Daha fazla ürün

Oltayagel

Oltayagel

Balıkçılık son yıllarda daha revaçta görünmesine rağmen, onun en eski avlanma çeşitlerinden birisi olduğu bilinir. 5000 yıl kadar önce başlayan balıkçılığa ait, günümüzde kullanılan olta iğnelerine benzer kemik malzemeler bulunur. Balıkçılıkta pek çok araç ve gereç kullanılır. Bunlar arasında; olta, kamış, misina, iğne, yem, ağ, balıkçı kıyafetleri, kurşun, şamandıra ve mantar bulunur. Elbette başka tipte malzemeler de kullanılır fakat adı en çok bilinen ve fonksiyonelliği fazla olan dolayısıyla da tercih edilen malzemeler bunlardır. Oltayagel misina çeşitlerini inceleyerek ihtiyaç duyduğunuz kalınlık ve uzunlukta ürüne ulaşabilirsiniz. Temelde yeni bir makara aldığınızda misina ile birlikte sahip olursunuz fakat güçlü balıklar tarafından zedelenmesi veya zorlu deniz şartları sebebiyle düğüm olması söz konusu olabilir. Bu gibi durumlar karşısında mağdur olmamanız için yanınızda her zaman ekstra bir makara bulundurmanız tavsiye edilir. Aldığınız misinaların kolay düğümlenmeyen ne fazla sert ne de çok yumuşak olan yapıda olması tavsiye edilir. İğne seçimi balıkçılıkta önemlidir. Oltayagel iğne kategorisinde ihtiyacınızı karşılayan birçok ürün bulundurur. İğne seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hangi maddeden üretildiğidir. Açık denizlerde özellikle kılıç balığı ya da tatlı sularda yayın balığı gibi güçlü balıkları avlamayı isterseniz daha kalın ve uzun misinalara ve de güçlü iğnelere ihtiyacınız olur. Çünkü güçlü balıkları avlayabilmeniz için önce onları yormanız gerekir. Daha sonrasında yorulan balığı kendinize doğru rahatlıkla çekebilirsiniz. Amatör balıkçılığa meraklı olan ve çok çeşitli malzeme ihtiyacı bulunan kullanıcılar gereksinimlerini Trendyol’dan karşılayabilirler. Seçiminizi yaparak alışverişinizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Balıkçılıkta en temel malzeme iğne ve misina, araç ise kamış ve makaralardır. Kıyı balıkçılığında kullanacağınız kamışlar uzun saatler boyunca elinizde olur. Bu sebeple iyi bir kamışta olması beklenen iki temel özellik; hafiflik ve dayanıklılıktır. Hafif olması balık tuttuğunuz süre boyunca el ve kolunuzun yorulmamasını sağlar. Dayanıklılığı ise zorlu deniz şartlarında ve güçlü balıkları avlayabilmenizi mümkün kılar. Genellikle fiberglas veya grafit materyal kullanılarak üretilir. Bu malzemeler yapıları gereği esnek ve dayanıklıdır. Oltayagel olta kamışı kategorisinde 200 metreden 400'e kadar uzunluklarda açık denizlerde kullanıma uygun surf, kaya, kum, çakıl vb zeminlerde kullanabileceğiniz LRF, at-çek yöntemi ile avlanabileceğiniz spin ve teleskopik türlerini bulundurur. Kamış seçiminde nerede avlanacağınız, hangi yöntemi kullanacağınız gibi faktörler oldukça önemli bulunur. Aynı zamanda eğer tür olarak halkasız göl kamışı kullanmıyorsanız kesinlikle olta sarma makarası kullanmanız gerekir. Böylelikle malzemeniz karışıp düğüm olmaz. Olta makaraları avladığınız balığı rahatlıkla kendinizde çekmenize yardım eder. Kıyıdan, iskeleden veya tekneden balık tutabilmeniz için uygun özellikli makarası olan kamışları kullanabilirsiniz. Oltayagel spin çeşitlerini inceleyerek ihtiyacınız olan makara türüne ulaşabilirsiniz. Balıkların hepsi aynı teknikle avlanamaz. Bunun sebebi balıkların kendi aralarında; yüzey, dip ve tatlısu balığı olmak üzere temel bir ayrım vardır. Bu ayrım balıkların suyun hangi bölümünde avlanabileceğinin bilinmesi gerektiğini işaret eder. Örnek verilmesi gerekirse; hamsi sardalye, istavrit, kılıç, lüfer ve kefal yüzey balıklarıdır. Çipura, barbunya, dil, kalkan, mercan, tekir, karides, ıstakoz gibi balıklar dip balıklarıdır. Alabalık, sazan, turna, yayın da tatlı su balığıdır. Yüzey balıklarını yakalamanız için standart olta, misina ve iğne takımları yeterli olurken dip balıklarını avlamayı düşünenlerin bu malzemelere ilave olarak; kurşun adı verilen ağırlıkları kullanarak oltalarının denizin tabanına kadar inmesini sağlamaları gerekir. Balıklar denizin hangi bölümünde yaşıyorlarsa ona uygun yem kullanılmalıdır. Suni ve canlı yem olarak iki farklı türü vardır. İhtiyacınıza uygun olan malzemelerin özelliklerini Trendyol’dan detaylıca inceleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.

