Kimyasal reçine yapısındaki boyalar epoksi olarak adlandırılmaktadır. Epoksi boyalar çoğunlukla zemin kaplama işlerine kullanılmaktadır. Epoksi boya nedir denecek olursa çeşitli zemin, masa ve dekorasyon araçlarında sıklıkla kullanılan bir boya çeşididir. Epoksi boya uygulanıp kuruduktan sonra boyanan yer fiziksel ve kimyasal olarak tüm etkilere karşı dayanıklı hale gelmektedir. Epoksi boyanın diğer boyalardan farkı istenilen tasarımların zeminine uygulanabilmesidir. Bu yüzden ev, iş yeri fark etmeksizin herkesin tercih ettiği boya haline gelmiştir. Bu şekilde uygulanabilmesinden dolayı dekorasyon açısından da kullanılabilmektedir. Boyanın sağladığı avantajlar oldukça fazladır. Elektrik olarak yalıtkanlığı bulunan epoksi boyalar elektrik iletkenliği istenmeyen ortamlarda kullanılabilmektedir. Epoksi boya uzun yıllar dayanıklı kalabilmektedir. Epoksi ile kapladığınız zeminin boyası en az 5 yıl en fazla 20 yıla kadar dayanabilmektedir. Boyayı çıkarmak istediğinizde alanında uzman kişiler tarafından kaplamayı çıkarttırabilirsiniz. Anti bakteriyel olan epoksi boya üzerinde bakteri ya da diğer mikroorganizmaları barındırmamaktadır. Toz oluşmasını engelleyen anti statik özelliğe sahiptir. Temizliği için yüzey temizleyici ya da arap sabunu kullanabilirsiniz. Boyanın yapım aşaması önemlidir. Epoksi sprey boya kullanmak istiyorsanız işi bilen ve temiz çalışan ustalara yaptırmak faydalıdır. Kimyasal bir ürün olan çift komponentli epoksi boya uygulanacağı zaman gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir. Bunun yanı sıra uygulamaya başlamadan önce güzel bir şekilde plan yapmak önemlidir. Epoksi zemin boya işlemlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Reçine içerikli olduğu için kaliteli bir boya çeşididir. Kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabildiği için özellikle okul ve hastane gibi büyük alanların boyanmasında verimlilik sağlamaktadır. Boyayacağınız alan için epoksi boya tercih etmek istiyorsanız birçok seçenek yer almaktadır. Renk yelpazesi geniştir. Siyah epoksi boya, beyaz epoksi boya, lacivert epoksi boya, sarı epoksi boya, kırmızı epoksi boya, yeşil epoksi boya, mavi epoksi boya gibi birçok farklı rengi tercih edebilirsiniz. Fosforlu epoksi boya çeşitleri de bulunmaktadır. Epoksi boyalar pigment olarak toz halinde de satılmaktadır. Epoksi çalışmalarda kullanılabilmesi için özel olarak üretilmektedir. Az miktarda pigment katsanız bile etkili bir sonuç alabilirsiniz. Epoksi pigment boya, farklı renkler içeren setlere de sahiptir. Tasarım yapacağınız bir yerde kullanmak için bu setleri tercih edebilirsiniz. Epoksi boya uygulanacak yerde dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Beton üzeri epoksi boya kullanımında betonun türü ve kullanım amacına bağlı olarak değişiklikler olabilmektedir. Epoksi boya kullanmaya başlamadan önce ilk yapılması gereken şey zeminin hazırlanmasıdır. Gereken temizlik yapıldıktan sonra boya uygulanmaya başlanabilir. Boyayı yaparken uzman kişiler ile çalışmak oldukça önemlidir.
