Fitness Nedir? Fitness Ne Demek?

Fitness Nedir? Fitness Ne Demek?

Sağlıklı yaşam için spor rutini oluşturmak önemlidir. Bu anlamda fitness da önemli egzersizler arasında yer alır. Fitness nedir sorusu, formda kalmak için yapılan antrenmanlar bütünü olarak yanıtlanabilir. Fitness ne demek ve kas geliştirme egzersizi ile farkı nedir sorularının da yanıtı basittir. Fitness egzersizlerinde az ağırlıkla çok tekrar tekniği uygulanır.

Fitness hareketlerinde ana amaç vücuttaki yağları yakarak kaslara güç kazandırmaktır. Fitness tanımı da bu amaç doğrultusunda yapılır. Ağırlık artırılıp tekrar sayısı azaltıldığı zaman kas geliştirme tekniği uygulanmış olur. Fitness faydaları kalori harcayarak fit bir görünüme kavuşmak ve yağ yakarak kasların ihtiyaç duyduğu güç desteğine kavuşturabilecek şekilde çalıştırmak şeklinde sıralanabilir.

Fitness Antrenmanı: Fitness Nasıl Yapılır?

Fitness Antrenmanı: Fitness Nasıl Yapılır?

Sportif bir görünüme kavuşmak amacıyla başlanan fitness egzersizleri hem kolay hem de keyiflidir. Sağlıklı bir hayata kavuşmanın en pratik yolu olan fitness, yeni başlayanlar için biraz daha disiplin ve sorumluluk gerektirir. Fitness hareketleri başlangıçta zor gelse de zaman içinde daha fazlasını denemek isteyeceğinize emin olabilirsiniz.

Fitness ve kondisyon antrenmanları, kasların sıkılaşması ve ısındıkları andan itibaren yağ yakımının başlaması esasına dayanır. Bunun için öncelikle vücudunuzdaki kas ve yağ miktarlarının bir ölçümü yapılır. Özellikle yağların vücudun hangi bölgesinde toplandığına dair detaylar da belirlendikten sonra ihtiyacınız doğrultusunda programınız hazırlanır. Antrenmanlar başladıktan sonra zaman zaman ölçümler yenilenerek program güncellenmelidir.

“Fitness nasıl yapılır?” sorusu spora yeni başlayanlar tarafından sıklıkla merak edilir. Bazı uygulamalar dayanıklılık ve kondisyon artıran hareket setleri içerken bazıları kas sıkılaşmasını sağlar. Yağ fazlanız varsa yağ yakım antrenmanları ile de program desteklenir. Yapmanız gereken, elinizdeki programa kararlı ve disiplinli bir şekilde uymaktır.

Temel Fitness Hareketleri ve Fitness Terimleri Nelerdir?

Temel Fitness Hareketleri ve Fitness Terimleri Nelerdir?

Fitness çeşitleri arasında birçok uygulama bulunur. Fitness terimlerinin her biri farklı bir uygulamayı tanımlar. Kalp atışlarınızı hızlandırarak daha fazla kalori harcamanızı sağlayan antrenman grubuna kardiyo denir. Bisiklet sürmek, koşu, zumba gibi hızlı danslar kardiyo için birebir hareketlerdir. Bunların bazıları için kondisyon aletlerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bacak kaslarının güçlenmesi için yapılan squat hareketinde dik durup, bir sandalyeye oturuyor gibi inip kalkmanız gerekir. Bu hareket üst bacak, kalça ve karın kasları için idealdir. Push-up ismi verilen egzersiz, şınav hareketidir. Bu hareket ise göğüs kaslarını sıkılaştırarak tüm vücudun koordineli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Bridge hareketi için öncelikle yere sırt üstü yatmalısınız. Ayaklarınızı kalça hizasında yere basmanız ve kalça kaslarınızı sıkarak vücudunuzun alt kısmını yukarı doğru kaldırmanız gerekir. Bu hareket özellikle kalça ve karın kaslarınız için idealdir. Tüm vücut kaslarını çalıştıran bir başka hareket de planktir. Şınav çekerken kollarınızla vücudunuzu kaldırdığınızda plank yapmış olursunuz.

Fitness Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar Nelerdir?

Fitness Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar Nelerdir?

Fitness ekipmanları, yaptığınız fitness uygulamalarına göre belirlenen yardımcı araçlardır. Bazı fitness hareketleri aletsiz olarak da yapabilirken bazıları için fitness aletleri ve ekipmanlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Evde çalışma yapabileceğiniz fitness aletleri arasında en çok kullanılanı dambıl yani ağırlıklardır. Ağırlık, ön ve arka kol kaslarını çalıştırmak için sıkça kullanılır.

Evde fitness yapmak için pilates matı gerekir. Mat, yerde yapılan fitness hareketleri için oldukça kullanışlıdır. Kaslarınızı germek, güçlendirmek için pilates topu ve lastiğinden yararlanabilirsiniz. Karın egzersizlerinde oldukça kullanışlı olan AB Wheel, sırt, karın ve kol kaslarınız için ideal bir spor aletidir.

Karın kaslarınızı sıkılaştırmak için yapacağınız hareketlerde dambıl ya da fazla ağır olmayan bir ağırlık topu kullanabilirsiniz. Özellikle çapraz karın kaslarınızı çalıştırmak için yapacağınız mekik ve yan dönme hareketlerinde ağırlığa ihtiyacınız olabilir. Trendyol’un avantajlarıyla tüm spor setlerini satın alarak dilediğiniz yerde spor rutininizi oluşturabilir ve daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.