Nemesis Kitap Uyuyan Güzel Uyandı Masalların Toplumsal Cinsiyet Rolleri Üzerine Etkisi

koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
Kurumsal Fatura
195,99 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
210,35 TL

Ürün Bilgileri

Nemesis Kitap Uyuyan Güzel Uyandı Masalların Toplumsal Cinsiyet Rolleri Üzerine Etkisi

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Nemesis Kitap Satıcı Ünvanı: NEMESİS YAYINCILIK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0631061118900017 Vergi Kimlik Numarası: 6310611189
    Bu ürün Nemesis Kitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Uyuyan Güzel Uyandı-Masalların Toplumsal Cinsiyet Rolleri Üzerine Etkisi Ürün Adı : Uyuyan Güzel Uyandı-Masalların Toplumsal Cinsiyet Rolleri Üzerine Etkisi Yayınevi : Nemesis Kitap Yazar : Aslı Karataş Kategoriler : Sosyoloji Stok Kodu : 9786057649393 Sayfa Sayısı : 232 Boyut : 13.50x21.00 Basım Tarihi : 2020-03 Kapak Türü : Ciltsiz Kağıt Türü : 2. Hamur Dili : Türkçe “Prenses de olsa temizlik kadın işidir.” “Cadılar çirkindir ve nedensiz kötülük yaparlar.” “Maceraya atılan kızların başına mutlaka bir iş gelir.” “Kurtarıcılar daima erkektir ve kadınlar kurtarıcıları olmadan tutsaklığa mahkûmdur.” Bu masallar böyle sürüp gider ve toplumsal cinsiyet rolleri masallar aracılığıyla bir kez daha inşa edilir. Masallar bugüne kadar kadınların uyutulduklarını, kulelere kapatıldıklarını, kurtarıcılarını beklediklerini, sabırlı ve hamarat olduklarını anlattı. Aynı masallarda erkeklerin payına ise cesaret ve kahramanlık, hatta yakışıklı ve zengin olmak düştü. Uyuyan Güzel Uyandı masalların pekiştirdiği bu toplumsal cinsiyet rollerini eleştirel bir gözle ele alarak kahramanları uyandırıyor ve kendi sıfatlarını seçmelerini sağlıyor. Masalları akademik referanslarla değerlendiren bu kitap, hayattan ve gazete manşetlerinden verdiği örneklerle masalların işlediği kodları ve günlük hayatımıza yansımalarını ele alıyor. Uyuyan güzellerin uyanma vakti geldi! Kadınlar artık kendi hikâyelerinin kahramanları oluyor, kendi sonlarını kendileri yazıyor ve dayanışmadan vazgeçmiyor. Uyuyan Güzel Uyandı ve bir daha hiç uyutulmadı! (Tanıtım Bülteninden)

Ürün Özellikleri

  • Yazar Aslı Karataş
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver