İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?

Gitar Aksesuarları Çeşitleri ile Enstrümanını Geliştir

En popüler enstrümanlar arasında zirvedeki yerini bırakmayan gitar, pek çok kişinin müziğe başlama sebebi olur. Her enstrüman gibi gitarın da yardımcı ekipmanları bulunur. Bu ekipmanlar, enstrümanın çok daha rahat çalınmasını sağlarken estetik açıdan göz doldurur. Çalgının çalımını kolaylaştıran bu materyaller, her enstrümana göre farklılık gösterir. Gitar türleri kendi içerisinde farklı gruplara ayrıldığından dolayı seçilen ekipmanlar arasında da nüans farklılıkları bulunur. Klasik, akustik, elektro, bas, perdesiz, 7 telli, lap steel, 12 telli, jazz, weissennborn türleri bulunan bu müzik aleti, ses açısından her zaman beğenilen melodileri ortaya çıkarır. Her tür için ayrı ekipmanlar bulunur. Örneğin; bas gitar penayla çalınmadığı için bas gitar çalan kişiler diğer ekipmanlara yönelir ve bas gitar aksesuarları alınması gerekir. Akort aleti, metronom başta olmak üzere pek çok materyal, her tür gitar için kullanılabilir. Sesin gereken tınılarda ve temiz biçimde çıkması için işlem gören akort aleti, standart ölçülerin korunmasını sağlar. Geniş fiyat aralıklarıyla servis edilen ekipmanlar her bütçeye uygun parçalardır. Bazı markalar, set halinde tüm ekipmanları sunarken farklı markalardan da ürünleri temin edebilirsiniz. Kişiye özel tasarımların olduğu modellerin yanı sıra klasikleşmiş yapılar da koleksiyonda yer alır. Kişisel zevklerin ve ihtiyaçların rol oynadığı seçimlerde etkili olan fiyat faktörü ise farklı skalada müşterilere sunulur. Teknik anlamda işe yarayan parçalarla birlikte görsel yönden gitarları zenginleştirmek adına üretilen materyaller de yoğun rağbet görür. Sahneye çıkan müzisyenlerin, görüntüsüne önem veren hobi sahiplerinin ilgi gösterdiği estetik materyaller; sticker, renkli tasarım askılar olmak üzere karşınıza çıkar. Teknik anlamda üretilen parçalar ise fonksiyonellik yönünden zenginliği baz alır. İşlevsel anlamda kişilerin rahatlığını ve sorunsuz deneyimleri hedefleyen kullanışlı materyaller pratiklikleriyle beğeni toplar. Gitar askıları, amfiler, kablolar, metronomlar, kılıflar işlevsel yönleriyle ön plana çıkar. Ebatlara göre değişen materyaller, her gitara uymayabilir. Bu nedenden ötürü seçim esnasında ölçülere dikkat etmeniz önem arz eder. Her yere rahatlıkla taşınabilen ürünlere yönelmek çok daha faydalı olur. Müziğe yeni başlayan kişiler daha temel ekipmanlarla serüvenlerine adım atar. İlerleyen dönemlerde profesyonelleşmeye başlayan kişiler, daha donanımlı envanter listeleriyle birlikte yolculuklarına devam eder. Her müzik türünde rol oynayan başlıca enstrümanlardan olan gitar, ekipmanlarıyla birlikte çok daha güçlü hale gelir.

Gitar Aksesuarları Neye Göre Alınır?

Gitar Aksesuarları Neye Göre Alınır?

