"

Begonya Çiçeği

" araması için 1762 sonuç listeleniyor

Göz Alıcı Begonya Çiçeği Modelleri Trendyol’da!

Begonya çiçeği, sabah güneşini seven ve az nemli topraklarda yetiştirilmesi gereken bir türdür. Çiçeğin gelişip büyümesi için sabah vakitlerinde direkt olarak güneş alan bir yere konulması gerekir. Az nemli toprakları seven bir tür olması sebebiyle konulacağı saksının da delikli olması gelişimi açısından büyük önem taşır. Yumrulu begonyanın beyaz, kırmızı, turuncu ve pembe çeşitleri bulunur. İki ya da üç yıl arasında yenilerini üretmesi gereken bir türdür. Öğle saatlerinde tepe güneşinden korunması gerekirken sabah ve akşam güneşinin faydası olan bir çeşittir. Çilli begonya çiçeği nemi seven ve toprak kurumaya yakınken sulamanız gereken bir türdür. Doğrudan güneş almayan bir yerde yetiştirilmesi gerekir. 2 ile 3 yılda bir saksı değişimi gerekirken mayıs ile ekim ayları çiçeklenme dönemleridir. Yağlı begonya çiçeği aydınlık ortamda güneşe dik açıyla maruz kalmaması ancak günde en az 2 saat güneşten faydalanması gereken bir türdür. Yarı gölge ve gölge alanları seven özelliklere sahiptir. Sarkan begonya çiçeği yaz aylarında açan kırmızı, sarı, turuncu, beyaz ve pembe renkleri bulunan bir türdür. Yaprakları her cinste farklılık gösterir. Bazı yapraklarının üzerinde noktalı desenler, bazısında ise spiral şekillerde çizgiler bulunur. Yapraklarının üzeri hem parlak hem de tüysüz yapıdadır. Siz de bulunduğunuz ortamı renklendirmek ve ferah dolu bir yer haline getirmek için begonya modellerine Trendyol üzerinden sahip olabilme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Beğeni Toplayan Begonya Çiçeği Türleri

Beğeni Toplayan Begonya Çiçeği Türleri

Beğeni kazanan bu bitkiye ilkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar geçen sürede ayda iki kez olarak düzenli şekilde gübre verilmesi gerekir. Begonya, bakımının iyi ve eksiksiz yapılması halinde bir uzun ömre sahiptir. Çok güneşi sevmeyen bir yapısı vardır. Sabah güneşine çıkarıldıktan sonra gölge bulunan yerlere konulması lazımdır. Rüzgarı sevmemesi sebebiyle havanın olmadığı yerde yetiştirilmesi faydalı bir tercih olur. Kış soğuğuna dayanıklı olmadığı için 18 derecenin altındaki yerlere konulmaması önemlidir. Suyu seven bir yapıda olduğundan sulama esnasında nem oranının normal seviyede tutulması gerektiğinden yapraklara fısfıs işlemi yapılması önem arz eder. Belli ve düzenli aralıklar şeklinde sulaması yapılmalıdır. Sulamada kullanılacak su eğer musluk suyu ise öncesinde dinlendirmek önemlidir. Benekli begonya çiçeği yükseklikleri 10 ile 12 cm arasıdır. Sonbaharda bozulması halinde serin bir yerde mart başına kadar dinlendirmeniz ve toprağı kurumadıkça sulamamanız gerekir. Mart ayında filizleri baş gösterene kadar az sulamaya devam edebilirsiniz. Yapraklarının alt kısımları kırmızıdan mora değişen renklere sahiptir. Işıktan hoşlanan bir seçenektir. Ancak yaz aylarında yapraklarının direkt olarak güneş ışığına maruz bırakılmaması gerekir. Katmerli begonya çiçeği ışığı ve havadar ortamları seven bir bitki çeşididir. Toprağını aşırı kuru bırakmadan su vermeniz faydalı gelişim göstermesine katkıda bulunur. Sıcak mevsimlerde balkonunuzda ya da bahçenizde yetiştirebilirsiniz. İthal begonya çiçeği, nem seven ve eğer mümkünse içme suyu ya da dinlendirilmiş çeşme suyu kullanmanız gereken bir türdür. Rüzgarsız ve havadar ortamlarda yetiştirilir. Katlı begonya çiçeğinde düzenli sulama işlemi yapılması önem arz eder. Yazın haftada 3 ve kışın da haftada 2 kez sulamanız, gelişimi açısından yeterlidir. Sarkık begonya çeşidi, bitkiye verdiği şekili ile büyük ilgi gören bir türdür. Son derece uzun olması sebebiyle balkon tencere ve kaplarından asılarak hoş bir görüntünün oluşmasını sağlar. Tüylü begonya çiçeğinin yüksekliği 25 ile 30 cm’dir. Suyu sever. Düzenli aralıklarla sulanmasında fayda vardır. Birbirinden avantajlı özellikleri bulunan ve zarif görünümleriyle ferahlık hissi veren begonya modellerine Trendyol üzerinden ulaşıp satın alma işleminizi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanışlı Begonya Çiçeği Seçenekleri

