"

Hdd Caddy

" araması için 42 sonuç listeleniyor

Hdd Caddy Seçenekleri ile Kolay Kullanım Trendyol'da!

Sabit sürücü, bilgisayarlarda dijital içerik ve verileri depolamak için kullanılan bir donanım birimidir. Tüm bilgisayarların dahili bir sabit sürücüsü vardır, ancak bir bilgisayarın depolama alanını genişletmek için kullanılabilecek harici sabit sürücüler de vardır. Tüm bilgisayarların uzun vadede veri depolamak için disklere ihtiyacı vardır. Bu ikincil depolama olarak bilinir ve bir bilgisayarın RAM'ibirincil depolama alanıdır. İkincil depolama ise HDD olur. HDD caddy 9.5mm ve HDD caddy 12.7mm gibi ürünler popüler seçenekler arasında yer alır. HDD Caddy için Trendyol'u inceleyebilirsiniz.

Hdd Caddy Çeşitleri

Hdd Caddy Çeşitleri

Sabit sürücüler, tipik olarak 5.400 ila 15.000 RPM arasında hızla dönen, plakalar olarak bilinen mıknatıslanmış disklerden oluşur. Manyetik disk ne kadar hızlı dönerse, bilgisayarınız onun bilgilerine o kadar hızlı erişebilir. Tüm veriler ikili kod biçiminde sunulur: herhangi bir bilgi parçasını temsil edebilecek bir dizi birler ve sıfırlar. Bir sabit sürücünün okuma/yazma kafaları, tablanın parçalarını mıknatıslayarak bu birleri ve sıfırları girmek için kullanılır. Plakanın her küçük parçası, 1 veya 0'a eşit olan bir bit barındırır. Kafa, her parçanın manyetizmasını algılayabilir ve bu nedenle, ondan gelen bilgileri okuyabilir. Verileri okuyabilen aynı kafa, bir tabla üzerindeki bitlerin mıknatıslanmasını değiştirerek verileri yazabilir. Yeni bir dosya kaydetme veya bir dosyayı silme gibi her değişiklik yapıldığında, sabit sürücü kafası tablanın manyetizmasını buna göre ayarlar. Bunu bir pikap olarak düşünebilirsiniz, burada vinil plak bilgiyi tutan plakadır ve tonearm bu bilgiyi tarayan kafadır. Veriler manyetik olarak depolandığından, HDD'ler geçici olmayan aygıtlardır; yani bilgisayar kapalıyken bile verileri saklarlar. 9.0 mm HDD caddy en çok tercih edilenlerden biridir.

Hdd Caddy Seçenekleri

Hdd Caddy Seçenekleri

HDD caddy laptop en çok kullanılan ekipmanlardan biridir. Basit bir ifadeyle, bir sabit sürücü verileri depolar. Bilgisayarlarda bu, tüm fotoğraflarınızı, videolarınızı, müziklerinizi, belgelerinizi ve uygulamalarınızı içerir ve hepsinden öte, bilgisayarınızın işletim sistemi kodu, çerçeveleri ve sürücüleri de sabit disklerde depolanır. Bu, verileri depolamak için elektriğe ihtiyaç duyan ve geçici bellek yapan bilgisayardaki geçici depolama olan RAM'den farklıdır; yani, yalnızca bilgisayar açıkken veri depolar. RAM kişisel veriler için kullanılmaz, yalnızca bilgisayar verileri için kullanılır. Bilgisayarınızın sorunsuz çalışması ve bulunduğunuz yeri kaybetmeden bir görevden diğerine veya bir uygulamadan diğerine atlamanıza izin vermesi için belleğe ihtiyacı vardır. RAM, birincil depolama olarak bilinirken, HDD'ler ve SSD'ler ikincil depolama havuzundadır. Sabit sürücü, dosyalarınızı ve verilerinizi uzun vadede korumak için gerekli bir depolama aygıtıdır. Bilgisayarınıza bir dosya kaydettiğinizde, onu bilgisayarın sabit sürücüsüne kaydedersiniz. Sabit sürücü, dijital dosyalarınız için bir dosya dolabı gibidir. Harici bir sabit sürücü, bilgisayarda yerleşik olmayan bir sabit sürücüdür. Bunlar, depoladığı verilere erişmek için herhangi bir bilgisayara bağlayabileceğiniz taşınabilir aygıtlardır. Dahili sabit diskler doğrudan bilgisayarınızın ana kartına bağlanarak işletim sistemi, çerçeveler ve yazılımların yanı sıra dosyalarınızı da depolarken, harici sabit diskler öncelikle kişisel dosyaları depolamak için kullanılır.

Hdd Caddy Modelleri

Hdd Caddy Modelleri

HDD caddy cd rom bilgisayarın önemli parçaları arasında yer alır. Dahili HDD'ler, düşük maliyetli GB veya TB depolama sunar ve verilerinizi kaydetmek ve korumak için manyetik disk tabanlı depolamayı kullanır. Dahili sabit diskler, önemli uygulamaları ve içeriği depolamanın en yaygın ve güvenilir yollarından biridir. İster evde bilgisayar, ister multimedya dosyaları, PC oyunları ve daha fazlası için olsun, verileri güvenilir bir şekilde depolamak ve bunlara hızlı bir şekilde erişmek için bu sürücüleri kullanabilirsiniz. Dahili HDD'ler bilgisayara, CPU'ya ve diğer önemli bileşenlere yakın kurulur. Bu yakınlık ve yapılandırma, dahili HDD'leri harici olanlardan daha hızlı ve daha dayanıklı hale getirir. Harici HDD'ler benzer bir teknoloji sunarken, bilgisayarınıza USB aracılığıyla bağlanan taşınabilir aygıtlardır. Büyük miktarda veri depolayabilirler, ancak dahili HDD'lerden daha yavaş ve daha az dayanıklı olabilirler. Altta yatan teknoloji aynı olduğundan, sürücü bilgisayardan çıkarılabilir ve harici bir depolama aygıtı olarak kurulabilir. Bu, depolama alanı eklemenin veya dahili HDD kullanımını genişletmenin harika bir yoludur. Örneğin, 1 TB dahili HDD'nizi yeni bir 4 TB dahili HDD ile yükseltirseniz, harici HDD olarak kullanarak eski sürücünün ömrünü uzatabilirsiniz. HDD caddy fiyat ve çok daha fazlası için Trendyol'u inceleyebilirsiniz.