Ramazanda Beslenme

Ramazanda Beslenme

Ramazan ayında bir ay boyunca oruç tutulduğu için beslenme ve yaşam tarzı değişiklik gösteriyor. Bu sebep ile dengeli ve yeterli şekilde beslenebilmek oldukça önemli hale geliyor. 15 ile 16 saat arası aç kalındığı için sahur öğününü atlamamak gerekiyor. Ramazanda beslenme sahur ve iftarda farklı şekillerde yapılabilir. Her iki öğünde de sindiriminizi zorlamayacak şekilde beslenmelisiniz.

Ramazan’da Ne Yenir?

Ramazan’da Ne Yenir?

Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken konulara özen göstererek verimli bir Ramazan ayı geçirebilirsiniz. Önemli olan ve sürekli üzerinde durulan konulardan biri yeterli sıvı tüketimi oluyor. Günde belirli bir miktarda su içmek açlıktan ve susuzluktan dolayı oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçiyor. Bu yüzden yeterli miktarda sıvı almaya özen göstermeniz öneriliyor. Ramazanda sağlıklı beslenme açısından sahur öğününü atlamamak gerekiyor. Sahurda süt ve süt ürünleri, kahvaltılık, çorba gibi hafif sayılan gıdaları tüketebilirsiniz. Enerji vermesi açısından öğününüzün yanında çeşitli taze ya da kuru meyve ve sebze tüketmek çokça destekleyici oluyor.

İftar herkesin sabırsızlık ile beklediği günün en önemli kısmı oluyor. Bu yüzden kontrolsüz ve hızlı yemek gibi durumlar yaşanabiliyor. Bunun sonucunda kilo almak, anlık şeker ya da tansiyon yükselmesi gibi sağlık problemleri meydana gelebiliyor. Bunların önüne geçmek için önce hafif yiyecekler tüketip sonrasında ara verilerek yemeğe devam edilmesi öneriliyor. Bu şekilde Ramazan’ı keyifli ve sağlıklı bir şekilde geçirebilmeniz de mümkün hale geliyor.

Ramazan’da Kilo Vermek

Ramazan’da Kilo Vermek

Ramazan ayı birçok kişi tarafından perhiz yapabilmek için fırsat olarak görülüyor. Fakat bunun için sahur öğününü atlamak, iftarda az yemek gibi bilindik alışkanlıkların yapılmaması gerekiyor. Bu şekilde kilo vermek değil kilo almak kolay hale geliyor. Ramazan’da kilo vermek için yemeklerin seçimi önemli bir faktör oluyor. Aşırı yağlı, tuzlu ya da çok tatlı gıdalardan kaçınmak gerekiyor. Hazmetmesi kolay olan bağırsakları harekete geçiren besinler ile kilo verebilirsiniz. Ramazanda kilo vermek sağlıklı ve dengeli beslenme ile mümkün. Sahur öğünü atlandığında vücut kendini korumaya alır ve metabolizma hızı düşmeye başlar. Bu yüzden sahur öğününü atlamadan oruç tutmak gerekiyor.

Sahurda kahvaltılık ürünler yiyecekler tercih edebilirsiniz. Protein kaynaklı besinler ile gün içerisinde tok kalabilirsiniz. Tok kalmanıza yardım edebilecek en iyi protein kaynağı yumurtadır. İftar öğününde de su tüketimini yemekten 10 dakika önce ya da yemekten 1 saat sonra yapmanız öneriliyor. Su tüketimi Ramazan boyunca oldukça önem arz ediyor. Kilo vermek için de belirli miktarda su içmelisiniz. İftar öğünlerinde sebze ve et yemeklerini bir arada tüketmelisiniz.

Ramazan’da Beslenme Programı

Ramazan’da Beslenme Programı

Ramazan ayı sahur ve iftardan oluşan iki öğünlük beslenme çeşidinden oluşuyor. Bu öğünler haricinde 15 ile 16 saat arası aç kalınıyor. Vücudun bu duruma olumsuz bir tepki vermemesi için öğünlerde iyi bir şekilde beslenmek gerekiyor. Bu yüzden dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı oluşturmalısınız. Ramazanda beslenme programı yapmak için birçok öneri bulunuyor. Sahur öğününde sizi tok tutacak protein kaynaklarından yararlanabilirsiniz. İftarda ise çok tuzlu ya da yağlı olmayan sağlıklı ve doyurucu yemekler tercih etmelisiniz. Uzun süre aç kalındıktan sonra iftarda aşırı yemek sağlığı kötü etkiliyor. Sebze ve et yemeklerinin bir arada bulunduğu dengeli bir iftar sofrası sizi doyurmaya yetiyor.

Yeterli sıvı tüketimi, tatlı olarak sütlü tatlılar, meyve ve sebze tüketimini arttırmak, yavaş yemek ve iyi çiğnemek gibi öneriler herkes tarafından veriliyor. Bunlara dikkat edip sahur öğününü atlamadan oruç tuttuğunuzda verimli ve sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilirsiniz. İhtiyacınız olan iftariyelikler, çeşitli gıdalar ve Ramazan ayında lazım olabilecek her ürün Trendyol’da yer alıyor.