Gitar aksesuarları türlere göre değişkenlik gösterirken temel ekipmanlar neredeyse aynıdır. Gitarın taşınmasını ve güvenle muhafaza edilmesini sağlayan kılıflar, bu temel aksesuarların başında gelir. Gitarı dış etkenlerden, tozdan, kirden, nemden, sudan, darbelerden koruma amacıyla üretilen kılıflar farklılıklarıyla ön plana çıkar. Temel amaçları olan gitarı korumak eylemini gerçekleştiren bu kılıflar, birbirinden farklı özelliklerde üretilir. Soft case ve hard case olarak iki sınıfa ayrılan kılıflar, birçok dış etkene karşın koruma sağlar. Soft case modeller, su geçirmez kumaşlardan tasarlanır. Kısa süreli ve mesafeli seyahatlerde ideal kullanım sunan modeller, darbelere karşı optimum koruma görevi üstlenir. Uzun süre suya maruz kalmaması gereken soft case kılıflar, çeşitlilik açısından beklentileri karşılar. Bir diğer model olan hard case kılıflar, uzun yolculuklarda tercih edilir. Diğer modele nazaran pek pratik bir kullanım grafiği çizmese de koruma açısından çok daha avantajlı olur. Gitarın bagajda taşınması gerektiği zaman hard case modellere yönelmek çok daha doğru bir tercih olurken darbelere karşı maksimum koruma sağlayan bu ürünler enstrümanın ömrünü uzatır. Özel aracınız yoksa ve gitarınız ile çok fazla seyahat etmeniz gerekmiyorsa soft case modellere yönelebilirsiniz. Taşıma açısından daha pratik olan modeller, amatörlerin veya hobi amaçlı yaşanan deneyimlerde ideal görüntü çizer. Profesyonelleşmeye doğru atılan adımlarda hard case kılıflara da yavaş yavaş geçilir. Bir diğer temel gitar aksesuar ürünlerinden olan gitar standı veya sehpası ise gitarın türü ne olursa olsun rahatlıkla değerlendirilebilir. Bunlar hediyelik gitar aksesuarı olarak da alınabilir. Temel amacı gitarın her daim dik kalmasını sağlamak ve devrilmesini önlemek olan bu stantlar, temel tasarım prensipleriyle üretilir. Olası ufak tefek kazaların yaşanmasının önüne geçen sehpalar, gitarınızın bir yeri olmasına yardımcı olur. Birden fazla çalgı aleti kullanıyorsanız ve bunları çalma esnasında değiştirmeniz gerekiyorsa pratikleşmenizi sağlayan sehpaların pek çoğu yanında taşıma çantası ile birlikte sergilenir. Katlanabilir olması ve yanında çantasıyla sunulması, rahatlıkla gittiğiniz her yere götürmenizi ve gitarınızın her daim güvende olmasını sağlar. Genellikle gitar çalmaya yeni başlayan ve klasik gitar çalan kişilerin yöneldiği ayak stantları, her an faydalanılabilecek bir aksesuar olarak karşınıza çıkar. Gitarın büyük bölümünün yerleştirildiği; sağ elle çalanların sıklıkla sol, solakların ise sağ bacaklarının yükseltilmesini sağlar. Üzerinde yer alan ve ayarlanabilen yükseklik seviyeleri ile ihtiyacınıza göre ayarlayabileceğiniz ayak standı, çalgı üzerindeki hâkimiyetinizi artırmayı hedefler.

