Çevirmeli Telefon

Otantik Çevirmeli Telefon Çeşitleri

Her geçen gün gelişen ve değişen yeni Dünya düzeni ile teknolojinin hayatımıza dahil ettiği telefonlar günümüzde hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Tüketim çağının çok hızlı bir şekilde yaygınlaşması ve her geçen gün yeni teknolojik ürünlerin de hayatımıza dahil olması sebebiyle eski, antik zamanlara duyulan özlem ve nostalji beğenisi de oldukça artış göstermektedir. Geçmişte telefonlar ve teknolojik cihazlar yalnızca haberleşme, iletişim amacıyla kullanılan cihazlar olarak adlandırılırken günümüzde de hayatımızın ve ihtiyaçlarımızın temel yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Telefonlar, teknolojik gelişimler ile beraber tarih boyunca birçok gelişime tanıklık etmiştir. Santral telefon kullanılan dönemlerin ardından nadir de olsa maddi durumu daha yüksek olan hanelere çevirmeli telefon da denilen ahizeli telefonlar girmeye ve kullanılmaya başlamıştır. Çevirmeli telefonların en önemli özelliklerinden biri dinleme ve konuşma için iki ayrı mekanizmaya sahip olmasıdır. Çevirmeli telefonlar geçmişte yaygın kullanıma sahip temel haberleşme araçlarının başında gelirken günümüzde birçok evde nostalji ve antika sevgisi olan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Çevirmeli telefon aksesuar olarak kullanımı özellikle geçtiğimiz yıllarda ve günümüzde oldukça yaygınlaşmış bir durumdur. Antika severlerin evlerinde, ofislerinde olmazsa olmaz parçalardan biri haline gelmiş olan çevirmeli diğer bir adıyla ise ahizeli telefonlar geçmişle günümüz arasında adeta bir köprü bağlantısı görevi görürken nostalji ve modernliği kullanıcılara bir arada sunmayı hedeflemektedir.

Çevirmeli Telefon Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Çevirmeli telefonlar özellikle antika ve nostalji düşkünlerinin tercih ettiği ev aksesuarlarından biri olarak da bilinmektedir. Çevirmeli telefon modelleri birçok farklı estetik zevke ve tarza uygun olarak çeşitlenmektedir. Çevirmeli telefonlar başlıca klasik modeller, retro modeller ve antik modeller olarak ayrılmaktadır. Bu başlıkların yanı sıra işlemeli, oymalı, döşemeli, desenli, motifli, yaldızlı gibi çok değerli ve ilgi gören çevirmeli telefon modelleri de bulunmaktadır. Klasik çevirmeli telefon modelleri ise en çok tercih edilen modellerden biri olarak bilinmektedir. Teknolojiyi ve nostaljiyi birleştiren ortak bir nokta olan bu modeller antika severlerin evlerinde de kendilerine sıklıkla yer bulmakta ve beğeniyle kullanılmaktadır. Retro çevirmeli telefon modelleri ise eskitme ve vintage bir görünüme sahip olması sebebiyle büyük bir ilgi ve beğeniyle kullanılmaktadır. Retro modellerde daha çok eskitme işlemleri uygulanırken buna uygun motifler, işlemeler, el oymaları ve desenler de işlenebilmektedir. Bu sayede daha nostaljik bir görünüm elde edilmektedir. Antik çevirmeli telefon modelleri ise daha çok işlemeli ve oymalı desenlerden oluşan seçenekler olarak bilinmektedir. Antika koleksiyonerlerine özel olarak tasarlanan nostaljik çevirmeli telefon modelleri ise el oyması ve usta incelikli işlemeler ile şık, sade ve estetik bir görünüme sahip olmakla beraber büyük bir ilgi görmektedir ve dekorlu çevirmeli telefon modelleri olarak adlandırılmaktadır. Çevirmeli telefonlar dış görünüm olarak kullanıcılara birbirinden farklı ve çeşitli birçok seçenek sunmaktadır. Dekor ve eskitme motifler içeren çevirmeli telefon modellerinde kişinin istek ve zevkine uygun olarak özel işlemeler, ahşap el oymaları kullanılabilmektedir. Genellikle el işçiliği ile ahşap oyması ve işlemeler üzerine dekorlar işlenerek kullanıcılara sunulmaktadır. Çevirmeli telefon modelleri yenilikçi ve teknolojik gereksinimleri karşılarken nostaljik, geleneksel ve antika bir görünüme de sahip olması nedeniyle gerek evlerde gerek ofislerde oldukça sık kullanılmaktadır.

