5
Türk Edebiyatı kategorisinde
en çok favorilenen 5. ürün
75 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (55)
6 Adet ve Üzeri %5 İndirim
Kurumsal Fatura
270 TL'ye 10 TL İndirim
Kurumsal Fatura
4 Adet ve Üzeri 30 TL İndirim
Kurumsal Fatura
250 TL'ye 10 TL İndirim
2 Adet ve Üzeri %2 İndirim
Kurumsal Fatura
79,95 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Yapı Kredi Yayınları Sırça Köşk

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: OKUL MODU Satıcı Ünvanı: İBRAHİMOĞULLARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ELEKTRONİK TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İzmir Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0469132301200001 Vergi Kimlik Numarası: 4691323012
    Bu ürün OKUL MODU tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • SIRÇA KÖŞK

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Kolektif
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2023
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Sırça Köşk - Sabahattin Ali | Yapı Kredi Yayınları

Boş zamanların önemli bir parçası olan kitapların seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok özellik bulunuyor. Bunların en başında ilgi alanını dikkate almak gelir. Sabahattin Ali’nin kaleminden çıkmış Sırça Köşk kısa öykü türünün önemli eserleri arasında sayılıyor ve içerisinde 13 öykü ve 4 masal barındırıyor. 1947 yılında yayımlanan kitap, Sırça Köşk ismini içindeki son masaldan alır. Nahide Dikel’in kapak tasarımını yaptığı kitap ön yüzünde Sabahattin Ali’nin resmi bulunur. Sabahattin Ali Sırça Köşk kitabında ilgili dönemin yöneticilerine ve var olan düzenine eleştirisel bir yaklaşım sunar ve yine dönemin problemlerinden söz eder. Bu sebeple de bir dönem yasaklı kitaplar arasında yer almıştır. Toplum sisteminin sorunlarını hem gerçekçi hem de mizahi bir dille yansıtması okurken güldürmenin yanında düşündürüyor. Sırça Köşk’ü; sade ve akıcı Türkçesi, ilgi çeken realist konusu sayesinde keyifle bir çırpıda okuyabileceksiniz.

  • Kısa Öykü Türü
  • İşlevsel Boyut
  • Eleştirel ve Yalın Dil

Sabahattin Ali Sırça Köşk Öyküsü ve İçeriği

Sabahattin Ali Sırça Köşk Öyküsü ve İçeriği

Sırça Köşk, içerisinde Portakal, Beyaz Bir Gemi, Katil Osman, Böbrek, Cigara, Millet Yutmuyor, Çilli, Bahtiyar Köpek, Dekolman, Hakkımızı Yedirmeyiz!, Cankurtaran, Çirkince ve Kurtla Kuzu isimli kısa öyküler yer alıyor. Bu hikayeler Anadolu yaşamını ve o dönemdeki Anadolu insanını, dönemin sorunlarını tüm gerçekliği ile aktarıyor. Her biri farklı konularda ele alınmış olan bu öyküler, Sabahattin Ali’nin kalemiyle oldukça keyifli bir okuma deneyimi sağlıyor. Sırça Köşk’te yer alan hikayeler 1944 ve 1947 yılları arasında yazılıyor. Öykülerin yanında Bir Aşk Masalı, Devlerin Ölümü, Koyum Masalı ve Sırça Köşk isimli büyükler için yazılmış masallar da yer alıyor. Bu masallar ise 1945 ve 1946 yılları arasında yazılıyor. Masalların içinden en uzun ve en beğenileni ise Sırça Köşk oluyor.

Sabahattin Ali Sırça Köşk Öyküsü ile Dönemin Sorunlarına Bakış

Sabahattin Ali Sırça Köşk Öyküsü ile Dönemin Sorunlarına Bakış

Sabahattin Ali Sırça Köşk konu ve eleştirileri itibariyle yazıldığı dönemlerde yasaklanmış ve yayını durdurulmuştur. Ve 2003 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından tekrar baskıya çıkarılmıştır. Onca Tapınç editörlüğünde baskısı yapılmış ve okuyucuların beğenisi doğrultusunda 34. baskıya kadar ulaşmıştır. Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna, İçimizdeki Şeytan ve Sırça Köşk Sabahattin Ali’nin en önemli eserleri arasında yer alıyor. Diğer kitapları gibi çok satanlar arasında yer alan 1947 yılında yayımlanmış Sırça Köşk kitabı, özellikle son yıllarda oldukça fazla okunuyor. 152 sayfa oluşu ve konuyu uzatmadan sade bir dille ele alması ile keyifli ve akıcı okuma imkânı sunar. Sabahattin Ali Sırça Köşk yorumlarını inceleyerek hem yazıldığı dönemden hem de günümüzden izler taşıyan bu kitap ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Sabahattin Ali Sırça Köşk ile Öykünün Zevkine Varın

Sabahattin Ali Sırça Köşk ile Öykünün Zevkine Varın

Sabahattin Ali’nin Sırça Köşk kitabında birden fazla hikaye ve masalı ele alması sayesinde hem okuyucuyu sıkmıyor, içerisindeki hikaye ve masallar her yaştan insana hitap ederek verdiği mesajlar ile her okuyucuya farklı şeyler katıyor. Sabahattin Ali Sırça Köşk’te dönemin ve yönetimin sorunlarını eleştirirken olmasını özlemini duyduğu ve arzu ettiği düzenden de bahseder. Okuyucuda farklı hisler uyandıran, okuyucuyu anlamaya ve düşünmeye iten hikayeleri sayesinde tekrar tekrar keyifle okunabiliyor. Ön yüzünde yazarın fotoğrafının yer aldığı karton kapak ile yapılmış sade kitap tasarımı ile göz yormuyor. Hafif ve ince bir kitap olduğu için dışarı çıkarken, seyahat ederken yanınıza alabilmenize olanak sağlıyor. Sırça Köşk hem ele aldığı konu hem anlatımda kullandığı dil hem de uygun fiyatı ile kitapseverlerin beğenisini kazanıyor.