İlgili Kategoriler
Avantajlı Ürünler
Amper
Akü Volt
Akü Özellikleri
Fiyat
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Start-Stop Akü

" araması için 48 sonuç listeleniyor

Start Stop Akü Modelleri ile Arabanızı Şımartın

EFB (enhanced flooded battery) akü ve AGM (absorbed glass mat) akü olarak iki çeşidi bulunan start stop akü, özellikle şehir içi trafikte sık yaşanan dur-kalklarda aracın daha az yakıt tüketmesini sağlar. Geliştirilmiş ıslak tip akü olarak da adlandırılan "Start stop akü nedir?" sorusu ise tüm kullanıcıların aklındadır. Söz konusu aküler, start-stop teknolojisi ile çalışan araçlarda kullanım amacıyla geliştirilen ve sürekli şarj edilmeye ihtiyaç duymayan akülerdir. Şehir trafiğinin yoğunluğu ve sürekli yaşanan dur-kalklar sonucunda araçların daha fazla yakıt ve enerji tüketmesi sorununu çözmek amacıyla geliştirilen start stop aküler, sadece EFB veya AGM akülerin uygun olduğu araçlarda kullanılabilen cihazlardır. Başka bir ifadeyle fabrika çıkışı olarak EFB veya AGM akü bulunan otomobillerde mevcut akü, start stop akü ile değiştirilebilir. Pratik, uzun ömürlü, ve tasarruflu kullanımı nedeniyle yoğun ilgi gören söz konusu aküler, ek olarak yer aldıkları aracın daha uzun ömürlü olmasına da katkı sağlar. Diğer akü çeşitlerine kıyasla enerji kaynaklarını çok daha verimli kullanmasının yanı sıra sürekli alternatör desteği olmadan çalışabilmesi ile de fark yaratır. Genel olarak fiyat açısından ulaşılabilir ürünler olarak dikkat çeken start stop akü modelleri uzun bir kullanım ömrü sunar. Ekstra bakım gerektirmeyen yapısı ve sahip olduğu diğer özellikler nedeniyle kullanıcı dostu aküler olarak tanımlanan start stop akü fiyatı ile de avantaj sağlar.

Start Stop Akü Özellikleri

Start Stop Akü Özellikleri

Diğer akülere kıyasla alternatör desteği olmaksızın şarjı bitene kadar çalışabilen start stop aküler, sadece şarj olana kadar alternatör ile bağlantı sağlar. Akü tamamen şarj olduğunda ise alternatör bağlantısı otomatik olarak kesilir. Bu sayede alternatörün motor üzerindeki yükü önemli ölçüde hafiflerken enerji tüketim oranın da minimuma iner. Alternatör desteksiz çalışabildiği için çok daha dayanıklı olan start stop aküler, her seferinde tamamen boşaldıktan sonra yeniden tam kapasite doldurulduğu için daha uzun ömürlü bir kullanım olanağı tanır. Start stop teknolojisi ile üretilen akülerde çalışma süresi ortalama 90.000'dir. Başka bir ifadeyle söz konusu akü ortalama 90.000 kez şarj edilebilir. Bu da standart bir aküye kıyasla ciddi oranda uzun bir kullanım sağlar. Farklı elektrik depolama kapasitesine sahip olan söz konusu aküler; 60, 68, 69, 70, 75, 80, 90, 95, 105 amper start stop akü olarak kullanıcıların beğenisine sunulur. Depoladığı enerji tükendiğinde ve yeniden şarj etmenin imkânsız olduğu durumlarda araca akü takviyesi yapmak mümkündür. Ancak start stop akü takviye yapılırken araç-akü uyumuna dikkat edilmesi gerekir. Üstün performansı ile ileri seviye bir sürü deneyim vadeden start stop akü, dayanıklı kutup başları sayesinde üst düzey bir iletkenlik sağlar. Dayanıklı malzemeden üretilen ve elektrolit kaçaklarını önleyen kapak kısımları ve dış yüzey tasarımları ile güvenle taşınabilir özelliktedir. Kolay montaj avantajı da sunan start stop aküler, özellikle sarsıntılardan etkilenmeyen tasarımları ile hem güvenli hem de konforlu bir kullanım sunar. İç alaşımları korozyona karşı ekstra dirençli olarak üretilen start stop akülerin iç kısmında yer alan hücreler, su kaybını da olabilecek en düşük seviyede tutar. Sahip olduğu tüm fonksiyonlar ve yeni nesil tasarımı sayesinde araç performansını maksimum seviyeye çıkaran söz konusu aküler aynı zamanda yeni nesil otomobillerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sorunsuz ve sürekli olarak sağlamaları ile öne çıkar. Hem dizel hem de benzinli araçlar için uygun olan start stop aküler, kullanıma hazır olarak sunulduğu için oldukça pratiktir.