Oturuşunuzu, duruşunuzu ve tutuşunuzu destekleyen ekipmanlar, doğru seviyede kullanıldığı takdirde eklem ve sırt ağrılarının oluşmasının önüne geçer.Gitar çalarken oturacağınız alan oldukça önem arz eder. Oturulan yerin yüksekliği ve sertliği, çalma performansını belirleyen faktörler arasında yer alır. Örneğin; çok yumuşak bir zemine gömülme ihtimaliniz olduğu için dik durmanız zorlaşır ve ilerleyen süreçte sırt ağrıları oluşabilir. Tutuşunuzun bozulmasına ve enstrüman üzerindeki hakimiyetinizin azalmasına neden olabilecek zeminlerde çalışmamanız çok daha verimli çalışmalar sunar. Özel olarak üretilen tabureler, gitar çalma esnasında gereken duruşu sağlayan yapısıyla bu durumun önüne geçer. Müzik eğitimi veren alanlarda sıkça rağbet gören gitar tabureleri, çalışmaların daha konforlu hale getirilmesine aracı olurken evlerde de sıkça talep edilir. Nota sehpaları, sadece gitar çalanların değil, müzikle ilgilenen kişilerin mutlaka bulundurması gereken ekipmanlar arasında zirvede yer alır. Notaların yazılı olduğu sayfaların görüş hizanızda olmasını ve dilediğiniz seviyede ayarlamanıza yardımcı olan sehpalar, yardımcı araçlar arasında işlevsellikleriyle ön plana çıkar. Katlanıp küçültülebilen ergonomiklikte tasarlanan ürünler, genellikle metalden tasarlanır. Ağır ve sabit tasarımları, ufak çarpmalara karşı dayanıklıdır ve kolay kolay devrilmez. Müzik dokümanlarınızla çok daha rahat bir ortamda çalışmanız için yardımcı ekipmanlardan olan nota sehpaları ayarlanabilir boyutlarıyla beğeni toplar. Gitarın temel aksesuarlarından biri olan kapo ise, herkes tarafından tercih edilmese de çalma esnasında sağladığı kolaylıkla özellikle yeni başlayanların seçimlerinden olur. Gitarda bulunan perdeleri kapatmaya imkân veren kapo, temel işlevi olarak gitarın sap boyunu kısaltır. Çalınmak istenen tona göre istenen perdeye takılarak kullanılan aksesuar, gitar çalarken şarkı söyleyen müzisyenlerin deneyimlerini kolaylaştırır. Transpozeye imkan tanıyan ekipman, birbirinden farklı modeli ile kullanıcıların beğenisine sunulur. Klavye genişliğine uygun olarak temin edilmesi önem arz ederken kullanıcı deneyimlerini büyük oranda iyileştiren kapo, müzisyenlerin gözdesi haline gelir. Her müzisyenin olmazla olması olan akort cihazları, tuner olarak da bilinir. Çalgının akordunu yapabilmek ilk başlarda oldukça zordur. Kulaktan akort yapılacak seviyeye ulaşana kadar sorunların ortadan kalkmasını sağlayan akort cihazları, uzun yıllar pek çok enstrüman için kullanılabilir. Dışarıdaki seslerden etkilenmeyen ve gitarın uç kısmına takılan cihazlar, farklı modelleriyle sunulur. Tellerin tek tek akort edilmesine yardımcı bu cihazlar, aynı zamanda çalma esnasında doğru notalara basıp basmadığınızı da gösterir. Gitar aksesuarları isimleri temel, işlevsel ve görsel yönden 3 kategori adı altında çeşitlenirken her biri farklı model ve fiyat aralıklarıyla kişilere hitap eder.

Gitar Aksesuarları Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Gitar Aksesuarları Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Klasik gitar aksesuarları, temel olarak akort cihazı, pena, kılıf olmak üzere geniş bir grupta bulunur. Dijitalleşen teknolojinin tüm donanımlarını kapsayan ürünlerin yanı sıra daha uygun fiyatlı modeller de koleksiyonda yer alır. Elektro gitar aksesuarları, klasik veya akustik modellere göre farklılık gösterir. Diğer modellere göre çalınması için elektronik bir sisteme ihtiyacı olur. Çalışma prensibi olarak, tellerin titreşimini gövdesindeki manyetikler eşliğinde elektriğe çeviren ve bağlandığı yükselteç yardımıyla sesi yükselten bir gitar türü olarak karşınıza çıkar. Tüm gitar modelleri gibi sap, gövde ve baş olmak üzere üç ana bölümden oluşan elektrogitarlardan ses duyabilmek için bir amplifikatöre ihtiyaç duyulur. Klasik ve akustik gitarlarda içi boş gövdeler sesin yükseltilmesine aracı olurken elektro gitarlarda titreşimleri algılayan ve bu titreşimleri adeta bir mikrofon gibi yükseltme işlevi gören manyetikleri bulunur. Jak kablosu eşliğinde amfiye ulaşan bu titreşimler, muhteşem sesin dinleyicilere ulaşmasını sağlar. Çok sayıda markanın üretimini üstlendiği amfilerin seçimi, sesin kalitesi açısından oldukça önem arz eder. Solid state veya valfli olarak iki gruba ayrılan amfiler çalışma prensiplerine göre farklılık gösterir. Valf ampullü olan modeller tüplü olarak da bilinir. Gitarın manyetiklerinden gelen titreşimi ve sinyali daha yüksek bir tona ulaştırmak için vakum tüplerini kullanan valf ampullü modeller; amfi tarafında tüplere gönderilen gücün yükselttiği sesi dinleyicilere sunar. Katı hal anlamına gelen Solid state isimli modeller, sesleri algılamak için transistör birleşimini kullanır. Yarı iletkenlerin kullanıldığı amfiler, tüp içermez ve düşük enerjilerde çalışır. Valfli modeller, yüksek sıcaklıklarda çalışırken Solid state sınıfındaki parçalar daha düşük sıcaklıklarda görev yapar. Valf modeller çok daha ağırdır ve sürekli seyahat eden kişiler Solid state amfilere yönelir. Kırılma olasılığı olan tüpleri bulunmadığından rahat taşınan modeller aynı zamanda oldukça sağlam yapıda tasarlanır.