Belirli bir alanı özellikle de zemini boyamak için epoksi boya tercih edilmektedir. Bunun en büyük sebeplerinden biri epoksi boyanın kaliteli bir reçineden oluşmasıdır. Epoksi boya kullanım alanları açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Dilerseniz eviniz için dilerseniz iş yeri için ya da farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Özellikle okul ve hastane gibi geniş alana sahip mekânların boyanmasında kullanılmaktadır. Genellikle zemin kaplamasında kullanılmakta olduğu bilinen epoksi boya oluşturulan tasarımların istenilen yüzeye uygulanması olumlu sonuçlar vermektedir. Zemin kaplama için ilk akla gelen boya çeşidi epoksi olmaktadır. Bunun yanı sıra dekorasyon için kullanım oranı da oldukça artmıştır. Yapısında bulunan reçine malzemeden dolayı kullanıldığı alanda dayanıklılığı ve yapışma mukavemeti yüksek olmaktadır. Yüksek darbelere karşı direnç sağlayabildiği için zemin boyamasının yanı sıra inşaat ve deniz sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır. Masa ve takı üretimlerinde yapıştırıcı olarak tercih edilmektedir. Sağlam bir yapıda olduğu için pek çok farklı alanda değişik amaçlar için kullanılmaktadır. Epoksi boya mikrop barındırmayan antibakteriyel bir yapıya sahip olduğu için oldukça hijyenik bir boya türüdür. Hastanelerde tercih edilmesinin sebeplerinden biri de bu olmaktadır. Hijyenik olmasının yanı sıra sıvı geçirmez özelliğe sahiptir. Bu yüzden laboratuvar, spor salonları, restoran ve yemekhane gibi alanlarda kullanımı yaygındır. Epoksi boya uygulaması kolay bir işlemdir fakat boyanın karıştırılması ve uygulanması esnasında dikkatli olmak gerekmektedir. Bu yüzden boya yaptıracağınız zaman bu işi bilen güvenilir birinden yardım almak faydalı olacaktır. Boyayı yapacak ustalar önceden gelip zemini kontrol etmektedir. Boyanacak alan uygunsa plan yaptıktan sonra boyama işlemini gerçekleştirmektedirler. Epoksi boyanın uygulanacağı alanın önceden temizlenmesi çok önemlidir. Boyanın zemine oturması ve herhangi bir pürüz olmaması için uygulanan plana bağlı kalmak gerekmektedir. Epoksi boya uygulanıp boya tamamen kuruduktan sonra zemin parlak ve sert bir görünüme sahip olmaktadır. Bu yönden uygulandığı alana farklı bir görünüm ve tarz katmaktadır. Epoksi boya renkleri dilediğiniz gibi seçebilmeniz için pek çok seçeneğe sahiptir. Dekorasyonunuza uygun boya renkleri seçerek zemini dilediğiniz gibi boyayabilirsiniz. Şeffaf epoksilerin içine pigment katarak farklı renkler oluşturabilirsiniz. Pigment boya setleri de sıklıkla kullanılmaktadır. Epoksi boya dekorasyon ve tasarımların en güzel şekilde uygulanmasına son derece yardımcı olan bir boya türüdür.
Epoksi boya oldukça yüksek dayanıklılığa sahip bir zemin kaplama boyasıdır. Dayanıklı olmasından dolayı sanayi alanlarında kullanılması tercih edilmektedir. Yalnızca sanayi alanında değil çeşitli zeminlerin boyanmasında, takı ve masa yapımında, spor salonu, yemekhane gibi mekânlarda da kullanılmaktadır. Kimyasal reçine yapısına sahip olması sıklıkla tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biridir. Bu sayede darbelere karşı direnç göstererek aşınmamaktadır. 