhilî depolama alanı ve RAM özelliklerinin iyi seviyede olması Android TV Box cihazının verimini artırır. Seyir zevkini artırmak amacıyla alınacak cihazın çözünürlüğünün de yüksek olması önerilir.

Android TV Box Hangi Televizyonlara Bağlanabilir?

Televizyonlardan alınan verimin çok daha fazla olmasını sağlayan Android TV Box cihazları, farklı girişlere sahip olabilir. Bu anlamda televizyonunuzu akıllı hâle getirmek ve birçok işlemi tek cihazdan yapmak isterseniz Android TV Box, son derece kullanışlı çözümler arasında yer alır. Cihaz üzerinde bulunan kablo çıkışları, televizyonun sahip olduğu girişlerle denk olduğunda bu teknolojik ürün kolaylıkla kurularak kullanılabilir. Bu noktada televizyonunuzda HDMI girişi bulunuyorsa Android TV Box üzerinde de bu çıkışın bulunması gerekir. Kimi zaman alınan ürünle televizyon üzerindeki giriş denkleşmeyebilir. Bu gibi durumlarda da dönüştürücü gibi ufak bir yardımla cihazınızı Smart TV hâline kolaylıkla getirebilirsiniz. Kolay kurulumu bulunan Android TV Box, günümüz teknolojisini yakalayamamış eski modellerin yalnızca tek bir bağlantıyla fonksiyonel hâle gelmesini sağlar. Bu anlamda kullanıcılar için son derece kolay çözümler arasında sıralanır.