Coveted analog sese sahip olan valfli modeller, doygun hale gelen tüplerinin oluşturduğu pürüzsüz ses sayesinde rağbet görür. İki sınıfın da dezavantajları ve avantajları bulunur ve seçim yapma esnasında bu noktalara dikkat etmek gerekir. Elde edilmesi istenen yüksek sesin pürüzsüz biçimde çıkması için yüksek çalışma potansiyeline ihtiyaç duyan valfli modellerde, boşa harcanan ısı ve enerji dezavantajları arasında bulunur. Ağır olmaları taşınma esnasında kişilere zorluk çıkartırken fiyatları Solid state modellere göre farklı değerlerde seyreder.Çalma esnasındaki temponun ve müzik ritminin tutturulması için, sadece gitar ile değil pek çok enstrüman ile birlikte kullanılan metronom, işlevselliğiyle ön plana çıkar. Ritmin ve temponun kontrolünü müzisyenin hâkimiyetine bırakan metronom, tempo kayıplarının giderilmesine ve ritim duygusunun oluşmasına katkı sağlar. Yedek parçalar da gitarların çantasında bulunması gereken ekipmanlar arasında bulunur. Herhangi bir kopma, atma veya deformasyon durumunda değiştirilmesi gereken tellerin yedekleri oldukça önem taşır. Yedek tel taşımayı alışkanlık haline getirmek, en zorlu anlarda dahi kurtarıcınız olan materyalleri size sunar. İhtiyacınıza ve bütçenize uygun olarak seçeceğiniz teller, herhangi bir olumsuzluk esnasında gitarınızla uyum sağlar ve performanslarınızın yarıda kesilmesini önler. Kaliteli markalara yönelmeniz, uzun ömürlü deneyimler için ideal profil çizer. Tel ve benzeri materyalleri kesmeye yarayan yan keski, gitarlara yardımcı bir diğer ekipman olarak karşınıza çıkar. Tel değişiminden sonra burguların ve köprüde tel fazlalıkları kalabilir. Bu fazlalıklar, sesteki cızırdamaya, istenmeyen seslerin oluşmasına ve çalma esnasında rahatsız edici hislere neden olur. Bu durumun önüne geçmek için kullanılan yan keskiler, değiştirilmek istenen tellerin çok daha çabuk çalgı üzerinden ayrılmasına da aracı olur. Telleri kesmeden önce gevşetmeye dikkat etmeniz, müzik aletinin sağlığı açısından önem arz eder. Tel sarma aparatı olarak bilinen burgu çeviriciler ise yine tel değiştirme esnasında devreye giren kurtarıcı bir elemandır. Tellerin sökülmesi ve takılması esnasında akort kulaklarına yapılan rotasyonların neden olduğu zaman kayıplarını minimuma indirir. Tel değişimine harcanılan zamanı minimuma indiren aparat, çalma deneyimlerinizin kolaylaşmasını sağlar. Uzun süre kullanılması hedeflenen gitarların temizliğine ve bakımına özen göstermek, ömrün uzamasına yardımcı olur. Her müzik aletinde olduğu gibi gitarlarla da çalışmalar sonrasında oluşan kirlerin, parmak izlerinin ve oksitlenmenin temizlenmesi deneyimlerin sorunsuz olması açısından gerekli bir adımdır. Her gitar modeli bileşeninde farklı materyaller barındırır. Ahşap, metal, plastik, vernikli ahşap olmak üzere farklı bileşenlerin bir araya gelmesiyle oluşan müzik aletinin temizlenmesinde bölgelere göre ayrı spreyler kullanılabilir. Örneğin; vernikli ahşabın veya vernikli materyallerin kullanıldığı bölgelerde temizlik spreyleri veya cila kullanılır. Limon yağı spreyleri ise klavye temizliğinde tercih edilir. Her gitar modelinin üretiminde kullanılan materyaller farklı olduğu için temizlik spreyleri de her modellere göre kişiselleşir.