5 ile 20 yıl arası kullanım ömrüne sahip olan boya bu yönden de kullanan kişiler için verimlilik sağlamaktadır. Dekoratif özelliğe sahip olan boya ev, müze, sergi salonu gibi farklı alanlarda da kullanılabilmektedir. Farklı renk epoksi boya ya da pigmenti kullanarak tasarımlarınızı hayata geçirebilirsiniz. Epoksi boya tek seferde derz kullanılmadan uygulanabilmektedir. Epoksi astar boya reçine temelli bir boya türüdür. Dolgu gücü yüksek olduğu için boya astar olma özelliği gösterebilmektedir. Ahşap epoksi boya, odunsuz yüzeylerde iyi yapışma özelliğine sahip olduğu için rahatlıkla kullanılmaktadır. Epoksi boya uygulamak istiyorsanız uzman kişilerden yardım almanızda fayda vardır. Çünkü boya uygulanmadan önce zeminin uygun olup olmaması gibi çeşitli kontroller bulunmaktadır. Uzman kişiler işe başlamadan önce zemini kontrol etmektedir. Bu sayede epoksi boyadan maksimum verim alınabilmektedir. Zemin epoksi boyaya uygun olarak görülür ise güzelce temizlendikten sonra pürüzsüz bir şekilde boya işlemi uygulanmaktadır. Beyaz, siyah, gri, kırmızı, sarı, mavi epoksi boya çeşitlerini farklı tasarımlar için bir arada kullanarak zeminleri dekoratif bir hale getirebilirsiniz. Renkli epoksi boyaların yanı sıra şeffaf epoksi boya da yer almaktadır. Şeffaf epoksi boya dekoratif uygulamalarda koruyucu amaçlı kullanılmaktadır. Uzun süre kullanabileceğiniz kaplama sayesinde zemin yıllarca sağlam kalabilmektedir. Şeffaf epoksi sıvı geçirmez özelliğe sahiptir. Bu neden ile su yalıtımı görevi de görmektedir.
Toz tutmaz yapıya sahip olan epoksi kullanıldığı alanda temiz bir görüntü oluşturmaktadır. Toz tutmaması bir yandan da hijyenik olduğunu göstermektedir. Epoksi boyayı farklı çeşitlerde tercih edebilirsiniz. Şeffaf ya da renkli boya çeşitlerinden birine kullanmak istediğiniz alana göre karar verebilirsiniz. Uygulaması kolay ve yapı olarak dayanıklı olan epoksi boya birçok farklı alanda kullanılan dekoratif ve şık görünümlü boya türüdür. Epoksi boya fiyatları farklı boya çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. İhtiyacınızı ve bütçenize uygun epoksi boya çeşidini sayfamızdan kolaylıkla bulabilirsiniz. Epoksi boya özellikle zeminlerin boyamasında kullanılan dayanıklı bir boya türüdür. Termosetler grubunda yer alan yapıştırıcı özelliğe sahip kimyasal reçineden oluşan epoksi boya dirençli ve dayanıklı bir boya türüdür. Genellikle yüzey kaplamada tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra boya ya da astar olarak da kullanılabilmektedir. Su, asit, alkali gibi maddelere yüksek direnç gösterebildiği için uzun süre yıpranmadan durabilmektedir. Pek çok farklı üretim tesisinde, sanayi alanlarında, hastane, okul, depo gibi farklı mekânlarda zemin kaplaması olarak tercih edilmektedir. Epoksi reçine boya aşınmaya maruz kalan farklı yüzey türleri için kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Reçineli yapısı çeşitli zararlara karşı yüksek direnç performansı sergilemektedir. Antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için zemin üzerinde bakteri ve çeşitli mikroorganizmaların oluşmasını engellemektedir. Epoksi boyayı zeminlerde kullanarak hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz. Toz tutmayan epoksi boyanın temizliğe pek fazla ihtiyacı olmamaktadır. Fakat yine de gerektiği zamanlarda standart yüzey temizleyicileri ya da Arap sabunu ile temizliğini sağlayabilirsiniz. Hijyenik olmasından dolayı okul, hastane, spor salonu, yemekhane, laboratuvar gibi mekânlarda kullanımı tercih edilmektedir. Uygulaması kolay olan epoksi boyanın uzman kişiler ve ustalar tarafından yaptırılması önerilmektedir. Ustalar boyamadan önce gelip zeminin uygunluğu test etmektedir. Zemin uygun ise temizliğini sağladıktan sonra epoksi boyayı uygulamaya başlamaktadırlar. Epoksi boya uygulanacak zeminde