Start Stop Akü Kullanım Alanları

Start Stop Akü Kullanım Alanları

Start stop teknolojisini destekleyen tüm binek ve hafif ticari araçlar için üretilen EFB ve AGM aküler, araçların ihtiyaç duyduğu enerjiyi uzun süreli ve kesintisiz olarak sağlaması ile bilinir. Sahip oldukları teknoloji sayesinde oldukça hızlı şarj olabilmelerinin yanı sıra özel teknolojileri sayesinde uzun süre enerji sağlamaya devam eder. Yüksek devir dayanıklılığı ile öne çıkan bir enerji kaynağı olarak dikkat çeken start stop akü, bakımsız akü sınıfına dahil olup özel bakım gerektirmediği için hem amatör hem de tecrübeli sürücülere zahmetsiz ve masrafsız bir kullanım süreci vadeder. Start stop teknolojisi ile üretilen AGM akü ve EFB akü, sadece start stop sistemi bulunan araçlarda kullanılabilen akülerdir. EFB gibi sulu olmamakla birlikte emdirilmiş cam elyaf akü olarak tanımlanan AGM aküler kuru akü sınıfına dahildir. Elektrolit sıvının cam elyaf seperatörlere emdirilmiş olarak yer aldığı söz konusu akü, yüksek performansı ve uzun kullanım ömrü ile dikkat çeker. Start stop teknolojisini destekleyen araçlarda EFB veya AGM akü kullanmak mümkündür. Başka bir ifadeyle EFB akü bulunan bir araca AGM akü takılabileceği gibi fabrika çıkışı AGM akü bulunan araca EFB akü takılabilir. Öte yandan AGM aküler, fren enerjisi geri kazanım sistemine sahip olan ve start stop teknolojisini desteklemeyen bazı araç modellerinde de kullanılabilir. EFB aküler ise start stop teknolojisinin desteklediği araçların yanı sıra standart sulu aküler yerine de kullanılabilir yapıdadır. İki akü modelinde de enerji ve yakıt tasarrufu sağlanırken AGM akülerde alternatör daha az devreye girerken EFB aküler genel olarak daha az maliyetlidir. Bu sebeple de AGM akülere kıyasla daha fazla tercih edilir. Genel olarak akü tercihi yapılmadan önce aracın desteklediği teknolojinin yanı sıra akünün boyutu, kapasitesi ve CCA değeri dikkate alınmalıdır. Start stop akü tavsiye ve önerilerinde bulunan uzmanların da altını çizdiği bu durum dikkate alınmadığında araç-akü uyumsuzluğu yaşanma ihtimali vardır.