Gitar Aksesuarları Trendyol’da

Gitar Aksesuarları Trendyol’da

Klasik gitar aksesuarları Trendyol güvencesiyle müzisyenlerin kurtarıcısı olmaya her geçen gün devam ediyor. Pek çok aksesuar, her gitar türü için rahatlıkla kullanılabilir. Örneğin; penalar akustik, elektro, klasik olmak üzere neredeyse tüm gitarlarda değerlendirilebilir. Tırnaklarla çalamayan veya çalmak istemeyen kişilerin yöneldiği penalar, ihtiyaç duyulan temel gereçler arasında bulunur. Kişilerin ihtiyaçlarına göre farklı sertliklerde üretilen penalar, estetik görüntüleriyle de göz doldurur. Sertlik dereceleri gitarların ses rengini doğrudan etkilerken üretildikleri materyaller de farklılık gösterir. Sıklıkla plastikten üretilen penalar, ahşap veya metal gibi materyaller de içerebilir. Ucu geniş olan bir yağmur damlasını andıran penaların uç kısımları oldukça dardır. Bu uç kısmı tellere temas ederek sesin çıkmasını sağlarken tırnakla çalmaya göre daha gür ve vurgulu seslerin doğuşu gerçekleşir. Akustik gitar aksesuarları kategorisinde rağbet gören, elektrogitar kullanan müzisyenlerin de yoğun ilgi gösterdiği askılar ise son derece konforlu deneyimlerin yaşanmasını sağlar. Her gitara göre farklı boyutlarda üretilen askılar, gitarın uç ve baş kısmına takılır. Müzisyenlerin boyunlarına asarak gitarları çok daha rahat biçimde çalabilmelerini ve özellikle ayakta oldukları zamanlarda konforlu olmalarını sağlayan askılar, yaratıcı tasarımlarıyla beğeni toplar. Bazı markaların müşterilerine sunduğu gitar aksesuar seti içinde askı, kılıf, amfi bulundurabilir. Ergonomik askılar ve sırt kısmında sünger bulunan çantalar, kullanıcıların taşıma işlemlerini kolaylaştırır. Çift askısı olan çantalar sırtta taşınmak için idealdir. Gitar süsleme aksesuarları ise işlevsellikten çok estetik anlamda tatmin eder. Görüntüsüne önem veren tüm müzisyenlerin ilgi duyduğu süsleme aksesuarları kategorisinde ön plana çıkan stickerlar, çok şık gitarların yaratılmasına eşlik eder. Sevilen müzik gruplarının isminin yazılı olduğu, sevimli veya havalı figürlerin yer aldığı çıkartmalar gitar üzerinde hoş görüntüleri oluşturur. Gitar aksesuarları sticker bölümünde bulunan birbirinden güzel çıkartma gitarların doğal yapısına zarar vermeden süsleme işleminin gerçekleşmesini sağlar. Bunun yanı sıra çiçekli ve renkli tasarımlarıyla ön plana çıkan askılar da süsleme için değerlendirilebilir. Yüksek dayanıklılığa sahip ürünlerin tercih edilmesi, uzun yıllar gitarınızın ve sizin en değerli yardımcılarını armağan eder. Sertifikalı ürünlerin kaliteyle buluştuğu Trendyol koleksiyonu, aradığınız yardımcıları bütçe dostu fiyatlarla sizlere sunar.

Elektro Gitar Aksesuarları Nelerdir?