Şık Görünümleriyle Çevirmeli Telefonlar

Çevirmeli telefonlar özellikle son dönemde eski popülerliğini geri kazanmış ve hak ettikleri değere tekrar erişmişlerdir. Evlerde, antika dükkanlarında, kafe ve restoranlarda, ofislerde sıklıkla kullanılmakta ve büyük beğeni toplamaktadır. Çevirmeli telefon fiyatları belirlenirken birçok farklı kriter de bulunmaktadır. Çevirmeli telefonun modeli fiyat aralığının belirlenmesinde yer alan en önemli etkenlerden biridir. Klasik çevirmeli telefon modelleri diğer modellere göre çok daha sade bir görünüme sahip olmasıyla beraber sade şıklıktan yana olan kullanıcılara hitap etmektedir. Fiyat aralığı olarak ise klasik çevirmeli telefon modelleri diğer çevirmeli telefon modellerine göre çok daha uygun fiyatlarda bulunmaktadır. Retro ve eskitme çevirmeli telefon modelleri birbirinden farklı eskitme işlemeleri, eskitme motif, el ahşap oyması gibi detayları ve renk seçenekleri ile işçiliği de daha fazla olan bir seçenek olması sebebiyle klasik modellere göre daha yüksek fiyatlarda bulunmaktadır. Çevirmeli telefon modelleri arasında diğerlerine oranla daha yüksek fiyat aralığına sahip seçenekler ise antik modellerdir. Kişiye ve antika koleksiyonerlerine özel hazırlanan işleme ve oyma gibi incelikli detayları ile daha yüksek fiyat aralığı bulunan kişilere hitap etmektedir. Her bütçeye uygun çevirmeli telefon fiyatları bulmak da mümkündür.

Çevirmeli Telefon Kullanımı

Çevirmeli telefonlar şık, sade ve estetik görünümleriyle büyük bir ilgi toplasa da günümüzde yaygın olarak kullanılan akıllı telefonlara ve telsiz ev telefonlarına oranla çok daha karmaşık, kompleks bir görünüme ve kullanıma sahiptirler. Öyle ki, çevirmeli telefon kullanmak büyük bir sabır ve titizlik de gerektirmektedir. Telefonu çevirirken her bir rakam için bulunduğu tuş başlangıç noktasına kadar çevrilirken, bu çevirme işleminin ardından geri başlangıç noktasında dönmesi beklenmektedir. Yeni rakamlar ise bu döngünün tamamlanmasının ardından çevrilmelidir. Her bir rakam için sabır gerektiren bu çevirme işlemi uygulanmalı ve mekanizmanın geri yerine dönmesi mutlaka beklenmelidir. Çevirmeli telefon nasıl kullanılır, günümüzde henüz hiç bu cihaz ile tanışmamış yeni nesillerin kafasındaki soru işaretlerinden biridir. Hız, günümüzde özellikle teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber adeta vazgeçilmez bir parçamız olmuştur. Her işimizi ve her işlemimizi akıllı cihazlar, telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, internet ve teknoloji ile çok hızlı halletmeye alışılmasının ardından günümüzde çevirmeli telefonlar maalesef oldukça yavaş kalmaktadır. Çevirmeli telefonların kullanımı pek pratik olmaması sebebiyle günümüzde nadir olarak rastlanmaktadır. Fakat bilgiye ve haberleşmeye erişmenin çok daha zor olduğu eski dönemlerde ise haberleşmek günümüze oranla çok daha kıymetli bir olgu olarak yer almaktadır. Telefon etmenin, iletişim kurmanın, telefonla konuşmanın; sınırlı vakitlerde, sabır, emek gerektiren ve maliyetli bir işlem olduğu dönemlerde yaşayan insanlar günümüzde hala çevirmeli telefonlara karşı duygusal ve derin bir bağ hissetmekte olup evlerinde, ofislerinde ve tüm yaşam alanlarında kendisine bir aksesuar olarak da yer vermek istemektedirler.