Kullanışlı Begonya Çiçeği Seçenekleri

Saksıda deliklerin olması, begonyanın köklerinin zarar görmemesi açısından şarttır. Çiçeklenme dönemlerinde direkt olarak ışıktan hoşlanan bir türdür. Bu özelliğine dikkat etmek bakımı için son derece önemli bir durumdur. Saksı değişiminin 2 ya da 3 senede bir yapılması gerekir. Değişim yapılırken bir önceki saksının büyüğünü tercih edebilirsiniz. Çiçeğin solmuş yapraklarını ve çiçeklerini de bakım sırasında budamanız gerekir. Budanan yerlerin rüzgardan korunması da gelişimi açısından önemli bir noktadır. Yapay begonya çiçeğinin saksı çapı ve yüksekliği de 30 cm şeklindedir. Ürün yüksekliği ise 180 cm’dir. Evinizde ya da ofisinizde çalışma masanızda tercih edebileceğiniz ideal bir seçenektir. Renkli begonya çevre dostu ve kendinden tabaklı farklı renk türleriyle evinizde, ofisinizde ya da bahçenizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir modeldir. Küçük begonya çiçeği, aydınlık konumda güneşe dik açıyla maruz kalmayarak günde 2 ile 3 saat güneşlendirilmesi gereken bir türdür. Yarı gölge ve gölge alanları çok beğenen bir çeşittir. Saksıda begonya çiçeği ışığı ve havadar ortamları son derece seven bir seçenektir. Toprağını kuru bırakmadan su verilmesi gerekirken aynı zamanda verilecek suyun da dinlendirilmiş olması gerekir. Pembe, beyaz, kırmızı begonya çiçeği popüler olan, değişik çiçek ve yaprak renkleri bulunan bir türdür. Yaprakları parlak, oval ve pürüzsüzdür. Yumrulu begonya çiçeği beyaz, kırmızı, turuncu ve pembe çeşitleriyle müşterilere seçim şansı sunar. İki üç yılda bir yeni türlerini üretmesi gereken bitki türüdür. Öğle saatlerinde tepe güneşinden korunması gerekirken sabah ve akşam güneşinde ise güneşlendirilmesi faydalı olur. Birbirinden şık ve zarif türleri bulunan begonya çeşitlerini Trendyol aracılığıyla tercih ederek evinizde, ofisinizde ya da çalışma ortamınızda kullanıp hayatınıza renk katabilirsiniz.

Avantajlı Fiyat Alternatifleri ile Begonya Çiçeği

Avantajlı Fiyat Alternatifleri ile Begonya Çiçeği

Soğanlı begonya çiçeği nem tutumu yüksek olması gereken ve verilen suyun da iyi süzülerek verilmesi gereken bir türdür. Bol ışık alan aydınlık bir ortamda yetiştirilmesi tavsiye edilir. Begonya çeşitleri geniş ürün perspektifiyle ihtiyacınıza uygun türleri bulunan bir bitki çeşididir. Bu seçenek ile pek çok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Begonya çiçeği çeşitlerini isterseniz ev ortamında isterseniz bahçede isterseniz de balkonunuzda yetiştirebilirsiniz. Ferahlık veren kokuları ve şık görünümleriyle pek çok kişiden tam not alan bir seçenektir. Begonya çiçeği türleri