Farklı Hava Koşullarına Karşı Oltayagel Mont

Farklı Hava Koşullarına Karşı Oltayagel Mont

Balıkçılıkta açık hava koşullarına uyum sağlamanız oldukça dikkat edilmesi gereken bir husustur. Zira güneşli bir havada ciddi yanık, soğuk havalarda nezle gibi rahatsızlıklar yaşamanız muhtemeldir. Bu koşullardan daha az etkilenmek sizin elinizde olur. Balık avcılığında belirli bir kıyafet giyme zorunluluğu yoktur fakat sağlığınızı korumanız gerekir. Bu amaçla yazın o yakıcı Güneş sıcaklarına ve kışın iliklerinize kadar hissettiğiniz dondurucu soğuğa karşı koruyucu özellikteki malzemelerden üretilen kıyafetlere Oltayagel mağazasında ulaşabilirsiniz. Tulumdan bota, ceketten monta, eldivenden bereye, boyun bağından yağmurluğa kadar farklı malzemelerden, mevsimlerin özelliklerine uygun olarak üretilen kıyafetler vardır. Kaydırmaz tabanlı balıkçı botları ve su geçirmez alt üst giysiler, ayrıca vücudumuzun tamamını örtmesine rağmen güneşin kavurucu sıcaklarında sizi terletmeyen yapıdaki kumaşlardan üretilen kıyafetler alanından öne çıkan markalar tarafından üretilir ve Oltayagel tarafından tercihinize sunulur. Balık avcılığında kullanılan kıyafetlerin hava koşullarından korumasının yanında esnek olması da önem arz eder. Balık tutarken kıyafetlerinizin hareketlerinize uyum sağlaması konforlu hissetmenize katkı sağlar. Balıkçılıkta ıslanmanız neredeyse her koşulda mümkün olduğu için tedbirlerinizi de ona göre almalısınız. Özellikle soğuk havalarda ıslanmanız sağlığınız açısından size zarar verebilir. Bu durumun önüne geçebilmenizde su geçirmez özellikte kumaşlardan ve aynı yöntem ile dikilen böylelikle sızdırmazlığı sağlanan kıyafetler faydalı olur. Mont seçiminde; uzunluğun beli örten fakat hareketi kısıtlamayan yapıda olmasına, kol uzunluğunun eldivensiz kullanımda sorun oluşturmaması için avuç içinin ortasına kadar gelmesine, ceplerinin elleri sıcak tutması amacıyla uygun genişlikte ve yükseklikte olmasına, av sırasında gereken küçük malzemelerin koyulabilmesi adına ihtiyacınızı karşılayan cep sayısının bulunmasına dikkat edilmesi tavsiye edilir. Oltayagel mont çeşitlerini Trendyol'dan inceleyerek kendinizi soğuklardan korumaya başlayabilirsiniz.

Oltayagel Fiyatları Trendyol’da

Oltayagel Fiyatları Trendyol’da

Balıkçılık denizlerde, göllerde, akarsularda ve barajlarda yapılabilir. Gece ya da gündüz olması, yağmur yağması, rüzgar esmesi gibi hava koşulları balıkçılığın yapılmasına engel değildir. İstediğiniz yerde ve zamanda hatta sadece kafanızı boşaltmanız için bile oltalarınızı, diğer malzemelerinizi alıp kendinizle baş başa kalabilirsiniz. Balıkçılık sadece balık avlamayı değil, karides, ahtapot, midye, ıstakoz gibi deniz canlıları da kapsar. Oltayagel size balıkçılıkla ilgili gerekli olan bütün araç gereçlere ulaşabilme imkanı sağlar. Olta setleri, yem çeşitleri, farklı misina ve iğne modelleri, aradığınız bedende balıkçılık kıyafetleri kategorisinde bütçenize uygun fiyatlar Trendyol Oltayagel mağazasında sunulur. Balıkçılık konusunda kendinizi yeterince motive hissediyorsanız, Oltayagel olta modellerini listeleyebilirsiniz. Birçok olta modeli arasından beğendiğiniz ürünleri karşılaştırarak fiyat avantajlarını inceleyebilirsiniz. Balıkçılıkta en çok tüketilen malzeme kuşkusuz misinadır. Misinalar çaplarına, uzunluklarına, renklerine ve yapıldıkları malzemelerine göre çeşitlilik gösterir. Çoğunlukla monofilament, ip ve florokarbon misina türleri bilinir. Monofilament misinalar ince, bükülgen ve esnektir. İp misinalar, monoflament olanlara kıyasla daha kuvvetlidirler. Florokarbon misinalar genel türler içerisinde dayanıklılığı açısından başarılı bulunan malzemelerdir. Fakat dayanıklılığını sağlayan kalın yapısı bu misina türünün suda batmasına sebep olur. Bu misina türü yapısı itibariyle ışığı kıran ve böylece görülmez hal alabilmesinden dolayı daha çok dip balıkçılığında ağırlık bağlanarak avlanma sırasında kullanılır. İstenilen uzunlukta ve kalınlıkta misinaya ulaşmanız için yapmanız gereken Oltayagel mağazasında misina türlerini incelemektir. 50 veya 100 göz özelliğinde 200 metrelik çoklu paketler oltyagel dimağ modellerinde bulunur. İhtiyacınız olan ürünler ile ilgili indirimleri ve kampanyaları takip edebilmeniz amacıyla Trendyol’da favorilere ekleme ve kaydetme özellikleri bulunur. Böylece indirim ve kampanyalardan anında haberdar olabilir, Trendyol Oltayagel mağazasından güvenli bir şekilde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.