İlgili Kategoriler
Garanti Süresi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Beton Vibratörü

" araması için 53 sonuç listeleniyor

Beton Vibratörü Çeşitleri ile Aradığın Performans

Beton, çimento ile suyun karıştırılması ile oluşmaktadır. Bazen sadece su ile değil de kimyasal veya mineral katkı maddeleri ilave edilerek de yapılabilmektedir. Homojen bir şekilde karıştırılarak elde edilen bu karışımlar başlarda sıvı, plastik bir kıvamda olup belli bir süre sonra sertleşip katılaşır. Betonlar uzun süreli dayanıklı malzemelerdir. İnşaat sektörünün yapı taşlarındandır. İnşaat alanında her yerde kullanılan betonlar geçmişten bugüne ve gelecekte eskimeyecek, kullanımı bitmeyecek bir yapı malzemesidir. Beton dökümü yapılırken kullanılan birkaç alet veya malzeme vardır. Bunlardan biri beton vibratörü olarak bilinmektedir. Beton vibratörü, dökülen betonun kalıp içerisinde herhangi bir boşluk kalmadan yerleştirilmesi için döküm esnasında kullanılan titreşim üreten bir cihazdır. Bu cihaz inşaatlardaki betonarme yapıların oluşturulması için oldukça önemlidir. Beton döküldüğü anda içerisinde binlerce hava kabarcığı olabilir. Bu cihaz hava kabarcıklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Beton Vibratörü Nedir ?

Beton Vibratörü Nedir ?

Beton vibratör kullanımı son derece kolaydır. Cihaz yeni dökülen betonun içerisine dik bir şekilde daldırılmalıdır. Özellikle hızlı daldırılması en olması gereken şeklidir. Daldırılan betonun içerisinde ne çok uzun ne de çok kısa zaman zarfı içerisinde kalmamalıdır. Ortalama 5 ile 15 saniye arasında tutulmalıdır. Cihazın ucu yeni dökülen betonun en derinine kadar daldırılmalıdır. Beton vibratörü çalışma prensibi açısından bakılacak olunursa çeşitli beton vibratörleri titreşim ile çalıştıkları için dolgunun içerisindeki taşı, çakılı, kumu ve hava kabarcıklarını sıkıştırarak betonun sağlam ve dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Betonun yapısı çok daha homojen bir hale gelerek sağlamlaşır. Beton vibratörü fiyatları model ve çeşitler arasında farklılık göstermektedir. Piyasa üzerinde farklı alan ve farklı boyutlarda kullanılabilecek cihazlar bulunmaktadır. Büyüklüğü, yapısı, teknik özellikleri birbirinden farklı onlarca çeşit vardır. İnşaat sektörünün mihenk taşlarından olması sebebiyle farklı tasarımlar ve modeller olması büyük bir avantajdır. Bu farklılıklar fiyatları da etkileyip yansımıştır. Kullanılan makinelerin çeşidine ve özelliklerine göre fiyatları artıp azalabilmektedir. Şarjlı beton vibratörü ise aküsü olan kolay taşınabilir bir cihazdır.

Beton Vibratörü Çeşitleri

Beton Vibratörü Çeşitleri

Beton vibratörü, betona zarar verebilecek hava kabarcıklarını ortadan kaldırmada oldukça başarılı bir cihazdır. Bu kabarcıklar beton içerisinde kalıp beton donduğu takdirde betonun kalitesini bozup, sağlamlaşmasını engellemektedir. Bundan dolayı bu cihazın kullanımı son derece önemlidir. İnşaat sektöründe mekanik cihaz olarak adlandırılmaktadır. Sadece ıslak betonlarda kullanılabilmektedir. Bu cihaz kullanım alanlarına göre çeşitlendirilmişlerdir. Beton vibratörleri kanunen her inşaat alanında kullanılması zorunlu araçlardır. Kullanılmaması durumunda cezai işlem uygulanmaktadır. Beton dökme işleminin en sağlıklı, hatasız, sağlam ve uzun ömürlü olacak bir şekilde tamamlanabilmesi için bu cihazların kullanımı zorunludur. Bu cihazlar ortaya çıkmadan veya tasarlanmadan önce dökülen betonun içerisinde oluşan hava boşluklarının giderilebilmesi ve sağlıklı bir beton oluşturulabilmesi için dışarıdan bir güç ile karıştırılması gerekmekteydi. Fakat vibratörlerin üretilmesi sonucunda bu işlem çok daha kolay bir hale gelmiştir. Hem zamandan tasarruf edilmiş hem de insan gücünün minimum da kullanılması sağlanmıştır. Beton sıkıştırma vibratörü; betonun sağlam, sert bir yapıda olabilmesi için kullanılan önemli bir cihazdır. Betonun sıkılaştırılması yapıların oluşturulması için gerekli bir işlemdir. Konvertörlü beton vibratörü voltaj ayarları yapılarak birden fazla vibratör şişelerinin eş zamanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Yüksek frekansta olan vibratörleri 6 çıkışa kadar bağlayabilmektedir. Benzinli beton vibratörü elektrik olmayan şantiye alanlarında kullanımı en kolay cihazdır. Her türlü beton dökümü yapılabilmektedir. Elektrik kesintilerinden dolayı bir zarar görmeyeceği için kesintisiz kullanılabilmektedir. Akülü beton vibratörü yine elektriğin olmadığı alanlar için oldukça kullanışlıdır. Akü kullanımı sayesinde akünün bitmesi durumunda arabalardan alım, dolum yapılabilmektedir. Omuz tipi beton vibratörü çanta tipli vibratör olarak da bilinmektedir. Vibratör şişesinin eklenmeli olduğu bir cihazdır. Vibratör hortumuyla beraber hafifliği dolayısıyla da oldukça ekonomik bir alettir. 1HP ve 3HP elektrikli motorları kullanılarak yapılmıştır.

Beton Vibratörü Modelleri

Beton Vibratörü Modelleri

Beton vibratörlerinin üretilmesiyle birlikte inşaat sektöründe beton alanında oldukça kolaylıklar oluşmuştur. Sadece kolaylık açısından değil geçmişten günümüze bakıldığında bu cihazlar sayesinde beton kalitelerinde artış söz konusudur. Daha sağlam betonlar yapılmaya başlanmıştır. Betonların sağlamlaşmasıyla birlikte yapılar da betonlarla doğru orantı da bir sağlamlık göstermeye başlamıştır. Beton harcı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir hava kabarcıkları, boşlukları. Bu cihazların kullanılmasıyla beraber neredeyse sıfır noktasına gelen bu sorunlar zaman ilerleyip teknolojinin de gelişmesiyle beraber cihazlarda da bir yenileşme meydana getirmektedir. Bu makineler sayesinde evlerin veya betonarme binaların temelleri çok daha sağlam bir şekilde atılmaya başlamıştır. Sağlam temeller sağlam gelecekleri de beraberinde getirir. Özellikle deprem gibi yıkıcı etkisi olan doğal afetler karşısında sağlam temeller son derece önem arz etmektedir. Bir makine sadece betonu sağlamlaştırmakla kalmayıp bununla beraber insan yaşamını da oldukça etkilemektedir. Beton vibratörü çeşitleri incelenecek olunursa omuz tipi, kendinden konvertörlü, benzinli, yüksek frekanslı, çift çıkışlı, akülü, elektrikli, birçok çeşit bulunmaktadır. Her çeşit bir amaca hizmet etmektedir. Beton vibratör hortumu 1 ile 6 metre uzunluğuna kadar çeşitli boylarda bulunabilmektedir. Mini beton vibratörü çoğunlukla matkap tarzında olan vibratör çeşitlerindendir. Kapladığı alan daha ufaktır. Beton numune vibratörü has betonun yapılabilmesi için alınan örnek betondur. Beton kalıp vibratörü ise dökülen ıslak betonun şeklini almasını sağlayan yapıdır. Vibratör bu kalıplar içerisine daldırılarak kullanılırlar. Havalı beton vibratörü hava pompası olan makinelerdir. Hava yardımı alarak çalışmaktadırlar.

Beton Vibratörü Nerelerde Kullanılır?

Beton vibratör, betonun boşluksuz olmasını ve hava kabarcıklarından kurtulmasını sağlayan bir araçtır. Beton vibratörler farklı hortum uzunluklarına ve tasarımlara sahiptir. Beton vibratörler, çeşitlerine göre farklı kullanım alanına sahiptir. İğne, kalıp, masa, platform ve yüzey olmak üzere 4 çeşit beton vibratörü bulunur. Beton vibratör, inşaat alanlarında kullanılan bir alettir. Vibratör sayesinde beton daha yoğun olarak kullanılır. Konvertörlü beton vibratörler birçok amaçla kullanılabilir. Genellikle inşaatlarda ve yapı sırasında kullanılan betonları yoğunlaştırmak için kullanılır. Bina temeli yapmada kullanılan beton vibratörü perde, kiriş ve kolon gibi yerlerde de kullanılabilir. Betonarme binaların yapımında kullanılan beton vibratör, hava boşluklarının oluşmasını engelleyerek güvenli bir yapı inşa etmeyi sağlar. Özellikle deprem gibi yıkıcı etkiye sahip üzücü durumlar karşısında betonun yoğunlaştırılması önemlidir. Yoğunlaştırılıp boşluk kalmayacak şekilde kullanılmasıyla daha güvenilir ve sağlam yapılar inşa edilebilir.

Beton Vibratörü Nasıl Çalışır?

Yapı inşa ederken sıklıkla kullanılan aletlerden beton vibratör, betonarme yapıların inşası sırasında kalıplara dökülen beton malzemeyi yoğunlaştırmak için kullanılan bir alettir. Beton içerisindeki hava kabarcıklarını alarak daha katı ve yoğun bir malzeme elde etmeyi sağlar. Beton vibratörü açma tuşuna basılarak kolayca çalıştırılabilir. Vibratörden ses gelmeye başladıktan sonra hortum kısmının ucu titreşime başlar. Beton vibratör yerde ve hortumun ucu titremiyor ise hortum yavaşça sallanıp bırakılmalıdır. Beton vibratörün hortum ucunun titreşimi görüldüğü zaman beton sıkıştırılması yapmaya başlanabilir. İhtiyaca göre beton vibratörün hortumu 5-10 saniye gibi kısa bir sürede kolayca değiştirilebilir. Kullanımın gerekliliğine göre vibratöre takılan uzun ya da kısa hortumların makine tuşuna bastıktan sonra titremesi gerekir. Problemsiz çalışan beton vibratörün hortumu yere dik açıyla tutulur. Makinenin gövdesi ele alındıktan sonra hortumun betona dik olacak şekilde tutulması gerekir.

Beton Vibratörü Nasıl Kullanılmalıdır?

Beton vibratör, kolay kullanıma sahip önemli inşaat aletlerinden biridir. Kalıp boyuna ve ihtiyaca göre hortum seçimi yapılmalıdır. Betonun her tabakasına vibrasyon işlemi uygulandığından emin olunmalıdır. Oldukça akıcı kıvama sahip betonlara işlem uygulanmamalıdır. Beton vibratörünün ucu betona hızlı şekilde daldırılmamalı ve işlem sonrası çıkarılırken yavaş olunmalıdır. Beton içerisinde vibratörün uzun süre tutulmaması önerilir. Betonu yoğunlaştırmak için kullanılan vibratör, beton içerisinde ortalama 10-15 saniye kalabilir. Beton vibratör yardımıyla hava kabarcıklarından arındırılan betonun yüzey kısmında düzelme ve pürüzsüzlük görüldüğü zaman vibratörün kalıptan çıkarılması gerekir. Serbest düşme yüksekliğinin döşeme, perde ve kolonlarda farklı sebebiyle ölçülere dikkat edilerek vibrasyon işlemi gerçekleştirilmelidir. Beton vibratörün kullanımı sırasında aletin düzenli aralıkla betona temas ettiğinden emin olunmalıdır. Rastgele sürelerden ziyade sıkıştırma çapının ölçüsü göz önünde bulundurularak düzenli aralıklarla işleme devam edilmelidir.