İşlevli Çevirmeli Telefonlar

Çevirmeli telefonların kullanım alanları eskiye ve yakın geçmişe oranla günümüzde çok daha azdır. Bu düşüşün sebeplerinden biri de elbette 1970’li yıllara kadar telefonların neredeyse tümü çevirmeli mekanizmaya sahipken 1963 yılında ilk kez tuş takımı olan telefonların üretilmesidir. Bu tarihsel gelişimin ardından çevirmeli telefonlar gerek uzun bir işlem ve zaman harcaması gerekse bakım gerektiren kullanımı sebebiyle tarihteki yerini maalesef tuşlu telefonlara bırakmıştır. Öyle ki çevirmeli telefonlara duyulan ilgi günümüzde hala hız kesmeden gelişen teknoloji çağında bile devam etmekte ve birçok evde bu telefonlar kendisine yer bulmaktadırlar. Çevirmeli telefon satın almayı ve kullanmayı düşünen adayların aklına gelen sorulardan en önemlisi ise “çevirmeli telefon kullanışlı mıdır?” olarak bilinmektedir. Çevirmeli telefonlar elbette alıştığımız ve günümüzde kullandığımız akıllı telefonlara veya telsiz ev telefonlarına oranla çok daha mekanik ve kompleks kullanıma sahip cihazlardır. Mekanik olmaları sebebiyle işlem hızları çok daha düşük olup kullanımı sabır ve emek gerektirmektedir. Çevirmeli telefonun kullanışlılığı elbette günümüzdeki aygıtlar kadar yüksek olmamakla beraber dayanıklılığı ise oldukça uzun ömürlüdür. Sağlam ham madde ve kasa sistemi, incelikle tasarlanmış kadran mekanizması, ahizesi ve kablo bağlantıları ile dayanıklı bir görünüme sahip olmasıyla beraber uzun süreli kullanıma uygundur. Öyle ki telefonun tarihsel gelişimi yaşanmasaydı ve tuşlu telefonlar ile insanlar tanışmamış olsaydı evlerimizde hala aynı çevirmeli telefonların kullanılıyor olabileceği söylenmektedir. Bu örnek çevirmeli telefonların uzun ömürlü ve çok dayanıklı olduğunun en büyük göstergelerinden biri olarak bilinmektedir. Çevirmeli telefonlar günümüzde teknolojik kullanımlarının yanı sıra eski günlere ve nostaljiye özlem duyan, antika seven ve antika tüm eşyalara ilgisi olan kişilerin tercihlerinden biri olmaktadır.

Çevirmeli Telefonların Temizliği

Çevirmeli telefonların hayatımızda uzun süre hüküm sürmesinin ardından kalıcı bir yer edinememesinin ve yerini tuş takımlı telefonlara bırakmasının en önemli sebeplerinden biri hem bakımının hem kullanımının hem de muhafaza etmesinin zahmet ve emek gerektirmesidir. Çevirmeli telefonlar kompleks ve kolay olmayan kullanım şeklinin yanı sıra korunma ve temizlenme gibi konularda da akıllı ve telsiz telefonlara göre çok daha karmaşık olarak bilinmektedir. Çevirmeli telefonların temizliği geçmişte yaygın kullanıldığı dönemde de günümüzde de bakımının ve korunmasının en önemli noktalarından biridir. Çevirmeli telefonları rutin halinde temizlememek ve hem mekanizmanın hem kadranın içerisinde bulunan deliklerin toz tutmasını önlemek gerekmektedir. Temizleme işlemi yapılırken çevirmeli telefonun çevirme mekanizmasını yerinden çıkartarak delikli bölgelerin altını ve kadranın tamamının temizlenmesi gerekmektedir. O bölgede oluşabilecek herhangi bir toz birikintisi çevirme işleminin sıkıntısız ve pürüzsüz bir şekilde devam etmesini engellerken arama işlemi sırasında duraksamalara ve takılmalara sebebiyet vermektedir. Bu nedenle ortalama ayda bir defa kadranın altı ve mekanizma sökülerek tozu alınmalıdır. Çevirmeli telefonların temizliği arasında önemli noktalardan biri de ahize mekanizmasının temizliğidir. Günümüzde neredeyse herkeste kişiye özel telefon bulunmasına karşın çevirmeli telefonlar geçmişte de günlük kullanımda da toplu kullanım gerektiren cihazlardan biridir. Telefon konuşması sırasında ise ahize kişinin hem kulak hem de ağız çevresine temas etmesi sebebiyle temizliği oldukça önemlidir. Çok sulu olmayan nemli ve sabunlu bir bez yardımıyla çevirmeli telefonunuzun ahizesini temizleyebilir bu sayede güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Çok toz tutması sebebiyle geçmişte kullananların en çok şikayet ettiği noktalardan biri olan çevirmeli telefonlar rutin bir temizlik periyodunda sorunsuz kullanım vadetmektedir. Bu kullanışlı ve şık ürünleri incelemek için siz de hemen Trendyol sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çevirmeli Telefon Nasıl Çalışır?

