İlgili Kategoriler
Fiyat
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı

Kaliteli ve Kullanışlı Lazer Yazıcı Modelleri

Bilgisayarlardan daha hızlı ve kaliteli çıktı almanızı sağlayan lazer yazıcılar, özellikle işyerlerinde yoğun olarak kullanılan ofis araçlarından biridir. Bunun yanında öğrenciler, öğretmenler ve evden çalışanlar da bu gelişmiş makinelerden sıklıkla faydalanır. Bu cihazların çıktı almanın yanı sıra fotokopi çekme ve belge tarama gibi özellikleri de mevcuttur. Çok fonksiyonlu modellerde bu işlevlerin tamamı eş zamanlı olarak yerine getirilebilir. Renkli lazer yazıcılar ile hem siyah beyaz hem de renkli çıktılar almanız mümkündür. Çözünürlüğün önem kazandığı profesyonel çalışmalar söz konusu olduğunda, farklı kâğıt türlerine de baskı yapabilen lazer yazıcı modelleri rakiplerinin bir adım önünde yer alır. Genel çalışma prensibi itibari ile yazıcılar, basılacak sayfayı önce kendi hafızalarına kaydeder. Sonrasında aygıttaki lazer ışınları devreye girerek hafızadaki bilgiyi bütün olarak kâğıda aktarır.

Bu komplike cihazlar belgeleri satır satır yazdıran nokta vuruşlu yazıcılara göre daha hızlı ve yüksek kalitede baskı yaparlar. Bu nedenle de lazer yazıcılar daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Diğer türlerde kartuşlu mürekkep sistemleri kullanılırken lazer teknolojisini kullanan baskı makinelerinde toner bulunur. Tonerde likit mürekkep yerine karbon ve polimer yapıdaki toz boyalar kullanılır. Bu da baskının ömrünü ve kalitesini artıran bir niteliktir. Kartuşların büyük bir bölümü yeniden kullanılamazken, tonerlerin doldurularak defalarca kullanılması mümkündür. Böylece yazıcı malzemeleri giderleri açısından lazer cihaz sahiplerine bir avantaj daha sağlanır. Teknolojik gelişmeler sayesinde bu cihazların özellikleri de her geçen gün gelişim gösterir. Günümüzde özel renk kitleri vasıtası ile yazıcı gövdesinden ayrılmadan toner dolumu yapılabilen modeller de mevcuttur.

Lazer Yazıcı Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Lazer Yazıcı Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Lazer teknolojisini kullanarak, neredeyse matbaa kalitesinde baskı yapan tonerli lazer yazıcılar, vuruşsuz olarak çalışır. Bu sayede belgeyi satır satır yazdırmak yerine tüm bir sayfayı doğrudan kâğıda aktaran kartuşsuz lazer yazıcılar, diğer yazıcılara oranla çok daha hızlıdır. Özellikle hassasiyet ve profesyonellik gerektiren işler için lazer yazıcılar tercih edilir. Bu cihazların aydınger ve asetat gibi özel amaçlı kâğıtlar üzerine de baskı yapabilmesi önemli bir fark yaratır. Vuruşsuz yazıcı da denilen lazer cihazların günümüzde farklı ihtiyaçlara cevap veren modelleri mevcuttur. Mono lazer yazıcılar ile sadece siyah beyaz baskı alınabilir. Renkli lazer yazıcı ise kullanıcılara hem siyah beyaz hem de renkli çıktı alma imkânı verir.

Kalabalık ofislerde tercih edilen çok fonksiyonlu lazer yazıcılar baskı, fotokopi ve tarama işlevlerinin tümünü yerine getirebilir. Çok fonksiyonlu modeller ile birden fazla işi eş zamanlı olarak gerçekleştirmek de mümkündür. Bilgisayar, USB bellek ya da bulut araçları aracılığıyla yönlendirilebilen wifi lazer yazıcılarda, bağlantı kablosuz olarak sağlanır. Sıvı mürekkep yerine toz zerrecikleri ile baskı yapan lazer yazıcıların bazı modellerinde, toner tasarruf modu bulunur. Bu mod, çıktıların çözünürlüğünü düşürerek uzun vadeli ekonomik bir kullanımdan faydalanmanızı hedefler. A4 lazer yazıcı standart büyüklükteki dosya kâğıdının yanı sıra A5 ve B5 gibi daha küçük boyutlara da baskı yapabilir. A3 lazer yazıcı ise tüm bu ebatların yanı sıra 2 dosya kâğıdı büyüklüğünde 297 x 420 mm ölçülerdeki kâğıtlara da çıktı alabilir. Bu sayede mimari projeler gibi özel çalışmalar zahmetsizce bilgisayardan kâğıda dökülebilir.