kir, yağ, pas gibi çeşitli kirlerin bulunmaması gerekmektedir. Boyamadan önce yüzeye astar konulmaktadır. Arakat malzemesi konulduktan sonra epoksi boya yüzeye uygulanmaktadır. Bir gün gibi kısa bir sürede boyama işlemi bitmektedir. Kuruması için gereken süre kalınlığına bağlı olarak 4 ile 6 saat arasındadır. Fiziksel ve kimyasal dirence ulaşması ve tamamen sağlamlaşabilmesi yaklaşık bir haftayı bulmaktadır.Kolay uygulanabilme, dayanıklılık, su geçirmezlik, elektriksel yalıtkanlık epoksi boya özellikleri arasında yer almaktadır. Bu özelliklere sahip boya kullanmak uzun ömürlü olması ve verimlilik kazanmak açısından oldukça ideal bir seçenektir. Epoksi toz boya çeşitleri parlak, saten, mat ya da pütürlü olarak üretilebilmektedir. Sert, çizilmeye dirençli ve kimyasala dayanıklı olduğu için koruyucu olarak kullanılabilmektedir. İç mekânlarda dekoratif özelliğinden dolayı tercih edilmesi önerilmektedir. Üstün koruma performansı sağlayabilmektedir. Toz epoksi boyaların birçok farklı rengi bulunmaktadır. Metalik pigment setlerinden ya da sarı, kırmızı, pembe, fuşya gibi canlı renk pigmentlerden tercih edebilirsiniz. Evinizde, iş yerinizde farklı tasarımlar için renkli toz formda epoksi boyaları kullanabilirsiniz.
Çeşitli yüzeylerin kaplanması ve dekoratif amaçlı kullanılan boyanın türü epoksi olmaktadır. Epoksi boyalar uzun süre boyunca mukavemetini ve görünümünü koruyabilen bir boya çeşididir. Zemine zarar verebilecek her türlü etkene karşı yüksek direnç sağlamaktadır. Bu yüzden ağır işlerin yapıldığı, araç trafiği olan ya da çok insanın bulunduğu mekânlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bu mekânlara alışveriş merkezleri, otoparklar, fabrika ve depolar, hastane ve laboratuvarlar, okullar örnek verilebilir. Epoksi boya birçok farklı çeşide sahiptir. İçeriğinde farklı maddeler bulundurduğu ya da farklı alanlarda kullanıma uygun oldukları için birbirlerinden ayrılabilmektedirler. Solventsiz epoksi boya seti çeşitli kimyasallara, solventlere ve yağlara karşı yüksek direnç sağlamaktadır. Solvent içermeyen ve yüksek yapışma gücüne sahip olan epoksi boyalar güvenli bir kullanım oluşturmaktadır. Özellikle araç trafiği ve yürüyüş yaşanan sanayi, depo gibi alanlarda kullanılması tavsiye edilmektedir. Bunların yanında solvent bazlı epoksi boya çeşitleri de bulunur. Bu boyaları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Ekonomik fiyatlara sahip olan epoksi boyalar bütçenize ve ihtiyacınıza uygun çeşitlere sahiptir. Yalıtım ve kaplama için tercih edeceğiniz bu boya ile verimli bir çalışmaya imza atabilirsiniz. Kullanan kişilere dirençli ve dayanıklı olması ile güven veren bir boya türüdür. Dekoratif kullanım amacı ile şeffaf epoksi boya çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Şeffaf epoksi boyalar koruyucu özelliğe sahiptir. Bu boya ile uzun yıllar sağlam kalabilen zeminler oluşturabilirsiniz. Su geçirmeyen yapısı da uzun ömürlü olmasına katkı sağlayan özelliklerden biri olmaktadır. Toz tutmaması da sahip olduğu avantajlardan biridir. Yine dekoratif amacı ile farklı renklere sahip epoksi boyaları da tercih edebilirsiniz. Renkli olan çeşitler tasarımların hayata geçirilmesinde büyük bir etken olmaktadır. Markanızın logosunu, iş yerinizin adını ya da okulun amblemini renkli epoksi boyalar ile yüzeylerde kullanabilirsiniz. Bu şekilde şık ve etkileyici bir görünüm kazandırabilirsiniz. Su bazlı epoksi boya kokusuzdur ve bileşiminde zararlı kimyasal maddeler içermemektedir.