Elektro gitarın temel aksesuarları bilindiği gibi, elektro gitar kılıfı, pena, kapo ve akort cihazı olmaktadır. Fakat bir elektro gitarın aksesuarları sadece bundan oluşmaz. Elektro gitar tutkusuyla yanıp tutuşan kişiler, daha profesyonel bir şekilde düşünen ve gitar aksesuarlarını çeşitlendirerek kendine pratiklik yaratmak isteyen elektro gitaristler anlatacağımız başka elektro gitar aksesuarlarını da kullanabilirler. Elektro gitar çalarken duruşunuzu düzenleyen ve ayağınızı yükselterek elektro gitar çalma kolaylığı sağlayan ayak sehpaları da aksesuarlardan bir tanesidir. Metronomlar da elektro gitar aksesuarları arasında tercih edilen ürünlerden biri olarak sayılabilir. Özellikle elektro gitar solo çalışmalarında elektro gitaristler için süre ölçüsünde ve ritim bilgisinde fayda sağlar. Metronomun ses aralıklarında bulunan ayarı kendi çalışmalarınıza göre yapabilirsiniz. Cihazın ihtiyaç duyduğunuz aksesuarları için tercihte bulunarak alabilirsiniz. Böylece gitarın sağlıklı işleyişini yerine getirebilirsiniz.

Gitar Aksesuarları Nelerdir?

Bu aletin aksesuarları değişiklik göstermektedir. Gitar telleri bir gitarın olmazsa olmazıdır. Sürekli olarak yanınızda bulundurmanıza gerek olmasa da yedekte tellerinizin olması faydalı olacaktır. Gitar tellerini düzenli değiştirmeniz gitar sağlığı için oldukça önemlidir. Gitarınızı uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız darbe almamasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra bakımının da iyi bir şekilde yapılması gerekir. Klasik gitarlarda içi boş olan gövde sesin yükseltilmesini sağladığı için amfiye ihtiyaç duyulmaz. Gitarınızı temizlemeniz için özel temizlik bezleri, temizleme spreyleri ve gitar teli temizleme aparatları da gitar aksesuarları arasındadır. Bunun dışında gitar askılığı, akort cihazı, gitar kılıf, pena da mutlaka bulunması gereken aksesuarlardandır. Klasik gitar aksesuarları, temel olarak akort cihazı, pena, gitar kılıfı gibi aksesuarlardan oluşmaktadır. Bunların dışında gitarınızı kullanmadığınız zamanlar gitarınızı koyabileeğiniz standlar da kullanılan aksesuarlar arasındadır.

Gitar Aksesuarları Nasıl Seçilir?

Elektro gitar aksesuarları, klasik veya akustik aksesuarlarıyla kıyaslandığında farklılık gösterir. Klasik gitar modellerinde elektronik bir sisteme ihtiyaç yokken elektro gitarlarda bu sistem gerekir. Elektro gitarların çalışma prensibi basittir. Tellerin titreşimini gövdesindeki manyetikler sayesinde elektriğe çeviren ve bağlandığı amfi aracılığı ile ses seviyesini yükselten bir gitar türü olarak bilinir. Bütün gitar modellerinde olduğu gibi elektro gitarlar sap, gövde ve baş olmak üzere üç temel parçadan oluşur. Elektro gitarlardan ses çıkması için mutlaka bir amplifikatöre ihtiyaç vardır. Aksi takdirde elektro gitardan verim almanız zorlaşır. Klasik ve akustik gitarlarda içi boş olan tahta gövdeler sesin yükseltilmesine aracı oluyor iken elektro gitarlarda durum farklıdır. Elektro gitarlarda titreşimleri algılayan ve oluşan bu titreşimleri artırma işlevi gören manyetikleri bulunur. Jak kablosu eşliğinde amfi kullanılarak bu titreşimler artırılır. Amfiler, solid state veya valfli olmak üzere iki farklı gruba ayrılır. Çalışma prensiplerine göre amfiler farklılık gösterir. O yüzden sizin çalışma alanınıza en uygun olacak amfiyi kendiniz seçebilirsiniz. Trendyol’dan ürün yorumları ve değerlendirmelerini inceleyebilir kolaylıkla sipariş oluşturabilirsiniz.