Telefonlar, iletişim kurmayı oldukça kolaylaştıran cihazlardır. Sabit hatlar için daha hafif ve portatif modeller üretilmektedir. Bunların öncesinde ise çok uzun yıllar yalnızca çevirmeli telefonlar kullanılmıştır. Bahsedilen telefonlar günümüzde antika ya da nostalji merakı olan kişiler tarafından tercih edilir. Sağlam bir kasa sistemi olan bu telefonlarda tuş takımı çevirmeli şekildedir. Bu kısım yardımıyla numaralar çevrilerek arama yapılır. Telefonun ismi de buradan gelmektedir. Ahize kısmında ise alt tarafta mikrofon bulunur. Üst kısımda ise alıcı vardır. Kulaklık işlevi gören bu alıcıdan karşı tarafın sesi gelir. Ahizenin mikrofon kısmına doğru konuşulduğunda ise ses dalgaları elektrik sinyallerine dönüştürülerek alıcıya iletilir. Kişiye ulaştığında ise bu elektrik sinyalleri telefondaki mekanizma sayesinde yeniden ses dalgalarına dönüşerek kulaklık kısmından kişiye ulaşır. Bu sayede mesaj istenilen kişiye iletilmiş olur. Bu mekanizmanın daha da gelişmesiyle günümüz telefonları üretilir.

Çevirmeli Telefon Nasıl Kullanılır?

Çevirmeli telefonu kullanmak için ilk olarak telefon bağlantısının yapıldığından emin olmanız gerekir. Kullanılabilir durumdaysa ahizeyi kaldırdığınızda sabit bir ses duyarsınız. Bu, bağlantının olduğunu ve telefonun arama yapmaya hazır olduğunu gösterir. Ardından diskin üzerinde bulunan numaralı delikler yardımıyla arayacağınız numarayı çevirebilirsiniz. Cep telefonu numaralarının 11 haneli olduğu düşünüldüğünde bu işlemin günümüz telefonlarına nazaran daha uzun süreceği söylenebilir. Yanlış girilmesi hâlinde yalnızca o rakamı silmeniz mümkün olmadığı için tamamını silerek baştan girmeniz gerekir. Arayacağınız numarayı girme işlemini tamamladıktan sonra arama yapılır. Görüşmeniz bittiğinde de ahizenin konulduğu yerdeki butonlara bastığınız takdirde arama sonlanacaktır. Ahizeyi koymadan buraya basarak da aramayı bitirmeniz mümkündür. Yanlış bir rakam girdiğinizde de yine bu butondan işlemi sıfırlayabilirsiniz. Ağır bir kasası bulunan bu telefonun hâlâ bazı yerlerde bulunduğuna sizler de rastlayabilirsiniz.

Çevirmeli Telefonun Nasıl Özellikleri Vardır?

Mevcut telefonlara nazaran daha mekanik olan çevirmeli telefonlarla yalnızca arama yapabilirsiniz. Daha uzun süren kullanımı sebebiyle işlem hızı da günümüz şartlarına göre yüksek değildir. Cep telefonları ya da diğer sabit hat telefonlarına göre işlevsel olmasa da oldukça dayanıklı ürünlerdir. Sağlam materyallerden üretilen bu ürünlerin kasası ağırdır. Bunun yanı sıra birçok modelin estetik tasarımı dikkat çeker. Hatta günümüzde estetik duruşu sebebiyle telefonu, yalnızca aksesuar olarak kullanan da pek çok kişi vardır. İncelikli kadran mekanizması ise parmaklarınızla numarayı kolay şekilde girebilmenizi sağlar. Ahizesinin yanı sıra kablo bağlantıları da oldukça dayanıklı malzemelerden üretilir. Bu da çevirmeli telefonun günümüzde bile çeşitli amaçlarla kullanılabilmesine katkıda bulunur. Kadranı çevirirken çıkan sesin yanı sıra ahizesinden kasasının duruşuna kadar her detayıyla hâlâ bu telefonu seven birçok kişi vardır.