Çipsiz lazer yazıcı modellerinde tonerin yeniden dolumunu engelleyen veya zorlaştıran sistem bulunmadığından daha ekonomik bir kullanım sağlanır. Çift taraflı renkli lazer yazıcı ise yazdırma esnasında kâğıdı otomatik olarak çevirebilir. Böylece dilediğiniz çalışmalar için her iki yüze de baskı yapma olanağınız olur. Ofis, ev ve okul kullanımı yanında farklı amaçlar ile kullanılan lazer baskı makineleri de mevcuttur. Bu makineler arasında lazer etiket yazıcılar farklı ebatlarda, çoklu yapışkan etiketler üzerine siyah beyaz ya da renkli çıktı almak için tasarlanmıştır. Bir yazıcı satın aldığınızda, cihaz ile birlikte gelen demo ürünler bittikten sonra toner, kartuş, drum gibi ihtiyaçlarınızı da düzenli olarak temin etmeniz gerekir. Yeni nesil lazer yazıcılarda toneri çıkarmadan dolum yapabileceğiniz özel renk kitleri de bulunur.

Lazer Yazıcı Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekilenler Nelerdir?

Lazer Yazıcı Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekilenler Nelerdir?

Bir lazer yazıcı satın almadan önce cihazın hangi amaçlar ile kullanılacağı konusu değerlendirilmelidir. Her ne kadar bu cihazlar temelde benzer işlevlere sahip olsa da birbirinden farklı modeller, gelişmiş ya da daha sınırlı özelliklere sahip olabilir. İleri teknolojiye sahip çok fonksiyonlu baskı makineleri, yüksek performans gerektiren profesyonel işler için tercih edilir. Bu doğrultuda, kalabalık bir ofis için üretilen lazer yazıcı alternatifleri, çoğunlukla aynı cihazla birden fazla işlemin gerçekleştirilmesine olanak tanır. Baskı, tarama ve fotokopi görevlerini yerine getirebilen çok fonksiyonlu renkli lazer yazıcılar bunun en güzel örneğidir.

Günümüzde çok sık kullanılmasa da bazı çok fonksiyonlu modellerde lazer yazıcı fax işlevine de yerine getirir. Daha az iş yükü söz konusu olduğunda ev tipi lazer yazıcı modelleri incelenebilir. Renkli baskılara sıklıkla ihtiyaç duyulmayan metin biçimindeki çalışmalar için ise bir siyah beyaz lazer yazıcı işinizi fazlasıyla görebilir. Kullanım amacına göre yaygın kâğıt türleri dışında baskı yapan makineler de bulunur. Bu modeller arasında makbuz, adisyon ya da bilgi fişi çıktısı alan mini lazer yazıcılar restoran ve market gibi iş yerlerinde sıklıkla tercih edilir.

Baskı ile ilgili ihtiyaçlar belirlendikten sonra farklı markaların aynı fonksiyon ve özelliklere sahip modellerini kıyaslamak yerinde bir karardır. Bu noktada yalnızca cihazların fiyatlarına göre bir sonuca varılmamalıdır. Cihazın aylık çalışma maliyeti de önemli bir gider olabilir. Ayrıca yazıcıyı satın aldıktan sonra da marka ve model için gerekli ürün ve hizmetlerin sürdürülebilir olması gündeme gelir. Satış sonrası bakım, tamir, yedek parça temini ve garanti gibi konularda sizi sıkıntıya sokmayacak markalar üzerinde durmanın faydası vardır. Yoğun olarak kullanılacak lazer baskı makinelerinde toner kapasitesi, ömrü ve fiyatları ile çıktı alma hızı gibi özellikler de hesaba katılmalıdır.

Lazer Yazıcı Fiyatları Nasıldır?

Lazer Yazıcı Fiyatları Nasıldır?

Lazer yazıcı fiyatları üretim koşulları, teknolojik donanım ve teknik özellikler gibi unsurlara bağlı olarak farklılıklar gösterir. Bazen farklı markalara ait fakat aynı niteliklerde iki lazer yazıcıdan birinin fiyatı diğerine göre pahalı olabilir. Bu noktada, üretim yapılan ülke ve maliyetler etkili olmaktadır. Günümüzde bilgi teknolojisi araçlarının üretiminde kullanılan pek çok parça Uzak Doğu ülkeleri menşelidir. Bu da dünya genelinde benzer modelde farklı markaya sahip makinelerin kalitelerini birbirine yaklaştırır. Yine de özellikle kalabalık ofislerde yoğun şekilde kullanılacak fotokopili ve tarayıcılı lazer yazıcılar için bilindik markaların tercih edilmesinde yarar vardır. Böylece garanti, yedek parça, teknik servis gibi hizmetlerin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi sağlanabilir.

Farklı ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanan lazer yazıcıların fiyatları işlevlerine göre de değişiklik gösterir. Yalnızca bilgi fişi ya da makbuz basmak için kullanılan mini lazer yazıcıların maliyetleri diğer seçeneklere göre daha uygundur. Renkli lazer yazıcı fiyatları ise mono modellere göre daha yüksektir. Çünkü renkli cihazlarda siyah (black) toner yanında milyonlarca renk üretebilen mavi (cyan), sarı (yellow) ve kırmızı (magenta) tonerler de bulunur. Renkli cihazlar arasında da görselliğin ön planda olduğu profesyonel çıktılar için tercih edilen çözünürlüğü ve baskı kalitesi yüksek modeller daha pahalıdır.