Kokusuz epoksi boyanın nem ve suya karşı dayanıklı yapısı vardır. Steril koşullara uyum sağlayabilen hijyenik bir boya çeşididir. Mekanik dayanım açısından hafif ve orta yüklere karşı yüksek performans sergileyebilmektedir. Yüzey tipi kalıcı yarı mat olmaktadır. Su bazlı epoksi boyayı iç mekanlarda, hijyenik olması gereken ortamlarda, gıda endüstrilerinde kullanmayı tercih edebilirsiniz. Epoksi boya çeşitleri ile kullanmak isteyenlere geniş bir yelpaze sunmaktadır. Kimyasal reçine olan epoksi maddesi boya uygulamasında kullanılmaktadır. Epoksi boya kullanılan alanda yüzey nem, sıcaklık, asit, darbe, su gibi aşındıran ve yıpratan etkenlerden kolaylıkla etkilenmemektedir. Bu yüzden kullanım ömürleri de uzun olmaktadır. Dayanıklı olmalarının yanı sıra hijyeniktirler. Antibakteriyel olan epoksi boya toz tutmama özelliğine sahiptir. Zeminde mikrop ve bakteri oluşumunu engelleyebildikleri için steril ve hijyenik olması gereken alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Hastane, laboratuvar, okul, spor salonu, havuz gibi farklı mekanların yüzeylerinin kaplanmasında epoksi boya tercih edilmektedir. Uygulaması kolay olan epoksi boya aynı zamanda kolay bir şekilde temizlenebilmektedir. Standart bir yüzey temizleyici ya da arap sabunu ile zeminlerin temizliğini sağlayabilirsiniz. Solventli, solventsiz, ahşap, arakat, sonkat, havuz, hastane boyaları epoksi boya çeşitleri arasında yer almaktadır. Spesifik bir alanda çalışacaksanız bu boya çeşitlerinden tercih edebilirsiniz. Epoksi boyanın işi bilen ve temiz çalışan güvenilir ustalar tarafından uygulanması önerilmektedir. Ustalar önce epoksi boya uygulanacak zemini teste ederek kontrolden geçirmektedir. Eğer zemin uygun ise zemin iyice temizlenmektedir. Sonra herhangi bir pürüz ya da çıkıntı varsa giderilmelidir. Zeminde yağ, pas gibi kire dair hiçbir şeyin bulunmaması gerekmektedir. İyi bir temizlik işleminden sonra yüzeye astar ve ardından arakat malzemesi uygulanmaktadır. Bu işlemler de halledildikten sonra sıra epoksi boyaya gelmektedir. Bu süreç yaklaşık olarak bir günde bitmektedir. Bittikten sonra boyanın kalınlığına göre kuruma süresi 4 ile 6 saat arasındadır. Fiziksel ve kimyasal olarak tamamen bitmiş hale gelmesi yaklaşık bir haftayı bulmaktadır. Bu süreç de bittikten sonra epoksi boya ile kaplanmış pürüzsüz zemininiz kullanılabilir hale gelmektedir. Renkli epoksi boya çeşitleri geniş bir skalaya sahiptir. Siyah, beyaz, gri gibi klasik renkler bulunduğu gibi sarı, mavi, fuşya, kırmızı gibi canlı ve parlak renkler de yer almaktadır. Bunun yanı sıra metalik, parlak, simli pigment epoksi boyalar da zeminlere farklı bir hava katan çeşitler arasındadır. Birçok çeşitli alanda dilerseniz dekorasyon dilerseniz koruma amaçlı epoksi boyayı tercih edebilirsiniz. Su geçirmez epoksi boya için şeffaf olan boya çeşitlerinden faydalanabilirsiniz. Şeffaf epoksi boyalar su geçirmez özellikleri sayesinde kullanım ömürlerini daha da uzun hale getirmektedir. Epoksi boya çeşitleri Trendyol’da yer almaktadır. İhtiyacınıza uygun epoksi boyayı hemen sipariş verebilirsiniz.