Mide Yanması

Mide Yanması

Mide yanması diğer adıyla mide ekşimesi göğüs kemiğinin hemen arkasında, göğüs hizanızda yer alan yemek borusundaki yanma hissiyle ortaya çıkar. Geceleri mide yanması neden olur? Yanma hissi daha çok yemek yedikten sonra akşam uzanma ya da eğilme sırasında hissedilir. Kalp krizi, göğüs ağrısı, mide ekşimesi, karın göğüs ağrısı şeklinde ortaya çıkabilir. Rahatsızlığın nedenini bilinmesi tedavi edilme sürecini kısalttığı için oldukça önem taşır. Mide yanması neden olur ? Kol ağrısı, nefes darlığı, baş dönmesi, soğuk, terleme gibi semptomlara şiddetli göğüs ağrısı eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden hemen uzman bir hekime danışmalısınız. Gaz mide yanması yapar mı? Şişkinlik ve geğirme, mide gazı hazımsızlığa yol açarak mide yanmasına neden olabilir. Yemek borusu ve mide arasındaki sifinkterin gevşeyerek progesteron ve östrojen seviyelerini etkileyebilir. Rahim duvarının büyüyerek karın içi basıncının artması, anormal mide boşalması ve bağırsak hareket değişiklikleri hamilelikte mide yanması rahatsızlığını tetikleyebilir.

Mide Yanması Problemi Yaşamanızın Sebepleri Nelerdir?

Mide Yanması Problemi Yaşamanızın Sebepleri Nelerdir?

Mide yanması yemekten sonra oluşabilir. Yanma zaman zaman göğüsten ağıza doğru yükselerek ağız ve boyun bölgesinde hissedilebilir. Mide yanmasının sebepleri ağızda hissedilen acı ve asidik tat, yiyeceklerden zevk alamamadır. Uzanırken, eğilirken şikâyetin artması yiyeceklerin göğüs ve boğazın alt kısmına sıkışması gibi pek çok durumdan kurtulmak için hekiminizin önerdiği gıda takviyeleri vitaminler desteği alabilirsiniz. Hamilelikte mide yanması anne adaylarının %40 - 80'ini etkileyen önemli bir sindirim rahatsızlığıdır. Mide yanmasına neden olan semptom ve önceden Gastroözofageal’a etki edebilir. Mide yanması nasıl geçer? Mide yanmasından kurtulmak için yanmaya sebep olan aktivite ve yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Aşırı kilolu iseniz kilo vererek mide yanma riskini en az seviye indirebilirsiniz. Sabahları mide yanması rahatsızlığını önlemek için yemekten önce çiğnenebilir antiasit ilaçlarını hekiminiz önerisi ile kullanabilirsiniz. Mide yanması sebepleri yanlış beslenme, yağlı ve asitli, proteinli yemeklerdir. Mide yanmasını önleyebilmek için yağ oranı düşük yemeklerin yanı sıra ideal oranda protein destekli besinleri tercih etmelisiniz. Dökme çay Zencefil Çayı, Zencefilli atıştırmalıkların yanı sıra sindirim sisteminizi düzenleyerek rahatlatan bitkisel ürünleri tüketebilirsiniz. Sağlıklı yaşam tarzını benimsemek için sigara ve alkolden uzak durmalısınız.

Hangi Yöntemlerle Mide Yanması Sorununuzu İyileştirebilirsiniz?

Hangi Yöntemlerle Mide Yanması Sorununuzu İyileştirebilirsiniz?

Mide yanması belirtileri ışığında mide rahatsızlığına neden olan faktörleri belirginleştirdikten sonra hekiminizin tavsiye ettiği ilaç ve tedavi uygulamalarına geçebilirsiniz. Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nane, rezene, zencefil, süt gibi besinlerdir. Mide yanmasını önemli ölçüde azaltan bu ürünler sinirlerinizi yatıştırarak kaliteli, rahat, keyifli zaman geçirmenize yardım edebilir. Sürekli mide yanması şikâyeti olanlar uyumadan en az 4 saat önce yemek yemelidir. Sindirim sistemini rahatlatmak için 2 ya da 3 öğün yerine daha sık ve küçük öğünler tercih edilebilir. Ayrıca dar giysi ve sıkı kemer kullanımından vazgeçilmelidir.

Yukarıda belirtilen pek çok tedavi edici yol ve yöntem karşısında mide yanması şikâyetinizin geçmemesi durumunda vakit kaybetmeden uzman hekiminize başvurmalısınız. Gebelikte mide yanması ne zaman başlar? Hamilelikte mide yanması şikâyetleri gebeliğin ilk üç ayında başlar. Hamileliğin başlarında şikâyetlerin oluşması halinde doktorunuza muayene olmalısınız. Hamilelikte mide yanması ne iyi gelir? Gebelikte mide yanmasına iyi gelen besin kaynakları ılık süt ve meyvelerdir. Badem lifleri gıda olduğu için mide yanması rahatsızlığına iyi gelebilir.

Doğal Yöntemlerle Mide Yanması Nasıl Tedavi Edilebilir?

Doğal Yöntemlerle Mide Yanması Nasıl Tedavi Edilebilir?

Mide yanmasına iyi gelen doğal bitki kaynaklarının yanı sıra tedavi yöntemleri uzman hekim tavsiyesi ile uygulanmalıdır. Doğal, bitkisel ürünler arasında zencefil, meyan kökü, rezene tohumu ve şekersiz sakız yer alır. Mide yanmasına ne iyi gelir ? Nane mide yanması tedavisinde sakinleştirici etkisiyle tercih edilebilir. Mide bulantısı ve aşırı mide yanması rahatsızlığına iyi gelen zencefil, kekik yemeklere rendelenerek ilave edilebilir. Kökleriyle de tüketilebilir.

Yemekte kullanmak istemiyorsanız bitkilerin çayını yapıp içebilirsiniz. Mide yanması rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan meyan kökü halk ilacı olarak geçmişten günümüze yoğun şekilde kullanılır. Yemek borusunun iç yüzeyindeki mukoza kaplamasını artırarak mideyi neden olduğu zararlardan koruyabilir. Elma sirkesi ile seyreltildikten sonra yavaş yavaş içilmelidir. Mide yanmasına iyi gelebilecek ürünleri Trendyol'dan satın alabilirsiniz.