Baskı yönü de lazer yazıcı giderlerine belli oranda etki eder. Kendi içinde kâğıdı çevirebilen bir mekanizmaya sahip çift taraflı lazer yazıcı fiyatlarına göre tek yüze baskı yapabilen modeller daha uygun maliyetlidir. Yalnız burada çift taraflı baskı yapan makinelerin, vakit kaybettirmeden kâğıt giderlerini azaltıp, hem çevreye hem de ekonomiye katkıda bulunacağı unutulmamalıdır. Benzer şekilde lazer yazıcı alırken toner ve işletme maliyetleri de hesaba katılmalıdır. Bazı modellerin fiyatlarını yükselten özellikleri, cihazı kullanırken karşılaşacağınız giderlerin daha düşük olmasına katkıda bulunabilir.

Lazer Yazıcı Nedir?

Lazer yazıcı, lazer teknolojisi kullanılarak baskı yapabilmeyi mümkün kılan bir yazıcı türüdür. Çalışma alanlarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Grafik, görsel ve metinlerin kağıda basılması için bu yazıcı türlerinde lazer teknolojisi kullanılmaktadır. Bu yazıcı türlerinde baskı yapabilmek için toner vardır. Profesyonel işlerde hatanın en aza indirilmesi için mutlaka lazer yazıcı kullanıldığı görülür. Hassasiyeti yüksek olan baskıların yapılması için oldukça uygun bir yazıcı modelidir. Kalitesi yüksek baskılar yapabilmesi ile de genel olarak profesyonel çalışma alanlarında kullanılmaktadır. Matbaa kalitesinde baskı yapabilmeleri tercih etmelerine neden olmuştur. Asetat ve aydınger üzerine baskı yapabilmesi yine tercih edilme nedenleri arasında gösterilmektedir. Fotokopi makinelerine de oldukça benzetilen lazer yazıcılarla çok farklı baskılar yapabilmek de mümkündür. Baskı kapasitelerinin yüksek olması ve uzun süre kullanılabilmeleri önemli özellikler arasında gösterilmektedir.

Lazer Yazıcı Nasıl Çalışır?

Lazer yazıcıların kullanılabilmesi için ilk olarak bilgisayar ile arasında bağlantı kurulması gerekmektedir. Bilgisayardan alınan veriler metin ve sayfa görünümü olabilir. Lazer yazıcı ise bu verileri lazer tabancası ile tambura iletmektedir. Bu aşamadan sonra toner kullanımı gerçekleşmektedir. Lazer yazıcıda toner tozları statik elektrik kullanarak kağıda yapışmaktadır. Kağıt üzerine yapışan bu tozlar ısıtılır ve bu şekilde de yazı ya da grafik baskısı elde edilmiş olur. Tozların ısıtılması erimesini ve baskının elde edilmesini sağlamaktadır. Toner tozlarının erimesi ve elde edilen baskı çözünürlüğe karşılık gelmektedir. Bu şekilde çözünürlüğü çok yüksek olan baskıların elde edilebilmesi mümkündür. Ofislerde veya baskı alanlarında mutlaka lazer yazıcılar yer almaktadır. Basit belge ve metinlerin basılmasının yanı sıra çok daha profesyonel işler için lazer yazıcılar kullanılabilir. Elde edilen baskıların tamamı da yüksek kaliteye sahip olacaktır.

Lazer Yazıcı Kaç Sayfa Yazar?

Lazer yazıcıların baskı adeti lazer yazıcı modellerine göre değişebilecek olan bir konudur. Yazıcı içerisinde kullanılan toner modeli de yine baskı adedini belirleyebilir. Ancak genel bir örnek vermek gerekirse tonerli şekilde satışa sunulan bir yazıcı modeli ortalama 1000 sayfa baskı yapabilmektedir. Bu da oldukça yüksek bir rakamdır. Tüm baskılar da aynı kalitede yapılabilmektedir. Toner kapasitesi dolduktan yani bittikten sonra lazer yazıcı toneri değiştirilir ve kullanımına devam edilir. Lazer yazıcıların boyut ve kâğıt kullanım kapasiteleri de modellere göre değişebilen bir konudur. Örnek vermek gerekirse haznesinde 100 sayfa veya daha fazla kâğıt kullanımı söz konusudur. Fakat bu durum lazer yazıcı çeşitlerine göre değişmektedir. Ürün modelleri arasında yapılan araştırmalarda bu konuya ve diğer özelliklere de dikkat edilmelidir. Trendyol’dan lazer yazıcı modellerine ulaşabilir, özelliklerini karşılaştırabilir ve çalışma alanlarına uygun olan yazıcı modelini tercih edebilirsiniz.