saksıda, yapay, tohum, fide, iç mekan ve dış mekan bitkileri gibi farklı seçenekleri bulunan birden çok çeşide sahiptir. Farklı boy ve ebatlarıyla ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere üretilir. Materyal olarak plastik ve krep çeşitleri vardır. Farklı renk ve desenlere sahip saksılarda satışa sunulur. Beğendiğiniz ürünü satın alarak kendinizi mutlu edebilirsiniz. Avantajlı özelliklere sahip bu ürünleri satın alıp hayatınıza renk katabilirsiniz. Aynı zamanda eşsiz bir ürün deneyimi de elde edebilirsiniz. Balkonunuzda bahçenizde, ofisinizde, evinizin bir köşesinde ya da çalışma ortamında kullanmanız için özel olarak tasarlanan ve üretilen seçenekleri ile beğeni kazanıp ilgi gören bir üründür. Begonya fiyatları farklı bütçelere uyumluluk sağlamasıyla geniş bir müşteri kitlesine sahiptir. Bütçenize göre dilediğiniz çeşitleri alabilmenize imkan tanır. Bulunduğunuz ortamı renklendirip ferah bir hale getirmek için siz de bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Begonya çiçeği fiyatı ve kalitesi açısından son derece cazip aynı zamanda da ideal bir seçenek olarak büyük ilgi görüp beğeni toplar. Uzun süre kullanım imkanı sebebiyle bütçenizi koruyan bir yapıya sahiptir. İsteğinize göre uygun olan begonya türlerine Trendyol sayesinde ulaşarak kısa sürede satın alma işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Begonyaya Nasıl Bakılır?

Renkleri ve güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan begonya, sıkça iç mekânda yetiştirilen bir bitkidir. Doğru şekilde bakımı yapıldığı takdirde capcanlı görünen bitki, yaz mevsiminde çiçeklerini açar. Begonya çiçeği bakımı yapmak için ilk olarak doğru saksı kullanılması gerekir. Kökleri küçük olan bu bitki, büyük saksılara gereksinim duymaz. Köklerin büyümeye başlaması ile saksının değiştirilmesi gerekir. Genel olarak ilkbahar aylarında saksı, bir boy büyüğü ile değiştirilir. Çiçek, sabah güneşini çok sever. Bu nedenle ortamın güneş dengesinin iyi ayarlanması oldukça önemlidir. Hava şartlarına göre bitkiyi çevirmenizi öneririz. Çiçeğe su vermek için toprağın kuruluk durumuna bakmak gerekir. Bitkiyi ihtiyaca göre dinlenmiş suyla sulamak yeterlidir. Fazla suyu atmak için saksıda drenaj olmalıdır. Bitkinin bulunduğu ortamın ideal sıcaklıkta olması gerekir. Bitkinin toprağı ise mineralli olmalıdır. Bitkiye nehir kumu ilave edilmesi canlı ve uzun ömürlü olmasını sağlar.

Begonya Saksısı Nasıl Olmalıdır?

Begonya bitkisi için ahşap ya da toprak saksı seçenekleri başta olmak üzere birçok model bulunur. Toprak saksı, şık görünümünün yanı sıra bitkinin ihtiyaçlarına uygun olmasıyla da tercih edilir. Ahşap saksı ise dekorasyonda şık bir bütünlük kazanmayı sağlar. Genel olarak birden fazla saksıyı koymayı sağlayan ahşap stant, ev ve işyerlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bitki için ideal saksı ortamını hazırlarken taban kısmına çakıl taşı yerleştirebilirsiniz. Saksı, bitkinin boyutlarına uygun olmalıdır. Aşırı dar saksı, begonyanın büyümesini engeller. Ancak çok geniş saksı da kullanılmamalıdır. Begonya saksılarının altında tabak olması gerekir. Bu sayede bitki, fazla suyu akıtarak yeteri kadar sulanma şansı elde eder. Begonya saksısı, konumlandırılacağı alana uygun özellikte olmalıdır. Eğer balkon ve cam kenarında konulacaksa saksıda asma özelliğinin olması avantajlı bir detaydır.

Begonya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Begonya çoğaltma yöntemleri birçok farklı alternatiften oluşur. Ancak bitkiyi çoğaltmadan önce nisan ya da mayıs ayını beklemek gerekir. Bitkiyi çoğaltırken köklerinden ayırabilirsiniz. Köklerden, begonyayı dikkatli bir şekilde kesin. Yeni bir saksı alarak, ayırdığınız kökü çoğaltabilirsiniz. Bir diğer yöntem de tohumla yapılır. Aralık ayında begonya tohumlarını mineralli bir toprak üzerine dizin. Hafifçe baskı uygulayarak, tohumun toprağın altına girmesini sağlayın. 15 gün içinde tohumlar filizlenmeye başlar. Bitkiyi çoğaltmak için suda köklendirme yöntemini de deneyebilirsiniz. Suda köklendirme yöntemi için bitkiden bir dal alın. Bu dalı suyun içinde bekletin. Yaklaşık olarak 1 ay kadar beklemek gerekir. Bekleyen kökler büyümeye başlar. Köklerin büyümesi, begonyanın ekilmeye hazır olduğunu gösterir. Bu noktadan sonra uygun özelliklerde bir saksıya ekme işlemi yapabilirsiniz. Ancak ekim yaparken toprağın ve konumun uygun özellikte olmasına dikkat edin.