Tüm Start Stop Akü Çeşitleri Trendyol’da

Tüm Start Stop Akü Çeşitleri Trendyol’da

Aracın motorundan aydınlatmasına radyodan kilit sistemine kadar tüm aksamlarının ve genel sisteminin çalışması için gerekli olan enerjiyi kesintisiz olarak sağlayan start stop aküler, standart akülere kıyasla çok daha avantajlı enerji kaynaklarıdır. Tamamen şarj olduktan sonra yeniden alternatörden destek almadan çalışmaları ile öne çıkan söz konusu aküler, enerji ve yakıt tasarrufu sağlayan çalışma prensipleri ile dikkat çeker. Sadece start stop teknolojisine sahip olarak üretilen araçlarda kullanılabilen bur yeni nesil enerji kaynakları, araçların sürekli dur-kalk yapmak zorunda kaldıkları yoğun şehir trafiğinde gereksiz yakıt tüketimini önlemek amacıyla geliştirilmiş özel bir teknolojiye sahiptir. EFB ve AGM olmak üzere iki farklı çeşidi bulunan start stop aküler, sıradan akülere kıyasla oldukça uzun olan kullanım ömürleri ve bakım gerektirmemeleri ile fark yaratır. Elektrolit sızıntılarını önleyen, sarsıntılardan etkilenmeyen ve taşıma-montaj kolaylığı sağlayan tasarımları sayesinde zorlu yol koşullarında da yüksek performans gösterir. Yerli ve yabancı onlarca marka tarafından üretilen tüm start stop akü modelleri, cazip fiyat seçenekleri ile Trendyol’da yer alır. Siz de aracınız için yeni bir start stop akü sahibi olmak istiyorsanız farklı markaların AGM ve EFB tipi akülerinin yanı sıra start stop jel, çelik akü modellerine ulaşabileceğiniz Trendyol’un zengin ürün yelpazesini inceleyebilir, ürünleri ince detaylarına kadar görüntüleyebilirsiniz. Aracınız için ideal olan start stop akü modeline kullanıcı yorumlarını da okuyarak karar verebilir, Trendyol tarafından sunulan uygun fiyat ve güvenli ödeme seçenekleri ile hemen sipariş oluşturabilirsiniz.

Start Stop Akü Ömrü Kaç Yıldır?

Start stop akü ömrü, derecesine göre değişiklik gösterir. 10 dereceye kadar bir start akü; 2 ile 3 aylık bir süreyle dayanabilir. 10 ve 25 derecede kullanıldığında ise ömrü 6 ile 8 aya kadar uzamış olur. Akülerin kullanım süresi, koşullara göre değişiklik gösterebilir. Start stop akünün ömrünün azaldığını far ışığını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Akü bitmeye başladığında marştan cılız bir ses gelir. Araç kontağa tepki vermez. Akü tamamen bitmeden şarj cihazıyla doldurmak gerekir. İyi kalitede bir şarj cihazı kullanmak akü ömrüne olumlu etkide bulunabilir. Start stop akü modelleri için üretilen kaliteli şarj cihazları kullanarak kullanım süresine başarılı bir şekilde uzatabilirsiniz.

Start Stop Akü Nasıl Şarj Edilir?

Motor devre dışı iken marş motoru sayesinde akünün deşarjı engellenmiş olur. Enerji geri kazanıldığında ise akü başarılı bir şekilde şarj edilebilir. Yüksek seviyede çevrim ömrüne sahip olan start stop aküler, diğer akü seçeneklerine göre daha farklıdır. Akü şarj cihazı kullanarak start stop akü modellerinin kullanım ömrü uzatılabilir. Akü bittiğinde şarj etmek zor olacağı için belli periyotlarla doldurmak daha iyidir. İyi kalitede bir şarj cihazı kullanmak akünün sağlığına önemli ölçüde fayda sağlar. Nem ve sıcaklık gibi durumlardan kolay biçimde etkilenebilen start stop aküleri kaliteli bir markadan satın alabilirsiniz. Bu sayede daha iyi bir kullanım ömrü elde etmiş olursunuz.

Start Stop Akü Nasıl Değiştirilir?

Start stop aküyü değiştirmek için ilk olarak kablolarının sökülmesi gerekir. Bu işlemi yaparken aracın pozitif ya da negatif şaseli olması önem arz eder. Negatif şaseli bir araca sahipseniz ilk olarak bu kutupta bulunan kabloları sökmeniz gerekir. İkinci adımda aküyü tutan bağlantı parçalarını İngiliz anahtarı ve tornavida yardımıyla çıkarmalısınız. İşlem sonrasında akünüz yuvasından kolay bir şekilde ayrılır. Sonrasında yeni satın aldığınız aküyü aynı şekilde monte etmeniz gerekir. Bağlantı kablolarını aracınıza şasesine göre bağlayabilirsiniz. Sonrasında vidaları takmalısınız. Bunun ardından akünün sabitlediğin emin olmalısınız. Bu adımdan sonrası start stop akünüzü başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.